به گزارش مؤسسه تحقیقات جنگلها و مراتع کشور، کارگاه آموزشی طرح جامع “سنجش و پایش جنگلهای زاگرس (فاز اول)” با حضور همکاران بخش تحقیقات جنگل مؤسسه و مجریان و همکاران این طرح از استانهای زاگرسی در تاریخ ۱۳۹۷/۰۵/۰۹ در سالن اجتماعات مؤسسه برگزار شد.
در ابتدای کارگاه، آقای دکتر پورهاشمی (مجری مسئول طرح جامع) با ارائه توضیحاتی در خصوص این طرح به معرفی زیر طرح های آن (پروژه های ملی) که شامل: سنجش و پایش ساختار جنگلهای زاگرس، سنجش و پایش اندوخته کربن جنگلهای زاگرس، سنجش و پایش زوال جنگلهای زاگرس، سنجش و پایش ویژگیهای فیزیکی و شیمیایی خاک و عناصر برگ با تأکید بر پدیده زوال بلوط در جنگلهای زاگرس و کاربرد سنجش از دور سهبعدی در پایش ساختار تودههای جنگلی زاگرس بودند، پرداختند. ایشان در ادامه به معرفی مجریان پروژه های اشاره شده، مدت زمان اجرا، محل های مورد مطالعه و تعداد و مساحت سایت های مورد مطالعه نیز اشاره کردند.
پس از توضیحات ایشان، مجریان هریک از پروژه های ملی ذکر شده در خصوص اهداف، روش پژوهش، نحوه برداشت اطلاعات و تجزیه و تحلیل داده ها توضیحات کاملی ارائه کردند. در این میان، پرسش هایی که توسط مجریان و همکاران نیز مطرح می شد، توسط مجریان پروژه ها و اعضای پنل (آقایان دکتر پورهاشمی، دکتر ثاقب طالبی و دکتر رحمانی) پاسخ داده می شد.
در ادامه، جناب آقای دکتر جلیلی و سرکار خانم دکتر سفیدکن نیز برای دقایقی در جلسه حضور یافتند. دکتر جلیلی در خصوص اهمیت پایش در کشور و داده های جمع آوری شده از این طرح بزرگ توضیحاتی را برای اعضای شرکت کننده ارائه نموده و اظهار داشتند که داده ها و اطلاعات جمع آوری شده می تواند برای اهداف آینده این جنگلها با ارزش بوده و راه گشای بسیاری از مسائل در جنگلهای زاگرس باشد.
در خاتمه، دکتر پورهاشمی و دکتر ثاقب طالبی در جمع بندی کارگاه خواستار همکاری کامل کلیه مجریان و همکاران ستادی و استانی برای اجرای هرچه بهتر طرح، ارائه گزارشات ادواری و شرکت در جلسات مرتبط بودند که بتوان پس از ۵ سال فاز اول اجرای طرح به نتیجه قابل قبولی در خصوص پایش جنگلهای زاگرس رسید.