به گزارش روابط عمومی مؤسسه تحقیقات جنگلها و مراتع کشور، نشست صمیمانه نخبگان متقاضی جذب، با حضور دکتر خیام نکویی، معاون محترم وزیر و رئیس سازمان تات، دکتر علیزاده، رئیس مؤسسه تحقیقات جنگلها و مراتع کشور، دکتر جهانشاهی، رئیس پارک ملی علم و فناوری کشاورزی و منابع طبیعی، مهندس خشنود، مدیرکل منابع انسانی و نوسازی اداری سازمان تات، مهندس محمودیان، معاون اداري، مالی و پشتیبانی مؤسسه و مسئولین بخش های پژوهشی و اداری مؤسسه در تاریخ 1402/6/14، راس ساعت هشت صبح و در محل سالن آمفی تئاتر، برگزار شد. در ابتدای نشست، دکتر علیزاده ضمن تسلیت ایام سوگواری سید الشهدا، از حضور دکتر خیام نکویی و هیئت همراه در این نشست صمیمانه قدردانی و در ادامه، به سابقه تاریخی و ساختار مؤسسه، بخش ها و گروه های پژوهشی، تعداد اعضای هیئت علمی، کارشناسان و کارمندان شاغل در مؤسسه اشاره کرد. ایشان اظهار داشت منابع طبیعی، پایه و اساس امنیت غذایی و کشاورزی در کشور است.
در ادامه این نشست، دکتر خیام نکویی، ضمن خوشامدگویی به حاضرین در جلسه و تسلیت بابت ایام سوگواری اربعین حسینی، اظهار داشت با توجه به استقبال نخبگان در اولین دوره، سازمان تات مجددا و به پیشنهاد سازمان امور استخدامی کشور، شاهد برگزاری دومین دوره انتخاب نخبگان است. معاون وزیر و رئیس سازمان تات در تعریف واژه “نخبه” افزود “نخبه”، شخصی است که به تناسب ظرفیت خود، نسبت به سایرین، بیشترین احساس وظیفه برای اثربخشی و اثرگذاری در ارتقاء حوزه کاری خویش، ایفای نقش نماید.
ایشان در بخش دیگری از سخنان خود ضمن مروری بر جریان نخبگانی اظهار داشت خوشبختانه جامعه نخبگانی در داخل و خارج کشور، بسیار گسترده و متنوع شده است. وی افزود این ظرفیت باعث شده ارزیابی بسیاری از کشورها در مورد ایران این باشد که در حوزه علم و فناوری گوی سبقت را از دیگر کشورها ربوده ایم.
دکتر خیام نکویی، ادامه داد امروز، تولید غذا در کشور به 125 میلیون تن افزایش یافته است که 40درصد از این میزان، به دلیل افزاریش سطح زیر کشت و 60درصد آن، به دلیل افزایش نفوذ علم و فناوری در حوزه کشاورزی است. وی اظهار داشت کل نیاز سالانه کشور به گندم، حدود 13.5 میلیون تن است و امروز به دلیل حضور علم و فناوری، در آستانه تولید همین میزان گندم در داخل کشور هستیم.
معاون وزیر و رئیس سازمان تات ضمن اشاره به ظرفیتهای متنوع کشور در حوزههای منابع طبیعی و کشاورزی اظهار داشت درصورت دانش بنیان کردن بخش کشاورزی، قابلیت خودکفایی در تولید محصولات راهبردی در کشور وجود دارد. وی افزود مهمترین ثروت کشور، علاوه بر منابع طبیعی، وجود نیروهای انسانی آن است. دکتر خیام نکویی ضمن تاکید بر بهروز بودن نخبگان ادامه داد بخش کشاورزی به دلیل پیچیده بودن، نیاز به تکنولوژیهای پیشرفته دارد.
در ادامه این نشست، رؤسای بخشهای پژوهشی جنگل، مرتع، بیابان، گیاهان دارویی، امور آزمایشگاهها همچنین مدیریت هماهنگی و امور پژوهشی و ارتباطات علمی و نهایتا معاونت اداری، مالی و پشتیبانی به ارائه و معرفی تاریخچه، ساختار، وظایف، اهداف، نیروی انسانی، دستاورده و وضعیت فعلی زیرمجموعه خود پرداختند.
گفتنی است نخبگان حاضر، پس از پایان نشست و صرف نهار، از هرباریوم مرکزی، بانک ژن منابع طبیعی ایران و چند آزمایشگاه مؤسسه و همچنین باغ گیاهشناسی ملی ایران بازدید کردند.