سومین جلسه کارگروه راهبردی مدیریت پارکهای جنگلی با بهره گیری از بستر ویبینار در تاریخ ۹۹/۰۴/۳۰ در مؤسسه برگزار شد. جلسه با خوشآمدگویی و ذکر کلیات جلسه توسط آقای دکتر مهدی پورهاشمی، ریاست محترم بخش تحقیقات جنگل مؤسسه آغاز شد. در ادامه، آقای دکتر هومن روانبخش، دبیر جلسه، براساس مباحث مطرح شده در جلسات گذشته کارگروه، جمعبندی از مشکلات پیشروی پارکهای جنگلی کشور ارائه کردند. سپس اعضاء حاضر در جلسه به شرح زیر به طرح دیدگاههای خود پرداختند.
آقای مهندس هادی کاشانی، ناظر ارشد جنگلکاریهای منطقه ۴ شهرداری تهران، عدم تعیین حدود و ثغور پارکهای جنگلی (عدم انجام کاداستر یا کامل انجام نشدن آن) و نبود سند رسمی برای بسیاری از پارکها را ازجمله مشکلات مهم پارکهای جنگلی کشور دانستند. آقای دکتر وحید اعتماد، استاد دانشکده منابع طبیعی دانشگاه تهران، تخصصگرایی در آموزش جنگل و تربیت متخصص در حوزه پارکهای جنگلی را ازجمله ضروریات در این زمینه عنوان کردند. آقای دکتر فریبرز غیبی، مدیر کل مرکز جنگلهای خارج از شمال سازمان جنگلها، مراتع و آبخیزداری کشور اشاره کردند که استفاده از واژه “واگذاری” برای پارکهای جنگلی ممنوع است و با ذکر این نکته که پارکهای جنگلی براساس ماده ۲ قانون حفاظت و بهرهبرداری از جنگلها و مراتع و نیز رأی شماره ۱۴۳۷ دیوان عدالت اداری قابل واگذاری نیستند، عبارت “احاله مدیریت” را مناسب دانسته و عنوان داشتند که براساس ماده ۳ قانون، بهرهبرداری از پارک در قالب طرح مصوب انجام شده، اما مالکیت عرصه همواره در اختیار سازمانجنگل ها خواهد بود.
آقای دکتر هومن روانبخش، عضو هیئت علمی بخش جنگل ستاد مؤسسه، با انتقاد از تخریب و تغییرکاربریهایی که گاهی توسط مجریان طرحها اتفاق میافتد، برخی از موارد احاله مدیریت اراضی منابع طبیعی را منجر به تخریب پوشش گیاهی و خاک و درنهایت باعث از دست رفتن ماهیت و کارکرد عرصه های طبیعی دانستند. آقای دکتر سیدموسی صادقی، عضو هیئت علمی بخش تحقیقات جنگل ستاد مؤسسه، مطالبی پیرامون مشکلات پارکهای جنگلی عنوان کرده و به لزوم توجه به تغییر کاربری در پارکهای جنگلی تأکید کردند.آقای دکتر بهرام دلفان (دفتر جنگلکاری و پارکهای سازمان جنگلها، مراتع و آبخیزداری کشور) بیان داشتند که در برنامهریزی تابع سیاستهای سازمان جنگلها و نهادهای بینالمللی مانند IUCN هستیم. طرح برای مکانهای مختلف متفاوت است، ولی در هرصورت حفاظت موضوع اول و اصلی است. ایشان تداخل و موازیکاری را ازجمله مشکلات پارکهای جنگلی دانستند. سازمانهای مختلفی ازجمله سازمان جنگلها، شهرداری، وزارت گردشگری و امور آب در این زمینه دخیل هستند. به عقیده ایشان، شروع مدیریت پارکهای جنگلی در کشور خوب بود، اما پس از آن روند خوبی نداشتیم و مشکلات زیادی بهوجود آمد. جلسه با جمع بندی و بیان رئوس کلی مباحث جلسه آینده توسط دکتر پورهاشمی، به پایان رسید.