بررسی موضوع الگوی کشت در شورای پژوهشی موسسه

بازدید: 150 بازدید

جلسه فوق العاده شورای پژوهشی در تاریخ 1402/5/9 به منظور بررسی موضوع طرح الگوی کشت در سالن جلسات مدیریت هماهنگی امور پژوهشی و ارتباطات علمی، با حضور دکتر علیزاده رئیس مؤسسه، دکتر ثاقب طالبی معاون پژوهش، فناوري و انتقال یافته­ها، دکتر زینلی مشاور معاون وزیر و مجری طرح گیاهان دارویی، رؤسای بخش­های تحقیقاتی و سایر اعضاء برگزار شد.

به گزارش روابط عمومی مؤسسه تحقیقات جنگل‌ها و مراتع کشور، در این جلسه، دکتر شریفی عاشورآبادی رئیس بخش گیاهان دارویی و دکتر خداقلی رئیس بخش مرتع، توضیح مختصری درخصوص اقدامات به عمل آمده توسط بخش­های خود در رابطه با طرح مذکور بیان داشتند و سپس، خانم دکتر مکی زاده به عنوان مجری تدوین برنامه اصلاح الگوی کشت ملی (ویژه گیاهان دارویی) و دکتر افتخاری عضو هیئت علمی بخش مرتع، به بیان توضیحات مشروح از فرایند طرح، اقدامات به عمل آمده و ضروریات مترتب بر آن پرداختند.

در این جلسه، دکتر زینلی اظهار داشت در طرح مذکور، باید در حوزه مرتع و گیاهان دارویی به دنبال بهره وری باشیم. وی افزود در طرح الگوی کشت باید مزیت نسبی کشورمان نسبت به دیگر کشورها، مشخص شود و رویکردمان به نحوی باشد تا اهداف پیش بینی شده محقق شوند.   

در ادامه جلسه، دکتر علیزاده با اشاره به اهمیت بررسی ابعاد این طرح در زمینه­های گیاهان دارویی و مرتع، اظهار داشت موضوع زراعت چوب در این طرح، گنجانده نشده و لازم است این مهم از سوی بخش تحقیقات صنوبر و درختان سریع الرشد، پیشنهاد شده مورد پیگیری قرار گیرد. رئیس مؤسسه تحقیقات جنگل‌ها و مراتع کشور در بخش دیگری از سخنان خود افزود شکل گیری الگوی کشت، نیازمند زمان طولانی است و از سوی دیگر هرنوع تغییر و یا اصلاح در این الگو، زمان­بر خواهد بود. ایشان ادامه داد اگر ایجاد اصلاح در الگوی کشت بر اساس حمایت­های مالی باشد، پایدار نخواهد ماند و تنها راه پایداری اصلاح الگوی کشت، ارائه توصیه­ های لازم به کشاورزان در یک حرکت تدریجی و بلند مدت و در جهت منافع اقتصادی آنها می­باشد.

دکتر علیزاده ضمن اشاره به ضرورت توجه به الزامات موجود در تهیه الگوی کشت از جمله، الزامات سیاسی افزود فعالیت های انجام شده تاکنون، توصیف وضع موجود بوده و برای این طرح، سند کامل و جامعی تهیه شده است. ایشان ادامه داد مؤسسه تحقیقات جنگل‌ها و مراتع کشور علاقه­ مند به همکاری مؤثر در طرح الگوی کشت در زمینه­ های مرتع، گیاهان دارویی و زراعت چوب است.

دسته‌بندی اخبار صفحه اصلی
اشتراک گذاری
ورود به سایت