اولین نشست شورای تحقیقات راهبردی منابع طبیعی و آبخیزداری کشور، چهارشنبه 1402/4/14 و در راستای رفع چالشهای این حوزه در محل سازمان تات برگزار شد. این شورا، به منظور اتخاذ راهبردهای لازم و اثربخش برای تسهیل نفوذ دانش و فناوری در حوزههای مرتبط با منابع طبیعی و آبخیزداری از طریق هدایت و بهرهگیری از کلیه ظرفیتهای تحقیقاتی و تولیدی کشور و نیز احصاء اولویتهای تحقیقات در این حوزه بهمنظور تحقق برنامه تحول دولت تشکیل و مصوبات این شورا برای مؤسسات و مراکز تابعه سازمان، لازمالاجرا است. ریاست این شورا را دکتر نوبخت رئیس سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور به عهده خواهند داشت و همچنین، دکتر علیزاده مسئولیت دبیری آن را خواهند داشت.
به گزارش روابط عمومی مؤسسه تحقیقات جنگلها و مراتع کشور به نقل از خبرگزاری ایانا، دکتر خیام نکویی در این جلسه اظهار داشت طی دو سال گذشته، در راستای تغییر راهبردی در سازمان تات، ریلگذاری جدیدی را ایجاد کرده ایم.
وی ادامه داد با وجود فعالیتهای گسترده سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی در طول سالهای اخیر، چرخدندههای سازمان تات آنطور که باید درگیر بخش اجرا نبوده است. معاون وزیر و رئیس سازمان تات افزود: با ریلگذاری انجامشده در سطح کشور، مؤسسات تحقیقاتی ملی پاسخگوی اولویتها و چالشهای معاونتهای اجرایی در وزارتخانه هستند. این سیاستگذاری، چالش بخش اجرا را رفع میکند و چالشها تبدیل به یک موضوع پژوهشی و تحقیقاتی میشوند.
ایشان با اذعان به ازدیاد خروجی های سازمان تات، افزود قبلاً این خروجیها “عرضه محور” بود اما امروز، ریلگذاری سازمان بر پایه “تقاضا محور شدن” خروجی ها و رفع چالش های بخش کشاورزی است. دکترخیام نکویی بیان کرد یکی از بهترین دستاوردهای ما این بود که پس از شناخت چالشها، بررسیها آغاز ، و این چالشها موضوع کار تحقیقات خواهند شد. ایشان ادامه داد شورای تحقیقات راهبردی دامپزشکی، باغبانی، سلامت و … ایجادشده و در حال حاضر، تمام معاونتهای بخش اجرا در وزارتخانه دارای شورای تحقیقات راهبردی هستند و با مؤسسات تحقیقاتی ذیربط، در ارتباط هستند.
دکتر خیام نکویی افزود آیندهپژوهی در حوزه منابع طبیعی از وظایف مؤسسات است. معاون وزیر و رئیس سازمان تات اظهار داشت حداقل سه مؤسسه، درگیر پروژه ملی کاشت یک میلیارد درخت هستند و امروز ما به شکل رسمی اعلام میکنیم شورای تحقیقات راهبردی منابع طبیعی و آبخیزداری کشور میتواند با تشکیل جلسات مستمر به ریاست آقای دکتر نوبخت چالشهای این حوزه را مرتفع کند و موجب تحولات چشمگیر شود. معاون وزیر و رئیس سازمان تات بیان کرد در حال حاضر این سازمان سفرهای برای بخش اجرا پهن کرده و تمام ظرفیتها را در آن قرار داده است. ما ارتباط نزدیکی با دانشگاهها داریم و این موضوع، فرصت خوبی برای رفع چالشها است.
دکتر خیام نکویی ضمن اشاره به تخریب مراتع و جنگلها، فرسایش خاک و سیل به عنوان چالشهای اولویتدار، افزود در خصوص چالشهای منابع طبیعی در ابتدا باید اولویتبندی داشته باشیم. دکتر خیام نکویی افزود سازمان تات، دانش جلوگیری از فرسایش خاک را دارد و مؤسسات تحقیقاتی خاک و آب، جنگلها و مراتع و پژوهشکده حفاظت خاک و آبخیزداری میتوانند با راهکارهای علمی و عملی، از این فرسایش جلوگیری کنند. در پایان دکتر خیام نکویی معاون وزیر و رئیس سازمان تات، احکام ریاست و دبیری را اعطا کرد. گفتنی است در این جلسه که دکتر علیزاده به صورت وبیناری حضور داشت و دکتر ثاقب طالبی به نیابت از ایشان، حکم دبیری را دریافت کرد.