حضور دکتر علیزاده در نشست کمیه علمی نهضت مردمی کاشت یک میلیارد درخت در استان گلستان 

بازدید: 131 بازدید

به گزارش روابط عمومی مؤسسه تحقیقات جنگلها و مراتع کشور، رئیس کمیته علمی نهضت مردمی کاشت یک میلیارد درخت در ادامه حضور خود در گلستان در نشست کمیته علمی استان که در محل اداره ­کل منابع طبیعی و آبخیزداری و با حضور دکتر سلامتی، مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری، دکتر صابری رئیس و مهندس پارسایی دبیر کمیته علمی استان، اعضای کمیته علمی شامل استادان دانشگاه و تحقیقات منابع طبیعی و آبخیزداری ، همچنین جمعی از کارشناسان اداره کل منابع طبیعی تشکیل شد، ابتدا دکتر سلامتی ضمن خوشامدگویی به دکتر علیزاده و جمع حاضر، مهمترین مسائل و مشکلات حوزه منابع طبیعی همچنین، چالش ­ها و موانع موجود را برشمرد و افزود بر اساس وظیفه­ مندی سازمانی، تشکیلات منابع طبیعی، سالانه به توزیع و کاشت نهال­ های مختلف جنگلی و غیرجنگلی اقدام می­کند ولی با تصویب طرح مردمی کاشت یک میلیارد درخت، این سازمان وظیفه خود می­داند که با تلاش بیشتر نسبت به وظایف خود در راستای طرح کاشت یک میلیارد درخت گام بردارد که در همین راستا با برنامه ­یزی انجام شده و نشست ­هایی که با سازمان­ها، ادارات و نهادهای مردم نهاد و سمن­ ها صورت گرفته است و همچنین، تولید نهال به اندازه کافی، در راستای وظیفه و تکلیفی که بر عهده این اداره کل گذاشته شده است سعی شده این طرح در سال اول هم به بهترین نحو ممکن انجام شود.  در ادامه این جلسه، دکتر علیزاده با اشاره به مهمترین اهدافی که برای اجرای این طرح در استان­ها تعریف شده است اظهار داشت مقرر شده است عمده اجرای این طرح، با همکاری نهادهای مردمی، دیگر سازمان­های غیر مجموعه سازمان منابع طبیعی، مانند ادارات کل راه و شهرسازی، صنایع و معادن و …. با مدیریت اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان انجام شود لذا ضمن ارتباط و نشست با مدیران اجرایی این دستگاه­ها همچنین، تشکل­ های مردم نهاد و ….، باید در راستای چشم انداز چهار ساله ­ای که برای اجرای این طرح تعریف شده است حرکت نمود، در غیر این صورت مطمئناً به اهداف تعریف نشده دست نخواهیم یافت. دکتر علیزاده ادامه داد ایراداتی به این طرح وجود دارد ولی با این حال با توجه به مسائل پیش آمده باید تلاش نمود با درایت لازم و با جانمایی درست و دقیق نسبت به کاشت نهال ­های تولیدی اقدام شود. رئیس مؤسسه تحقیقات جنگلها و مراتع کشور در بخش دیگری از سخنان خود افزود باید تلاش شود تا آمار کاشت نهال ­ها بر اساس توزیع نهال نباشد بلکه دقت شود نهال­های توزیع شده در محل­های مناسب، کاشته و مراقبت­ های لازم برای آن نیز انجام گردد تا از موفقیت اجرای طرح، اطمینان حاصل شود. ایشان در ادامه اظهار داشت اگر حتی تعداد نهال های کاشت شده کمتر از موظفی استان­ها باشد، خیلی بهتر از آن است که بدون برنامه، نسبت به توزیع و کاشت نهال اقدام گردد و یک یا دوسال بعد، اثری از نهال­ های کاشته شده وجود نداشته باشد لذا باید تلاش شود تا درصد موفقیت طرح در اولویت اول قرار گیرد. دکتر علیزاده افزود یکی از وظایف مهم کمیته علمی، راستی آزمایی در این زمینه می­باشد. ایشان ضمن تشکر از نقطه نظرات ارائه شده در جلسه، از همه اعضاء درخواست کرد ضمن همراهی با طرح حاضر، تا حصول نتیجه با این کمیته همکاری نمایند.

در ادامه این جلسه، گزارش تصویری از عرصه ­های انتخابی با سه هدف: غنی سازی عرصه های جنگلی، زراعت چوب و ایجاد فضای سبز، که در چند ماه گذشته تعیین شده بود، به صورت پاورپوینت توسط یکی از کارشناسان اداره کل منابع طبیعی ارائه شد.

در انتهای جلسه، برخی از اعضاء، پیشنهاداتی در جهت عملیاتی نمودن این طرح و ایجاد مزارع ترویجی کاشت درختان سریع الرشد در مناطق مختلف استان، همچنین چگونگی تامین آب برخی از مناطق کاشت نهال ارائه کردند که مقرر شد با بررسی بیشتر، در صورت امکان اقدامات لازم به عمل آید.

دسته‌بندی اخبار صفحه اصلی
اشتراک گذاری
ورود به سایت