اجرای پروژه کاشت درختان صنوبر با استفاده از پساب فاضلاب در هفته منابع طبيعي

بازدید: 336 بازدید

بخش تحقیقات صنوبر و گونه‌های سریع‌الرشد در مؤسسه تحقیقات جنگل‌ها و مراتع کشور، در راستاي سياست‌ها و اولويت‌هاي پژوهشي خود برای ارائه دستاوردهای تحقیقاتی و ترویجی به بخش‌های اجرایی، ترويج زراعت چوب با آب‌هاي نامتعارف و تولید قلمه از کلن‌های صنوبر اصلاح شده و پرمحصول را در ایستگاه‌های تحقیقاتی در دستور کار خود قرار داده است. با این وصف در راستاي اجراي یک طرح مشترك، به همت محققين خود و همكاري شركت فاضلاب تهران و تصفيه‌خانه فاضلاب جنوب تهران، به‌منظور بررسي تاثير كاربرد پساب و لجن فاضلاب تصفيه‌خانه فاضلاب جنوب تهران، بيش از 400 اصله نهال صنوبر از چهار كلن صنوبر پربازده تبريزي و كبوده در فضاي تصفيه‌خانه فاضلاب جنوب شهر تهران در هفته منابع‌طبيعي‌ كاشته شد.

توسعه زراعت چوب با گونه­ های سریع­ الرشد در کشور می‌­تواند علاوه بر تامین نیازهای داخلی صنایع و کارخانجات چوبی از تخریب جنگل­‌ها نیز به شدت جلوگیری نماید. افزایش تولید در واحد سطح در زراعت چوب از اهمیت اقتصادی زیادی برخوردار است. این امر از طریق انتخاب کلن‌های پربازده و بهبود حاصلخیزی خاک امکان‌پذیر است.

در تصفيه‌خانه‌ها سالانه مقادير زيادي پساب و لجن فاضلاب توليد مي‌شود. مدیریت و دفع مناسب پساب و لجن فاضلاب تولیدی در تصفیه‌خانه­‌ها یکی از موضوعات مهم زیست­ محیطی است. از آنجايي‌که پساب و لجن فاضلاب از عناصر غذایی و مواد آلی بالایی برخوردارند، می‌توان از این پسماندهاي آلی ارزان قیمت با در نظر گرفتن احتیاط‌­های زیست­ محیطی در زراعت چوب و جنگل­کاری­‌ها استفاده نمود. از مزایای استفاده از این نوع پسماندها می‌توان به مواردی چون بهبود حاصلخيزي خاک و در نتیجه افزایش تولید چوب و بازده اقتصادی در واحد سطح، کاهش استفاده از کودهای شیمیایی ناسازگار با محیط زیست و نیز مدیریت و دفع ایمن و ارزان­ قیمت پساب و لجن فاضلاب تولید شده در تصفيه‌خانه‌ها اشاره کرد. همچنین با توجه به پتانسیل گیاه­ پالایی گونه­‌های مختلف سريع‌الرشد و توجه به این موضوع که این گیاهان وارد چرخه غذایی انسان نمی‌شوند، در صورت آلوده شدن خاک به آلاینده‌ها می‌­توان به اهداف پالایش خاک نیز دست یافت.

تهيه‌كننده خبر: آزاده صالحي

دسته‌بندی اخبار صفحه اصلی اخبار و تازه های گونه های سریع الرشد
اشتراک گذاری
ورود به سایت