بیست هفتمین مرحله نظارت و ارزشیابی طرح/ پروژه های تحقیقاتی مؤسسه
مؤسسه تحقیقات جنگلها و مراتع کشور، به عنوان متولی پژوهشهای منابع طبیعی در کشور، سالیانه حدود۹۵۰ طرح/ پروژه پژوهشی را توسط پژوهشگران خود در ستاد مؤسسه و بخشهای تحقیقات منابع طبیعی مراکز استانی به مرحله اجرا درمیآورد.برای پایش روند اجرای این طرحها، طراحی و پیادهسازی فرآیندهای شفاف و دقیق نظارت و ارزشیابی از طرف مؤسسه ضرورت پیدا میکند. این نظارت ها بصورت سالیانه با هدف افزایش کارآیی برنامه ها و فعالیتهای پژوهشی، بهبود و ارتقاء کیفیت اجرای طرحهای پژوهشی و افزایش کارآیی پژوهشگران و نیز امور اجرایی و مدیریتی با بهره گیری از توان علمی نیروهای متخصص و دارای تجربه صورت میپذیرد.
طرح های تحقیقاتی بخش منابع طبیعی مراکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی هفت استان فارس، کهگیلویهو بویراحمد، سمنان، هرمزگان، اردبیل، بلوچستان مرکز(ایرانشهر) و سیستان مرکز(زابل) مورد ارزیابی قرار گرفت.
اعضای گروهها:
استانهای فارس و کهگیلویهو بویراحمد(گروه ۷) : متشکل از آقایان دکتر پورهاشمی(رئیس گروه)، دکتر شریفی عاشورآبادی، دکتر برهانی و دکتر محمودی(دبیر گروه) برگزار شد. استان فارس با تعداد ۳۴ طرح/پروژه تحقیقاتی و استانکهگیلویهو بویراحمدبا تعداد ۷طرح/پروژه در تمامی زمینه ها مورد نظارت و ارزیابی قرار گرفت، نقاط قوت و ضعف توسط این گروه بررسی گردید. لازم به ذکر است جلسه دیگری توسط گروه ارزشیابی با سایر اعضای بخش منابع طبیعی فارس که فاقد طرح تحقیقاتی بودند نیز برگزار شد و همچنین بازدید از نهالستان شهید روستا وابسته به اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان فارس و برخی از طرح های تحقیقاتی انجام شد.
استان اردبیل(گروه ۱) : متشکل از آقایان دکترمتینی زاده(رئیس گروه)، دکتر اسدی، دکتر زندی
اصفهان و دکتر بیات (دبیر گروه) برگزار شد. استان اردبیل با تعداد ۱۵طرح/پروژه تحقیقاتی در تمامی زمینه ها مورد نظارت و ارزیابی قرار گرفت، نقاط قوت و ضعف توسط این گروه بررسی گردید و در ادامه از پروژههای در حال اجرا در ایستگاههاو سایتهای مخطلف استان بازدید به عمل آوردند.
استانهای بلوچستان(مرکز ایرانشهر) و سیستان(مرکز زابل)(گروه۸) : متشکل از آقایان دکترخسروشاهی(رئیس گروه)، دکترمیرداودی و دکتر یارمند برگزار شد. استانبلوچستان(مرکز ایرانشهر) با تعداد ۸ طرح/پروژه تحقیقاتی و استان سیستان(مرکز زابل) با تعداد ۳ طرح/پروژه تحقیقاتی در تمامی زمینه ها مورد نظارت و ارزیابی قرار گرفت، نقاط قوت و ضعف توسط این گروه بررسی گردید و و همچنین در ادامه از عرصه های طبیعی اطراف ایرانشهر، چابهار و محدوده تالاب جازموریان در شهرستان دلگان بازدید به عمل آمد.
استان هرمزگان(گروه۹) : متشکل از آقایان دکتر علی اشرف جعفری(رئیس گروه)، دکتر سید رضا صفوی و خانم دکتر لطفینسب (دبیر گروه) برگزار شد. استان هرمزگان با تعداد ۲۰طرح/پروژه تحقیقاتی در تمامی زمینه ها مورد نظارت و ارزیابی قرار گرفت، نقاط قوت و ضعف توسط این گروه بررسی گردید و در ادامه از طرحهای در دست اجرای همکاران در عرصه ازجمله نهالستان ، گلخانه، سالن تکثیر و ذخیره سازی جلبک و هرباریوم گیاهان عالی و جلبکهای دریایی بازدید نمودند و جلسه مشترکی با ریاست محترم مرکز آقای دکتر حاجبی و همکاران بخش تحقیقات منابع طبیعی برگزار شد در این جلسه اقای دکتر ربیعی رئیس بخش تحقیقات منابع طبیعی هرمزگان گزارشی از عملکرد یک ساله و فعالیت های بخش از آذر سال گذشته تا آذر ماه سال جاری ارائه نمودند.
استان سمنان(گروه ۳) : متشکل از آقایان دکترلباسچی(رئیس گروه)، دکتر خداقلی و خانم دکتر رضوی زاده(دبیر گروه) برگزار شد. استان اردبیل با تعداد ۱۷طرح/پروژه تحقیقاتی در تمامی زمینه ها مورد نظارت و ارزیابی قرار گرفت، نقاط قوت و ضعف توسط این گروه بررسی گردیددر ابتدا جلسه هماهنگی با حضور رئیس و معاون پژوهشی مرکز و مسئول بخش جنگل و مرتع برگزار گردید. رئیس بخش تحقیقات جنگل و مرتع گزارشی از عملکرد یک ساله و فعالیت های علمی ترویجی بخش در طی دوره یکساله ارائه کردند. بازدید از هرباریوم و آزمایشگاه مرکز نیز انجام شد. سپس گروه به پایلوت تحقیقاتی در منطقه شهمیرزاد عزیمت کرده و از طرحهای در حال اجرا کلکسیون آویشنهای کشور و سایت الگویی گیاهان دارویی اقتصادی مناسب کشت در مناطق ییلاقی بازدید کردند. در انتها جلسه مشترکی با رییس مرکز و معاون پژوهشی و رئیس بخش تحقیقات منابع طبیعی جهت جمع بندی برگزار شد و پیرامون وضعیت اجرای طرحهای تحقیقاتی مسائلی مطرح گردید.