کارگروه تخصصی منابع طبیعی و آبخیزداری در حاشیه گردهمایی محققین معین منطقه سه کشور برگزار گردید

بازدید: 182 بازدید

به گزارش روابط عمومی مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی آذربایجان شرقی در حاشیه اولین گردهمایی محققین معین منطقه سه کشور کارگروههای تخصصی برگزار گردید که یکی از آنها کارگروه منابع طبیعی و آبخیزداری بود.

در ابتدای جلسه دکتر نوری ضمن عرض خیر مقدم به محققین معین شش استان کشورگفت: که در حال حاضر ظرفیت محققان معین به نسبت تعداد مراکز جهاد کشاورزی کشور کم می باشد و ادامه داد تلاش ما اینست که تعداد محقق مروج ارشد به ۱۰۰نفر، تعداد محققین معین به ۱۰۰۰ نفرو تعداد مسئولین پهنه به ۱۰۰۰۰نفر برسند. وی در بخش دیگری از سخنانشان، اقتصادی کردن ایده‌ها در عرصه‌های منابع طبیعی را جزو هدف های اصلی ذکر کرد.

مهندس نجیب زاده بر لزوم همکاری هرچه بیشتر محققین معین منابع طبیعی با ادارات کل منابع طبیعی تاکید نموده و حضور پژوهشگران در جلسات کمیته‌ فنی این ادارات  را ضروری دانست و افزود: در زمینه کشاورزی، معمولا مروجین در باغات و مزارع حضور می یابند اما در حیطه منابع طبیعی چنین چیزی وجود ندارد و حلقه مفقودی مروج، یک معضل بزرگ در عرصه‌های منابع طبیعی محسوب می شود. همچنین تعریف بهره‌بردار در  منابع طبیعی با تعریف آن در کشاورزی کاملا متفاوت است. از آنجایی که جنگل‌‌های ارسباران جنبه حفاظتی دارند لذا رویکرد در این مناطق جنگلی به جای اقتصادی نمودن آن بیشتر جنبه حفاظتی دارد. بر اساس این تفاوتها، سازمان باید طبق موارد ذکر شده چارتی به صورت جداگانه برای عرصه های منابع طبیعی تعریف کند تا جایگاه محققین معین، کارشناس پهنه و بهره‌بردار بطور شفاف مشخص و آشکار گردد.

در ادامه دکتر مستشاری به اهمیت منابع آب و خاک به عنوان دو پایه مهم عرصه‌های منابع طبیعی اشاره نموده و اذعان داشت که باید آموزش و فرهنگ‌سازی توسط محققان معین در راستای حفظ این دو منبع حیاتی از طریق اقداماتی چون ترویج یکپارچه‌سازی اراضی صورت گیرد.

مهندس نصرتی خاطر نشان ساخت: در پهنه‌بندی، حیطه کاری هر کارشناس، مربوط به یک پهنه می باشد در حالی که تاکنون در زمینه منابع طبیعی چنین پهنه‌بندی ای صورت نگرفته است. همچنین غالبا اهداف کشاورزی با انگیزه های موجود در عرصه های منابع طبیعی در مغایرت می باشد. کار تحقیقات باید بصورت ترکیبی باشد بطوریکه هم باید جنبه درآمدزایی را شامل شود و هم موضوع حفاظت از منابع را در نظر بگیرد.

مهندس تقی‌زاده از اداره کل منابع طبیعی استان آذربایجان شرقی نیز بر موضوع تفاوت نوع ارتباط با بهره‌بردار در عرصه‌های منابع طبیعی اشاره نموده و افزود که در عرصه های منابع طبیعی بر خلاف مناطقی که در آنها کشاورزی انجام می گیرد، بخاطر وجود عوامل بازدارنده ای چون عدم قطع درخت، سوددهی وجود ندارد.

در ادامه جلسه هریک از اعضاء، به طرح موضوعات، مسایل و مشکلات محققین معین و راه کارهای مرتبط با آنها پرداخته و هریک، مسایل مطروحه منطقه مورد نظر خود را مورد تجزیه و تحلیل بیشتر قرار دادند.

????????????????????????????????????
????????????????????????????????????
????????????????????????????????????
دسته‌بندی اخبار مراکز
اشتراک گذاری

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

ورود به سایت