در معرفی ارقام جدید گیاهی، مهمترین هدف، افزودن ضریب نفوذ در میان ذی‌نفعان است

بازدید: 58 بازدید
  • رئیس مؤسسه تحقیقات جنگلها و مراتع کشور در جلسه شورای پژوهشی که روز یکشنبه 18 آذر برگزار شد ضمن اشاره به اهمیت معرفی ارقام جدید گیاهی، اظهار داشت: باید مراقب باشیم که وارد جریان نامبارک سیل معرفی رقم، نشویم.

به گزارش روابط عمومی مؤسسه تحقیقات جنگلها و مراتع کشور، علی علیزاده در جلسه شورای پژوهشی با اشاره به این نکته که معرفی رقم جدید، هم برای سازمان تات و هم برای معرف، بسیار ارزشمند است افزود: نباید در چرخه افراطی معرفی ارقام بیفتیم ضمن آنکه برای رقم گیاهی که معرفی می‌کنیم باید موضوع ضریب نفوذ در مزرعه و عرصه و مورد اقبال قرارگرفتن آن از سوی ذی‌نفعان را مدنظر قرار دهیم.

رئیس مؤسسه تحقیقات جنگلها و مراتع کشور پیشنهاد داد قطعه‌ای در ابعاد کوچک در ایستگاه تحقیقات البرز در نظر گرفته شود و همه‌ساله یک کرت از این قطعه برای ارقام مؤسسه اختصاص یابد تا امکان نمایش و معرفی آن به متقاضیان و بازدیدکنندگان، فراهم آید.

وی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به اهمیت ارتباط میان مؤسسه و سایر بخش‌های بیرونی ازجمله بخش‌های اجرایی، بخش خصوصی و… اظهار داشت: در سال‌های گذشته، یکی از نمونه‌های بسیار خوب در این زمینه، ارتباط با اتکا بوده است و آنچه مهم است، ادامه این همکاری مشترک است.

در ادامه جلسه، خلیل کریم‌زاده اصل، مسئول راه‌اندازی مرکز رشد واحدهای فناور منابع طبیعی و گیاهان دارویی، گزارش مختصری از وضعیت فعلی مرکز رشد را ارائه کرد.

علیزاده در این خصوص اظهار داشت: تصمیم بر راه اندازی و تجهیز مرکز رشد مؤسسه، علی‌رغم آشنایی کامل بنده با سختی‌های پیش‌روی آن گرفته شد و انشاالله مسائل این مرکز، در تعامل با پارک علم و فناوری، پیگیری خواهد شد.

در ادامه، فرهاد گوهرزاد، رئیس اداره روابط عمومی، گزارش مشروحی از عملکرد یک ساله در بازه زمانی آبان 1402 لغایت آبان 1403 را به اعضای حاضر در جلسه ارائه داد که مورد توجه اعضاء قرار گرفت و پس از ایشان، خسرو ثاقب طالبی، معاون پژوهش، فناوری و انتقال یافته­‌ها، در ابتدا، گزارشی از حضور خود در “نشست هشتم کارگروه منابع ژنتیکی جنگل در مقر فائو” را ارائه کرد.

ثاقب طالبی که به عنوان مرجع منابع ژنتیکی جنگل در ایران در این نشست شرکت کرده بود، اظهار داشت: این نشست به مدت سه روز از ششم تا هشتم آذر 1403 در شهر رم کشور ایتالیا تشکیل شد و 21 نفر نماینده و 30 نفر ناظر از کشورهای مختلف شرکت کردند تا ضمن بررسی گزارش‌های کشوری و پرسشنامه‌های ارسالی، گزارش دوم منابع ژنتیکی جنگل‌های جهان را تهیه و برای ارائه در کمیسیون جنگل فائو تصویب کنند.

وی افزود: علاوه بر این موضوعات، موارد دیگری ازجمله تغییر اقلیم، پدیده‌های نوظهور و اقدام جهانی، مورد بحث و بررسی قرار گرفت.

معاون پژوهش، فناوری و انتقال یافته­‌ها، درخصوص نتایج انتخابات انجام شده در این نشست گفت: در این نشست، انتخاباتی برای دوره دوساله جدید انجام گردید که خسرو ثاقب طالبی، به عنوان یکی از معاونان این کارگروه انتخاب شد.

وی در بخش دیگری از گزارش خود اظهار داشت: در جلسه‌ای که با سفیر محترم ایران در فائو داشتم، بر حمایت سازمان تات و دفتر نمایندگی ایران در فائو برای مشارکت بیشتر نمایندگان ایران در همکاری‎‌های مشترک با فائو تأکید شد.

ثاقب طالبی در بخش دیگری از سخنان خود، گزارشی از عملکرد امور بین‌الملل مؤسسه در سال 1402 را به اعضای حاضر در جلسه ارائه کرد.

گفتنی است جلسه شورای پژوهشی، یکشنبه 18 آذر و با حضور علیزاده، رئیس مؤسسه؛ ثاقب طالبی، معاون پژوهش، فناوری و انتقال یافته‌ها؛ محمد متینی‌زاده، مشاور و رئیس حوزه ریاست و سایر اعضاء در محل سالن اداری-مالی تشکیل شد.

جهت دریافت اخبار در کانال ایتای مؤسسه تحقیقات جنگلها و مراتع کشور کلیک کنید.  

دسته‌بندی اخبار صفحه اصلی
اشتراک گذاری
ورود به سایت