کارگاه آموزشی پروژه فوق در تاریخ 22 آبان در سالن اجتماعات ساختمان اسناد و مدارک موسسه با حضور رئیس بخش تحقیقات مرتع، مجری ملی (آقای دکتر خلیفه زاده) و مجریان زیر پروژه مربوطه تشکیل گردید.
در این کارگاه آموزشی که با هدف آشنایی مجریان زیرپروژههای مربوطه با شیوه اجرای کار برگزار شد، مجری ملی ضمن معرفی اجمالی پروژه مربوطه، به صورت گام به گام به نحوه انجام کار اعم از نحوه ثبت نام در سایت کوپرنیکوس سازمان فضایی اروپا (ESA) و چگونگی دریافت تصاویر سریهای زمانی هر یک از سایتها و نحوه محاسبه شاخص گیاهی NDVI در سطح هر یک از سایتهای مورد پایش پرداخت و در پایان به سوالات مجریان پاسخ گفت. در همین راستا نیز مجموعهای مدون با فرمت .doc که تحت عنوان کارگاه آموزشی پروژه مذکور توسط مجری ملی تهیه شده بود پس از اتمام کارگاه آموزشی جهت بهرهبرداری در اختیار مجریان زیرپروژهها قرار گرفت.
در ادامه کارگاه آموزشی آقای دکتر سپهری در خصوص اهمیت استفاده از هوش مصنوعی در علوم مرتع مطالبی را ارائه دادند. ایشان بیان نمودند هوش مصنوعی در علم مرتع به کارگیری الگوریتمها و مدلهای پیشرفته برای تجزیه و تحلیل دادههای مربوط به اکوسیستمهای مرتعی است. این فناوری بهویژه در شناسایی گونههای گیاهی، کنترل آفات و بیماریها، مدیریت چرا و مقابله با مخاطرات محیطی کاربرد دارد. استفاده از هوش مصنوعی میتواند به بهبود مدیریت منابع طبیعی و حفظ تعادل اکولوژیک در مراتع کمک کند.