تأکید بر ارتقای بهره‌وری از امکانات ایستگاه تحقیقات هُمند آبسرد

بازدید: 171 بازدید
  • رئیس مؤسسه تحقیقات جنگلها و مراتع کشور در جلسه شورای پژوهشی که روز سه شنبه دهم مهر در محل ایستگاه تحقیقات هُمند آبسرد برگزار شد گفت: این نشست، اولین تجربه در برگزاری شورای پژوهشی در خارج از مؤسسه است تا با استفاده از نظرات و پیشنهادهای اعضاء بتوان به بهترین بهره وری در فعالیت های پژوهشی، آموزشی، ترویجی و درآمدزایی در این ایستگاه دست یافت.

علی علیزاده ضمن اشاره به ظرفیت­های فراوان ایستگاه گفت: ما از این ایستگاه با ویژگی­هایی ازجمله: قدمت بیش از شصت سال، عرصه وسیع 220 هکتاری، آب و هوا و بارندگی مناسب، محصور، دارای چاه آب، ابنیه اداری، مهمان‌سرا و خانه‌های سازمانی، امکانات و تجهیزات کاشت، داشت و برداشت مناسب، فضاهای تحقیقاتی، آموزشی و ترویجی، ایستگاه هواشناسی، نرسری، و بسیاری امکانات دیگر، می­توانیم و باید بهره‌وری خیلی بیشتری در حوزه های پژوهشی، آموزشی، ترویجی و درآمدزایی داشته باشیم.

وی هدف از برگزاری جلسه شورای پژوهشی مؤسسه را در این ایستگاه، آشنایی بیشتر اعضا با ظرفیت‌های این ایستگاه و شنیدن پیشنهادها و نقطه نظرات اعضای جلسه در ارتقای کیفیت فعالیت های پژوهشی، آموزشی، ترویجی و درآمدزایی در این ایستگاه عنوان کرد.

رئیس مؤسسه تحقیقات جنگلها و مراتع کشور تأکید کرد: میزان شایستگی و لیاقت ما (اعم از رئیس مؤسسه، رئیس بخش مرتع و سایر همکاران) در مدیریت چنین امکاناتی که در اختیار داریم، بستگی به توان ما برای بهره‌وری و استفاده بهینه و مؤثر از این امکانات دارد. هر اندازه که ما بتوانیم از این امکانات، بهره‌وری پژوهشی، آموزشی، ترویجی و درآمدزایی بیشتری داشته باشیم شایستگی مان برای مدیریت این مجموعه ها بیشتر خواهد بود. اگر خدای نکرده تنها به نگهداری نسبی مجموعه اهتمام ورزیم و از توسعه و استفاده بهینه از امکانات موجود در آن غفلت کنیم، مطمئناً در انجام وظایف خود کوتاهی کرده ایم.

علیزاده ضمن ارج نهادن بر تلاش همکاران سابق در تأسیس و توسعه ایستگاه، بر احیای کلکسیون زنده گیاهان مرتعی (نرسری) موجود در ایستگاه تأکید کرد و افزود: این ایستگاه تحقیقاتی، باید به عنوان یک ذخیره­گاه ژنوتیپ های گیاهان مرتعی به جایگاه واقعی خود برسد.

وی ضمن تأکید بر حفظ و احیای کلکسیون گیاهان مرتعی و ضرورت تدوین یک برنامه توسعه‌ای به منظور تکمیل آن و اضافه نمودن باقی گیاهان مرتعی، مانند گیاهان دارویی به نرسری، ادامه داد: این کلکسیون می‌تواند ضمن حفظ و نگهداری ذخایر ژنتیکی مرتعی کشور و بررسی کلی سازگاری آنها در این منطقه، جنبه‌های آموزشی و تحقیقاتی فراوانی برای دانش‌آموزان، دانشجویان و محققین مختلف داشته باشد. وی در ادامه پیشنهاد کرد وجود فردی جوان و با انگیزه به عنوان مجری یا درکنار مجری طرح توسعه نرسری، می‌تواند در تسریع و شتاب بخشی به روند فعالیت‌های احیاء و تکمیل نرسری مؤثر باشد.

وی در ادامه، به لزوم سامان‌دهی، نظم بخشی، ایجاد راه‌های دسترسی و نصب تابلوهای تحقیقاتی لازم در پلات‌ها و قطعات پژوهشی اشاره کرد و بخش تحقیقات مرتع را، به عنوان مدیر این ایستگاه، موظف به انجام این مهم کرد.

ترمیم چاه آب تا رسیدن به سهم واقعی ایستگاه از آب منطقه، تصمیم‌گیری در مورد استخر نگهداری آب، تکمیل دیوار چینی ایستگاه، تعیین تکلیف قطعه زمین جداشده از زمین اصلی و تلاش برای تغییر کاربری آن، پیگیری تلاش‌های حقوقی لازم برای تملک قطعی بر اراضی بالا دست جاده اصلی، تقویت سیستم حفاظتی ایستگاه، تقویت و تجهیز امکانات آموزشی و ترویجی ایستگاه، ساماندهی به ساختمان‌های متروکه موجود و استفاده بهینه از آنها، تدوین طرحی کامل برای فعالیت‌های درآمدزایی در ایستگاه، از دیگر مواردی بودند که از سوی رئیس مؤسسه مورد تأکید قرار گرفت.

علیزاده خاطرنشان کرد: انجام همه این امور باید از سوی مؤسسه و با مدیریت کلان بخش تحقیقات مرتع به سرانجام برسد. وی پیشنهاد کرد تا یک‌ماه دیگر یک طرح جامع و کامل از سوی بخش، با همکاری مدیر طرح و برنامه تهیه شود که همه فعالیت‌های ایستگاه در آن گنجانده شده باشد. مدیر طرح و برنامه هم موظف به پیگیری برای تخصیص ردیف یا عنوانی معین برای آن در سازمان برنامه و بودجه است تا انشاالله بتوانیم اعتبار لازم را برای انجام آن به صورت مستمر، پایدار و بلندمدت دریافت کنیم. رئیس ایستگاه نیز با مدیریت خود، تدارکات لازم را فراهم کرده و به عنوان کارگزار، وظایف مدیریتی خود را انجام خواهد داد.

وی با تأکید بر حفظ اصالت ایستگاه از جنبه تحقیقات مرتع افزود: باید تلاش شود که فعالیت­هایمان در این ایستگاه در چهارچوب وظایف بخش تحقیقات مرتع برنامه ریزی شود. اما از فعالیت‌های درآمدزایی نباید غافل بود و باید باحفظ چارچوب کلی، به این امر نیز به صورت جدی اهتمام ورزید.

علیزاده در پایان سخنانش از زحمات مهندس بختیاری مدیر محترم ایستگاه و همه همکاران وی در میزبانی اعضای جلسه و زحماتی که برای ارتقای جایگاه ایستگاه کشیده اند، تقدیر و تشکر نمود.

در این جلسه، مهندس بختیاری مسئول ایستگاه، گزارش مشروحی از وضعیت فعلی آن ازجمله: نیروی انسانی، آب، تجهیزات، ابنیه، چالشها و ظرفیت­های ایستگاه را به اعضای حاضر در جلسه ارائه و به پرسش­های مطرح شده پاسخ داد.

گفتنی است اعضای شورای پژوهشی ضمن بازدید از فضاها، امکانات و تجهیزات ایستگاه، با برخی از اقدامات و ظرفیت های آن از نزدیک آشنا شدند.

جهت دریافت اخبار در کانال ایتای مؤسسه تحقیقات جنگلها و مراتع کشور کلیک کنید.

دسته‌بندی اخبار صفحه اصلی
اشتراک گذاری
ورود به سایت