پژوهش و فناوری پیامدمحور، ضامن رونق تولید و امنیت غذایی

بازدید: 88 بازدید

مراسم گرامیداشت هفته پژوهش در تاریخ ۲۵ آذر ماه ۱۳۹۸ در سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی با شعار ” پژوهش و فناوری پیامدمحور، رونق تولید و امنیت غذایی” با حضور آقایان مهندس کشاورز سرپرست وزارت جهاد کشاورزی، دکتر خاوازی، معاون وزیر و رئیس محترم سازمان تحقیقات آموزش و ترویج کشاورزی، روسای مؤسسات تحقیقاتی، حجت الاسلام سعیدیان نماینده ولی فقیه در سازمان تحقیقات، دکتر زاهدی، رئیس کمیسیون آموزش عالی مجلس شورای اسلامی، جمعی از معاونان، مدیران و پژوهشگران برتر وزارت جهاد کشاورزی برگزار شد.

در ابتدای جلسه، حجت الاسلام سعیدیان بر اهمیت تحقیق از دیدگاه اسلام اشاره نموده و بر سه نکته پژوهش در مسیر تقرب الی اله، احترام به پژوهشگران و پرهیز از سرقت های علمی تاکید کردند.

اجرای تحقیقات تقاضا محور  پیش نیاز پژوهش و فناوری پیامد محور است.

دکتر کاظم خاوازی ضمن تاکید بر تقاضامحور بودن تحقیقات اعلام کرد اجرای تحقیقات تقاضا محور  پیش نیاز پژوهش و فناوری پیامد محور است و باید سعی کنیم در این راستا پیش برویم. ایشان افزودند که نهادینه سازی تحقیقات تقاضا محور با تکیه بر ارتقای مشارکت ذینفعان از رویکردهای مهم پژوهشی سازمان است.

دکتر خاوازی توضیحاتی را در خصوص معیارهای انتخاب پژوهشگران برگزیده امسال ارائه دادند که معاونت پژوهش و فناوری سازمان با ابتکار عمل در تغییر شیوه سنتی سابق، امسال معرفی دستاوردهای برتر پژوهشی سازمان تحقیقات آموزش و ترویج کشاورزی را در ترتیب اثر دادن آراء نمایندگانی از بخش های خصوصی، دانشگاهیان و معاونت های اجرایی وزارت جهادکشاورزی و بهره مندی حداکثری از مشارکت ذینفعان مدنظر قرار داده است.

مشارکت بخش خصوصی در تامین نیازهای کشاورزی

سرپرست وزارت جهاد کشاورزی، مهندس کشاورز بر شرایط فعلی و تحریم های موجود و نقش محققان در رفع مشکلات کشاورزی و منابع طبیعی اشاراتی داشتند و به مسئولیت بزرگ پژوهشگران در این راستا نیز تاکید نمودند. کشاورز اظهار کرد: بخش سبزی و صیفی از جمله قسمت های اشتغالزای بخش کشاورزی است که لازم است آسیب پذیری تولید در این بخش با تامین بذر محصولات مختلف کشاورزی از محل تحقیقات رفع شود و با جلب مشارکت بخش خصوصی وابستگی را کاهش بدهیم.

نگاه به تحقیقات باید علمی باشد

دکتر زاهدی به تفاوت ماهیت تحقیقات کشاورزی و نیاز به تفاوت در اصول و دستورالعمل ترفیع و ارتقا در بخش کشاورزی با سایر بخش ها اشاره کردند که نگاه علمی به موضوع مهم است ولی این نگاه باید کاربردی باشد. ایشان به اهمیت بیوتروریسم که باید در خدمت نظام جانع آموزش کشاورزی باشد اشاره کردند که در این راستا باید آمادگی دفاعی کامل را داشته باشیم که اگر آفتی باغات ما را تحت تاثیر قرار داد توان مقابله با آن را داشته باشیم.

در مراسم هفته پژوهش با حضور سرپرست وزارت جهاد کشاورزی از ۳۲ منتخب در بخش های پژوهشگران برترمرز علم، پژوهشگران برتر یافته محور، پژوهشگران برتر فناور محور، پژوهشگر- مروجان ارشد برتر، روسای آزمایشگاه و ایستگاه های تحقیقاتی برتر، حامیان پژوهش و فناوری، پیشکسوتان تحقیقات کشاورزی، ایده پردازان منتخب جشنواره ایده های برتر بخش کشاورزی، روسای برتر موسسات و مراکز تحقیقاتی منتخب با اهدای لوح یادبودی تجلیل بعمل آمد. در بخش دیگر ۱۰ دستاورد برتر پژوهشی سازمان تحقیقات آموزش و ترویج کشاورزی معرفی و از مجریان آن ها نیز تقدیر شد.

از پژوهشگران موسسه تحقیقات جنگلها و مراتع کشور خسرو ثاقب طالبی به عنوان پژوهشگر برتر یافته محور و حسن جهانبازی به عنوان رئیس مرکز تحقیقات نمونه با بیشترین رشد پژوهشی مورد تقدیر قرار گرفتند.

دسته‌بندی اخبار اصلی اخبار صفحه اصلی اخبار و رویدادها
اشتراک گذاری

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

ورود به سایت