دومین جلسه شورای راهبردی باغ بذر گونههای درختان و درختچههای جنگلی ایران در تاريخ 1399/12/09 با حضور اعضای ثابت شورای راهبردی موسسه، مدعوین محترم سازمان جنگلها، مراتع و آبخیزداری کشور، اعضای شورای عالی جنگل، مرتع و آبخیزداری و همچنین30 نفر از اعضای هیات علمی موسسه تحقیقات جنگلها و مراتع کشور و بعضی مراکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی استانها در موسسه بهصورت حضوری و وبیناری برگزار گرديد.
تدوین پیشنویس اصلاح شده سند راهبردی باغهای بذردرختان و درختچههای جنگلی ایران، تعیین اولویت گونهها و استانها و ناحیههای رویشی پنجگانه (هیرکانی، ارسباران، زاگرس، ایران و توران، صحارا-سندی) تهیهشده توسط بخش تحقیقات زیستفناوری منابع طبیعی و همکاری بخش تحقیقات جنگل و تعیین مجریان ملی طرحهای باغ بذر در نواحی مختلف تشریح و برنامههای پیشبینی شده در دو مقطع 5 ساله برای ناحیه رویشی گزارش شد. اعضای بخش زیستفناوری منابع طبیعی با تاکید بر اینکه کلیه مراحل اجرایی ارزیابی ژنتیکی (مولکولی) محاوط بذرگیری (تعیین شده توسط سازمان و بخش تحقیقات جنگل موسسه) در بخش زيستفناوری انجام خواهد شد، خواستار مشارکت بیشتر سازمان جنگلها، مراتع و آبخیزداری کشور در اجرا، به اشتراک گذاری امکانات و حمایتهای مالی با ایجاد ردیف اعتباری مستقل و پایدار شدند. با احداث این باغهای بذر برای تولید بذر و نهال استاندارد گونههای درختان و درختچههای جنگلی که نخستین گام در برای برنامه احیاء و توسعه جنگلهای ایران است، میسر خواهد شد.
دکتر جلیلی رئیس محترم موسسه، از تحول فکری شکلگرفته در موسسه ومسئوليت در قبال مسائل کلان ملی و راهیابی ضرورت راهاندازی باغ بذر در دو بخش پژوهش و اجرا ابراز خرسندی نمودند. ایشان برنامههای تهیه بذر و نهال استاندارد گونههای جنگلی را چرخه اخذ از اکوسیستم و بازگرداندن به اکوسیستم دانست و تاکید نمود که این فرایند بایستی کاملا علمی باشد و به خوبی مدیریت شود. وی انجام پروژههای باغ بذر را اقدامی حداقلی دانست که بایستی در اسرع وقت با همکاری موسسه و سازمان، به نتیجه برسد. دیدگاههای تکمیلی بخشهای ذیربط در سازمان نسبت به مطالب ارائهشده، اخذ شود و ضرورت و نگاه علمی در این پروژهها، بههمراه مستندات کارهای انجامشده، به سازمان جنگلها، مراتع و آبخیزداری کشور ارسال گردد. ایشان علاوه بر توجه به اکوسیستمهای طبیعی و ضرورت توجه به سازماندهی نهالستانها و هچنین توجه به مدیریت پارکها و عرصههای دست کاشت نیز تاکید داشتند.
در پايان، مقرر گردید جلسه شورای عالی جنگل با حضور مدیران ارشد سازمان جنگلها، مراتع و آبخیزداری کشور و همچنین شورای راهبردی موسسه تشکیل شود و برنامههای موسسه برای ارزیابی محاوط بذرگیری و همچنین راهاندازی باغهای بذر گونههای درختان و درختچههای جنگلی کشور، بیشتر بررسیشده و تفاهمنامه جامعی بین تحقیقات و اجراء منعقد گردد.
برگزاري دومین جلسه شورای راهبردی باغ بذر گونههای درختان و درختچههای جنگلی ایران
تاریخ انتشار:
بازدید:
105 بازدید
دستهبندی اخبار و تازه های زیست فناوری
اشتراک گذاری