- رئیس مؤسسه تحقیقات جنگلها و مراتع کشورگفت: باید به سمت جلب مشارکت مردمی در تحقیقات منابع طبیعی کشور حرکت کنیم.
- تمام فعالیتهای مؤسسه باید در چهارچوب برنامه های راهبردی ششگانه، گنجانده شود.
به گزارش روابط عمومی مؤسسه تحقیقات جنگلها و مراتع کشور، نشست تبیینی سیاست ها و راهبردهای مؤسسه تحقیقات جنگلها و مراتع کشور در سال جاری، روز 19 فروردین در سالن آمفی تئاتر و با حضور پرشور کارکنان و سخنرانی رئیس مؤسسه، برگزار شد.
در این نشست، علیزاده ضمن تبریک سال جدید و محکومیت جنایات رژیم صهیونیستی در غزه گفت: در سالی که گذشت مهمترین چالش حقوقی ما در مؤسسه، بحث بلندمرتبه سازیهای غیرمجاز در حاشیه باغ گیاه شناسی ملی ایران بود که با کمک دوستداران محیط زیست و پیگیری مقامات مسئول به یک نتیجه نسبتاً مثبت مبنی بر توقف ساخت 22 برج 38 طبقه، رسیدیم. البته ما به این هم رضایت نداریم و پیگیر توقف کامل پروژه هستیم.
وی در ادامه با اشاره به اقدامات عمرانی که در سال گذشته صورت گرفته است، افزود: طی توافقی که با شهرداری داشتیم قرار شد سالن آمفی تئاتر مجهزی در ورودی باغ احداث شود. همچنین در سال گذشته چاه شماره هفت را احداث و راه اندازی کردیم و یک مخزن آب به گنجایش 10 هزار متر مکعب در مؤسسه ساخته شد.
علیزاده در رابطه با باغات اقماری مؤسسه نیز گفت: مسئولیت سنگین باغات اقماری برعهده مؤسسه قرار گرفته، و همه این باغات برای تجهیز و توسعه زیرساخت، نیاز به هزینه دارند.
رئیس مؤسسه تحقیقات جنگلها و مراتع کشور در ادامه با توجه به اهمیت بحث “درآمدزایی” اظهار داشت: همه بخش ها باید به کمک واحد درآمدزایی بشتابند و ایده های خود را مطرح و پیشنهاد دهند. بدون این مهم، ادامه مسیر با دشواری مواجه میشود.
علیزاده در خصوص برنامهها و اهداف مؤسسه در سال جاری گفت: یکی از مهمترین اقداماتی که باید در سال جدید برای باغ صورت گیرد، بحث توافق با سازمان آب و فاضلاب به منظور احداث تصفیه خانه در مؤسسه است. بحران آب جدی است و ما باید خودمان پیگیر این قضیه باشیم.
وی درخصوص شعار سال و نقش مردم در بحث منابع طبیعی اظهار داشت: جایگاه مشارکت مردم در بحث منابع طبیعی در همه جای دنیا بسیار بالا و مهم است. ما نیز باید فعالیتهای خودمان را در بحث تحقیقات منابع طبیعی در راستای مشارکت مردم تنظیم کنیم. ما چاره ای جز استفاده از ظرفیتهای مردمی در بحث منابع طبیعی نداریم. ما باید خرق عادت کنیم و رویههای قدیمی را تغییر دهیم.
وی افزود: باید همانطور که خیرین در ساخت مسجد و مدرسه در صحنهاند، آنها را برای حضور در عرصه منابع طبیعی ترغیب کنیم.
علیزاده در ادامه با اشاره به ریلگذاری مسیر و راهبردهای ششگانه مؤسسه در سال جاری گفت: باید تمامی ماموریتهای مؤسسه در چهارچوب راهبردها و برنامههای ششگانه باشد. بخش های پژوهشی مختلف می بایست در کنار فعالیت های خود، یک ماموریت یا هدف کلان برای بخش خود تعریف کنند و یک مسئول مستقیم، برای پیگیری امور آن، تعیین کنند وی افزود در این مسیر، تمامی اختیارات رئیس مؤسسه به معاونین و روئسای بخشها داده شده است که این موضوع علاوه بر باز کردن دست ایشان در حوزه عمل خود، موجب مسئولیت پذیری بیشتر، پاسخگو کردن و تفکر خلاقانه تر در آنان می شود.
رئیس مؤسسه تحقیقات جنگلها و مراتع کشور ضمن تاکید بر نقش و جایگاه نخبگان افزود: از گردش اندیشه بین نخبگان، خلق ایده و راه حل بومی، کشف می شود. وی ادامه داد باید از ظرفیت نخبگان حداکثر بهره را ببریم. وی به رؤسای بخش های پژوهشی مؤسسه تاکید کرد: یک تا چهار موضوع نشست نخبگانی را تدوین و پیشنهاد کنند تا بتوان ماهانه حداقل یک جلسه نخبگانی با ریاست رئیس بخش پژوهشی ذیربط برگزار نمود و این جلسات باید به صورت کتابچه ای، مستند شود.
علیزاده در بخش دیگری از سخنان خود ضمن اشاره به اهمیت شورای راهبردی تحقیقات منابع طبیعی اظهار داشت متاسفانه علی رغم تلاش های انجام شده در سال گذشته فقط یک جلسه برگزار شد. وی با اشاره به این نکته که بدون هماهنگی با سازمان منابع طبیعی نمی توان طرح تحقیقاتی کاربردی مؤثر برای کشور ارائه داد ادامه داد توقع ما این است که این جلسات به طور منظم و با حضور رؤسای سازمان منابع طبیعی کشور، مؤسسه تحقیقات جنگلها و مراتع کشور و نمایندگان سازمان تات و سایر اعضاء برگزار شود.
رئیس مؤسسه تحقیقات جنگلها و مراتع کشور در انتها ضمن تشکر از زحمات کلیه کارکنان ستادی و استان ها، در سال گذشته بیان کرد: به عنوان توصیه نهایی باید نسبت به استفاده بهینه از نیروی انسانی باقیمانده در سیستم، تلطیف بیشتر محیط کار و برقراری صمیمیت بین همکاران و همچنین تکریم بازنشستگان به ویژه استادان و کارکنان باتجربه و دلسوز، تاکید داشته باشم.
گفتنی است بسیاری از همکاران بخش تحقیقات منابع طبیعی مراکز تحقیقاتی استان ها، به صورت وبیناری در این جلسه، حضور داشتند.
برای مشاهده فیلم کامل این سخنرانی کلیک کنید.