به منظور آشنایی با مباحث نوین و تازهترین روشها و پیشرفتها در علم حشرهشناسی و نیز بررسی امکان انجام پروژههای مشترک با دانشگاه بولزانو، خانم دکتر فرزانه کازرانی به نمایندگی از طرف مؤسسه تحقیقات جنگلها ومراتع کشور، مهمان این دانشگاه بود.
همچنین خانم دکتر فرزانه کازرانی، عضو هیات علمی مؤسسه تحقیقات جنگلها و مراتع کشور در این دوره به معرفی پروژههای در حال اجرا در بخش تحقیقات حمایت و حفاظت موسسه پرداخت و نیز در سخنرانی جداگانهای در مورد مبحث اکولوژی شیمیایی حشرات مطالبی را ارائه نمود.
در یک تعریف ساده، اکولوژی شیمیایی به مطالعه نقش سیستم بویایی و چشایی موجودات زنده در برقراری ارتباط با سایر عوامل زنده و غیرزنده یک اکوسیستم میپردازد.
بسیاری از حشرات بهشدت به سیستم بویایی خود وابسته هستند و از آن در برقراری ارتباط با سایر حشرات (رابطه بین حشرات اجتماعی)، انسان و دام (پشههای ناقل بیماری به انسان و دام)، و گیاهان میزبان (حشرات آفت) بهره میگیرند.
به عنوان مثال در حشرات آفت گیاهی، بویایی نقش اساسی در رفتارهایی مانند پیدا کردن گیاه میزبان و اجتناب از گیاه غیرمیزبان، تخمگذاری و جفتیابی دارد. سیستم بویایی حشرات گیاهخوار قادر است برخی از ترکیبات بودار فرار رها شده از گیاه میزبان (معروف به رایحههای گیاهی) را تشخیص دهد، تا آنها از این «پیامهای شیمیایی» برای میزبانیابی بهره ببرند. از اینرو، آشنایی کامل به اکولوژی شیمیایی حشرات میتواند در پیدا کردن راهکارهایی برای مختل نمودن رفتارهای فوق با هدف دور نگهداشتن حشرات آفت از دسترسی به گیاه میزبان موثر باشد.