سومین جلسه مشترک کمیته تغییر اقلیم، با حضور کارشناسان مرکز بین‌المللی مدیریت جامع حوزه آبخیز و منابع زیستی در مناطق خشک و نیمه‌خشک، در بخش تحقیقات بیابان

بازدید: 60 بازدید

نویسنده: یاسر قاسمی آریان

روز چهارشنبه، مورخ 16 آبان ماه 1403، بخش تحقیقات بیابان موسسه تحقیقات جنگل ها و مراتع کشور میزبان کارشناسان مرکز بین‌المللی مدیریت جامع حوزه آبخیز و منابع زیستی در مناطق خشک و نیمه‌خشک بود تا مجری برگزاری سومین جلسه کمیته مشترک تغییر اقلیم باشد. در این جلسه که با خوش آمدگویی و ابراز امیدواری آقای دکتر خسروشاهی برای تقویت هم افزایی بخش تحقیقات با سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور آغاز گردید چارچوب ارائه پروپوزال برای “بررسی روند انتشار کربن، اثرات تخریب منابع طبیعی و سیاست های کاهش انتشار و راهبردهای سازگاری با تغییر اقلیم” مورد بحث و بررسی قرار گرفت.

دکتر جعفریان معاون مرکز بین‌المللی مدیریت جامع حوزه آبخیز و منابع زیستی در مناطق خشک و نیمه‌خشک، ضمن معرفی موسسه تحقیقات جنگل ها و مراتع کشور به عنوان قطب اصلی تحقیقات منابع طبیعی، ارزیابی، شناسایی و راهبردهای کاهش انتشار کربن و سازگاری با تغییر اقلیم را سه رکن اساسی در این مطالعات عنوان نموده و ابراز امیدواری کرد نتایج مطالعات بتواند در معرفی جایگاه بخش منابع طبیعی در کمیته تغییر اقلیم وزارتخانه متبوع و کارگروه ملی تغییر اقلیم کشور در سازمان حفاظت از محیط زیست کشور موثر واقع گردد. ایشان همچنین بر استفاده از تمام ظرفیت های بخش های مختلف تحقیقاتی موسسه در این مطالعه تاکید نمودند.

آقای دکتر رضوی سلیم، هماهنگ کننده کمیته تغییر اقلیم در بخش منابع طبیعی، ضمن ابراز خرسندی از همکاری مشترک با موسسه تحقیقات جنگل ها و مراتع کشور، کمبود مستندات علمی در خصوص اقدامات انجام گرفته در زمینه تعدیل اثرات تغییر اقلیم را یکی از چالش های پیش روی سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور برای انعکاس این اقدامات در سطح مجامع بین المللی عنوان نموده و ابراز امیدواری نمودند نتایج این مطالعات بتواند چالش های موجود را تا حد زیادی مرتفع سازد.

در ادامه خانم دکتر سمانه رضوی زاده، نماینده موسسه در کمیته تغییر اقلیم، گزارش کاملی از اقدامات موسسه در زمینه تدوین پروپوزال و دست اندرکاران طرح ارائه نموده و بر استفاده از ظرفیت های بخش های مختلف تحقیقاتی تاکید نمودند.

آقای دکتر آریان، عضو هیئت علمی بخش تحقیقات بیابان، ضمن اشاره به تجارب ملی و بین المللی سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور در زمینه اجرای پروژه های متعدد مقابله با بیابان زایی و ترسیب کربن، توجه به ظرفیت های موجود و ارائه یک چارچوب قابل اجرا در زمینه کاهش انتشار کربن و سازگاری با تغییر اقلیم را ضروری دانسته و به مطالعات انجام گرفته در این زمینه در بخش اجرا و تحقیقات اشاره نمودند.

در پایان آقای دکتر خسروشاهی ضمن جمعبندی مطالب ارائه شده، کمیته تغییر اقلیم را ظرفیت مناسبی برای بکارگیری یافته های مختلف تحقیقاتی در تدوین راهبردها و سیاست های اجرایی در بخش منابع طبیعی عنوان نموده و بر تهیه یک پروپوزال کامل که بتواند تمام مباحث مطرح شده در چند جلسه برگزار شده را در بر گیرد تاکید نمودند. همچنین ایشان مقرر نمود تا پایان آبان ماه پیش نویس پروپوزال تهیه و برای بحث و تبادل نظر به کمیته تغییر اقلیم سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور ارسال گردد.

سومین جلسه مشترک کمیته تغییر اقلیم، راس ساعت 11:30 دقیقه با ذکر صلوات خاتمه یافت.

دسته‌بندی اخبار بخش اخبار و تازه های بیابان
اشتراک گذاری
ورود به سایت