تکمیل رویشگاه اروپا در باغ گیاه شناسی ایران و برگزاری نمایشگاه گلهای لاله

بازدید: 209 بازدید

رویشگاه اروپا با مساحت ۴/۲ هکتار به منظور کاشت گیاهان بومی اروپا و هم چنین سمبل هایی از باغ های اروپایی طراحی گردیده است. یک کوشک با الهام از معماری کلاسیک یونان در ورودی این قسمت ساخته شده و در امتداد آن یک دالان شمالی- جنوبی با ترکیب نرده و ستونهای آجری و باغچه های کاشته شده با رز و کلماتیس طراحی شده است. در ضلع شرقی این دالان باغ نسبتاً قرینه ای وجود دارد که از محور پیاده، آبنمای بیضی شکل، قطعات چمن کاری و  ۹ تپه گنبدی شکل با پوشش گیاهان علفی دائمی و فصلی تشکیل شده است. در قسمت غربی بولواری ایجاد گردیده که در دو طرف این بولوار گونه های درختی و درختچه ای بومی اروپا کاشته شده اند و در وسط آن پنج مجسمه از گیاه شناسان  و دانشمندان علوم زیستی اروپایی به شرح زیر از سنگ ده بید توسط مجسمه ساز آقای دکتر میر منصور خلیقی تراشیده شده است و بر روی پایه های سنگی نصب گردیده اند:

 

کارل لینه پزشک، گیاهشناس و جانورشناس سوئدی، بنیانگذار سیستم دو اسمی نامگذاری موجودات زنده و پدر علم تاکسونومی مدرن، خالق اثر علمی Genera Plantarum که در آن حدود ۱۰۰۰ جنس گیاهی شرح داده شده و کتاب Species
  Plantarum    که در سال ۱۷۵۳ منتشر شد و در آن بیش از ۷۳۰۰ گونه گیاهی شرح و براساس سیستم لینه طبقه بندی شده است. انتشار این کتاب نقطه آغاز گیاه شناسی مدرن است.
چارلز داروین طبیعی دان برجسته انگلیسی، صاحب نظریه گونه زایی از طریق انتخاب طبیعی و یکی از تأثیر گذارترین دانشمندان علوم زیستی در تاریخ بشر است. در سال ۱۸۵۹ نظریه اش را در کتاب  اصل انواع ” On the Origin of Species ” درباره منشاء گونه ها ارائه نمود.
گریگور مندل کشیش و دانشمند اهل کشور چک و پدر علم ژنتیک وکاشف اصول بنیادین وراثت. او به عنوان راهب در صومعه ای در شهر برنو آغاز به کار کرد. تحصیلات عالی خود را در رشته های ریاضیات، فیزیک و گیاهشناسی در دانشگاه وین کشور اتریش به پایان رساند. او طی هشت سال دهها هزار پایه از گیاه نخود فرنگی را پرورش داد و به پشتوانه دانش ریاضی و از طریق بررسی آماری این داده ها، توارث صفات را کشف کرد و یافته های خود را در سال ۱۸۶۶ منتشر نمود.
ادموند بواسیه (سوئیسی)، ادموند بواسیه گیاهشناس و طبیعی دان برجسته سوئیسی، خالق اثر ماندگار فلور شرق ،
    .(Flora Orientalis)بواسیه که کوهنورد خوبی بود در طول عمر خود سفرهای متعددی به کشورهای مختلف جهان انجام داد و مجموعه ارزشمندی از نمونه های گیاهی فراهم کرد که در هرباریوم بواسیه (G-BOIS) واقع در باغ گیاهشناسی ژنو نگهداری می شود. او در سال ۱۸۴۲ میلادی برای جستجوی گیاهان جدید به آسیای غربی سفر کرد و مطالعه گیاهان شرق را آغاز نمود. او سپس شاهکاری با عنوان Flora Orietnalis در پنج جلد بین سالهای ۱۸۶۷ تا ۱۸۸۱ منتشر کرد که در آن ۱۱۶۸۱ گونه گیاهی شرح داده شده است. این کتاب بعدها زیربنای اصلی کتاب های فلور ایران و کشورهای محدوده فلور شرق گردید.
کارل هانس رشینگر (اطریشی)، پروفسور کارل هانس رشینگر گیاه شناس برجسته اطریشی ، صاحب مجموعه کتابهای ارزشمند فلورا ایرانیکا.  اولین جلد از این مجموعه ارزشمند ۱۸۲ جلدی که محدوده جغرافیایی فلات ایران شامل؛ ایران امروز، افغانستان، شمال عراق، جنوب ترکمنستان، غرب پاکستان و بخش کوچکی از آذربایجان را شامل می شود در سال ۱۹۶۳ منتشر شد. بیش از ۵۰۰ گونه از گیاهان ایران توسط او به عنوان گونه جدید به دنیا معرفی شده است.
تا زمان فوت اش ۱۷۳ جلد از آن را منتشر نمود. بعد از او همسرش، ویلهلمینا، که عملاً همکار رشینگر بود کار او را ادامه داد.
در سال ۱۳۹۵ پیاده روها، سیستم روشنایی و مبلمان  در این قسمت تکمیل شدند. به علاوه نمایشگاهی از ارقام گلهای لاله در ۱۸ باغچه و در چهار تپه با رنگها و طرح های زیبا و چشم نواز کاشته شدند. گلهای لاله که در بهار به مرحله گلدهی می رسند یکی از گلهای پر طرفدار در جهان هستند. انواع گونه های وحشی آنها در مناطق مختلف اروپا و آسیا می رویند. در دنیا حدود ۱۱۱ گونه از لاله به طور وحشی میروید. پرورش دهندگان گل، به خصوص در اروپا تلاش زیادی برای کاشت آنها و بدست آوردن هیبرید ها و کولتیوارهای متنوع از آنها تلاش می نمایند. در حال هزار ۳۰۰۰ نام کولتیوار ثبت شده برای لاله وجود دارد.
این گلها که در باغ گیاه شناسی ملی ایران در نیمه دوم فروردین در اوج گلدهی خود قرار دارند، جاذبه خاصی به  بخش اروپای باغ داده اند که تحسین بازدید کنندگان باغ را برانگیخته است.
دسته‌بندی اخبار صفحه اصلی اخبار و رویدادها
اشتراک گذاری
ورود به سایت