یکصد و سی و هشتمین همایش دفاع از طرحهای تحقیقاتی خاتمه یافته مؤسسه، با تعداد ۱۲۴ طرح/پروژه تحقیقاتی به منظور ارائه آخرین دستاوردهای علمی و یافتههای کاربردی طرحهای تحقیقاتی خاتمه یافته مؤسسه و تبادل نظر کارشناسان و صاحب نظران عرصه های علمی و اجرایی کشور، در روز سهشنبه ۵ شهریور ۱۳۹۸ با حضور اعضای هیئت علمی و کارشناسان موسسه و مراکز استانی و کارشناسان واحد های اجرایی سراسر کشور در سالن اجتماعات مؤسسه برگزار شد.
شناسایی، ارزیابی مورفولوژیکی و احیاء بذر ذخایر ژنتیکی جنس گونAsrtragslus موجود در بانک ژن منابع طبیعی ایران
نخستین سخنرانی مربوط به نتایج تحقیقات طرح جامع ” شناسایی، ارزیابی مورفولوژیکی و احیاء بذر ذخایر ژنتیکی جنس گون Asrtragslus موجود در بانک ژن منابع طبیعی ایران “ بود که توسط آقای دکتر علی اشرف جعفری ارائه شد.
این طرح با هدف کشت، شناسایی، ارزیابی و احیای بذر گون های موجود در بانک ژن منابع طبیعی، تهیه شناسنامه صفات زراعی و مورفولوژیکی و سیتوژنتیکی، تعیین روشهای مناسب جوانه زنی و کاشت بذور و تعیین بهترین تیمار خواب شکنی برای گونههایی که مشکل جوانهزنی دارند، انجام گرفته است. گروهبندی تودههای گون مورد مطالعه بر اساس صفات مورفولوژیکی و سیتوژنتیکی انجام شده که محققان در این زمینه به اطلاعات ارزشمندی دست پیدا کرده اند.
طرح جامع ” شناسایی، ارزیابی مورفولوژیکی و احیاء بذر ذخایر ژنتیکی جنس گونAsrtragslus موجود در بانک ژن منابع طبیعی ایران “ در قالب ۵ زیر طرح به مدت ۴ سال از سال ۱۳۹۳ لغایت ۱۳۹۷ اجرا و نتایج آن را در قالب گزارش نهایی، مقالات علمی در مجلات معتبر علمی پژوهشی و کتاب چاپ و منتشر شده است. اعضای پانل این سخنرانی، خانم د.کتر جمزاد، آقای دکتر خداقلی، دکتر پروین صالحی شانجانی بودند.
لینک دانلود سخنرانی: احیاء بذر ذخایر ژنتیکی جنس گونAsrtragslus
بررسی کاربرد روش نمونهبرداری(k-nn (k-nearest neighbor به منظور جایگزینی با روش معمول نمونهبرداری در جنگلهای شمال و غرب کشور
سخنرانی دوم مربوط به نتایج طرح ملی” بررسی کاربرد روش نمونهبرداری(k-nn (k-nearest neighbor به منظور جایگزینی با روش معمول نمونهبرداری در جنگلهای شمال و غرب کشور “بود که از سوی مجری آن آقای دکتر رضا اخوان ارائه و دفاع شد.
بررسی امکان استفاده از روش نمونه برداری k-NN در جنگلهای شمال کشور به جای استفاده از روش پلات های دایرهای ۱۰ آری با هزینه کمتر و دقت نمونهبرداری مناسب و به علاوه بررسی امکان استفاده از روش نمونه برداری k-NN در جنگلهای غرب کشور به جای استفاده از روش خط نمونه با دقت نمونهبرداری بیشتر در این پروژه بررسی شده است.
این پروژه مزیت استفاده از روش نمونه برداری k-NN را بررسی کرده است. محققان در این طرح به بررسی نتایجی مانند دقت مناسب تر نمونهبرداری در روشk-NN نسبت به روش خط نمونه بوده و به علاوه بالاتر بودن سرعت نمونهبرداری به روش k-NN نسبت به روش های پلات دایره ای و خط نمونه دست یافته اند.
پروژه ملی ”بررسی کاربرد روش نمونهبرداری (k-nn (k-nearest neighbor به منظور جایگزینی با روش معمول نمونهبرداری در جنگلهای شمال و غرب کشور “ در قالب ۴ زیر پروژه در استانهای مازندران، کردستان، لرستان و کهگیلویه و بویر احمد، به مدت ۴ سال از سال ۱۳۹۳ لغایت ۱۳۹۷ اجرا و نتایج آن را در قالب گزارش نهایی، مقالات علمی در مجلات معتبر علمی پژوهشی و کتاب چاپ و منتشر شده و یا در دست داوری علمی و چاپ است. اعضای پانل ایشان آقایان دکتر غیبی، آقای دکتر مصطفی جعفری، آقای دکتر احمد رحمانی بودند.
لینک دانلود سخنرانی: بررسی کاربرد روش نمونهبرداری (k-nn (k-nearest neighbor
بررسی سازگاری و استقرار گونه های درختی غیر مثمر با استفاده از فاضلاب و توانمندی گونه های مختلف در ترسیب کربن و فلزات سنگین
آخرین سخنرانی مربوط به نتایج تحقیقات پروژه ملی ” بررسی سازگاری و استقرار گونه های درختی غیر مثمر با استفاده از فاضلاب و توانمندی گونه های مختلف در ترسیب کربن و فلزات سنگین“ بود که از سوی مجری آن مهندس هاشم کنشلو ارائه و دفاع شد.
این پروژه ملی در مناطق خشک و نیمه خشک کشور و با اهدافی چون تعیین مناسب ترین و سازگارترین گونه های درختی با توجه به شرایط محیطی (اقلیم، خاک و پساب فاضلاب)، تولید مواد سلولزی و چوبی، کاهش آلودگی هوا، خاک و آب و همچنین بررسی قابلیت گونه های درختی غیرمثمر در ترسیب کربن و فلزات سنگین، افزایش فضای سبز و پیشگیری از بیابان زایی انجام شده است.
پروژه ملی ” بررسی سازگاری و استقرار گونه های درختی غیر مثمر با استفاده از فاضلاب و توانمندی گونه های مختلف در ترسیب کربن و فلزات سنگین“در قالب ۱۰ زیر پروژه در به مدت ۵ سال از سال ۱۳۹۱ لغایت ۱۳۹۶ اجرا و نتایج آن را در قالب گزارش نهایی، مقالات علمی در مجلات معتبر علمی پژوهشی و کتاب چاپ و منتشر شده و یا در دست داوری علمی و چاپ است. اعضای پانل ایشان آقایان دکتر مصطفی جعفری، خسرو ثاقب طالبی، دکتر مهدی پورهاشمی، دکتر غیبی بودند.
لینک دانلود سخنرانی: بررسی سازگاری و استقرار گونه های درختی
حاضرین همایش در آخر از ۱۲۱ فقره پوستر ارائه شده در یکصد و سی و هشتمین همایش دفاع از نتایج پروژه های تحقیقاتی نیز دیدن کردند.