- رئیس مؤسسه تحقیقات جنگلها و مراتع کشور: ما به عنوان مؤسسهای تحقیقاتی باید برای تحقق شعار سال در حوزه خودمان به سمت افزایش و جلب مشارکت مردم در حوزه منابع طبیعی برویم.
به گزارش روابط عمومی مؤسسه تحقیقات جنگلها و مراتع کشور، علی علیزاده در مصاحبه تصویری با تلویزیون اینترنتی “کشاورز پلاس” در تاریخ 1403/1/29 به مهمترین چالش های حقوقی مؤسسه تحقیقات جنگلها و مراتع کشور، همچنین وظایف و برنامه های این مؤسسه در راستای تحقق شعار سال، پرداخت.
رئیس مؤسسه تحقیقات جنگلها و مراتع کشور در ابتدای صحبتهای خود با توجه به توقف بلندمرتبهسازیها در ضلع شمالی باغ گیاهشناسی گفت: بعد از کش و قوسهای فراوان و با پیگیریهایی که از دو سال قبل توسط مؤسسه و دیگر نهادهای مسئول صورت پذیرفت، نهایتاً در 18 اسفند ماه آقای دکتر صارمی، معاون شهردار تهران طی انتشار مطلبی در صفحه شخصی خود، خبر از توافق با بنیاد تعاون ارتش و توقف ساخت و سازها در ضلع شمالی باغ گیاهشناسی ملی ایران دادند. البته هنوز دستور کتبی در این رابطه وجود ندارد اما روند توقف پروژه، ما را امیدوار کرده است که این مسئله حل و ساخت و ساز ها به نقطهای دیگر منتقل شود.
وی در ادامه با اشاره به تخریب دیوار باغ گیاهشناسی نوشهر افزود: باغ گیاهشناسی نوشهر از نظر سابقه، حتی از باغ گیاهشناسی ملی ایران قدمت بیشتری دارد. شهرداری نوشهر برای توسعه شهری و عملیات تعریض خیابان در سال گذشته با ما تفاهم نامهای را امضا کرد که در ازای تخریب و عقب نشینی دیوار باغ، خدماتی را به ازای آن به مجموعه باغ گیاه شناسی نوشهر ارائه دهد. متاسفانه در تعطیلات نوروز امسال، ما شاهد خلف وعده شهرداری که حالا توسط شخص دیگری به عنوان سرپرستی اداره می شود، بودیم و شبانه، دیوار باغ تخریب شد. این قلدرمابی و نابخردی طبیعتاً با شکایت ما مواجه شد.
رئیس مؤسسه تحقیقات جنگلها و مراتع کشور در خصوص شعار سال و نقش مؤسسه در تحقق آن اظهار داشت: ما یک مؤسسه تحقیقاتی حاکمیتی هستیم که وظایف مشخصی در حوزه منابع طبیعی دارد. وی ادامه داد: تولید در حوزه منابع طبیعی، ناچیز است لذا پیگیری تحقق شعار سال برای ما با ارگان های دیگر، تاحدودی متفاوت است علیزاده افزود: ما برای این مهم باید به سمت جلب و افزایش مشارکت مردم در حوزه منابع طبیعی برویم. البته این کار را از سال قبل با تمرکز بر جلب مشارکت مردم در تحقیقات منابع طبیعی شروع کرده ایم ولی امسال که به نام “جهش تولید با مشارکت مردم” نامگذاری شده است، باید آن را جدیتر و گسترده تر در همه ابعاد منابع طبیعی دنبال کنیم. لذا من به همه بخش های مؤسسه ابلاغ کردم که تا یک ماه دیگر در رابطه با چگونگی مشارکت بخش های مؤسسه در تحقق شعار سال، نقطه نظرات خودشان را درخصوص امکان سنجی استفاده از ظرفیت مشارکت مردمی اعلام کنند.
علیزاده در انتها با اشاره به طرح ملی کاشت یک میلیارد درخت گفت: این طرح بزرگ نزدیک به یک سال و نیم است که شروع شده و وظیفه نظارت علمی بر روند اجرای آن نیز به مؤسسه تحقیقات جنگلها و مراتع کشور محول شده است. ما در این مدت، سعی کردیم نقاط ضعف و قوت طرح را احصا کرده و آن را به مسئولان اجرایی منتقل کنیم. امیدوارم روز به روز شاهد پیشرفت این طرح ملی باشیم.