بررسی راهکارهای تامین علوفه کشور در سال جاری

بازدید: 85 بازدید

به گزارش روابط عمومی سازمان تحقیقات آموزش و ترویج کشاورزی،جلسه ” ارائه راهکارهای تامین علوفه کشور برای سال پیش رو ” با حضور مدیران سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی و رئیسان موسسه ها و  مراکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی شنبه ۲۷ اردیبهشت سال جاری در سالن اندیشه به صورت وب کنفرانس برگزار شد.

دکتر زارع قائم مقام سازمان با تقدیر از مطالب عنوان شده در این جلسه بر تدوین طرح کلانی به صورت برنامه اجرایی به منظور تامین علوفه مورد نیاز کشور تاکید کرد.  وی  برنامه ریزی برای تدوین و اجرای دستورالعملهای ترویجی مرتبط را امری فوری برشمرد و افزود : این دستورالعمل ها باید در اختیار موسسه آموزش و ترویج کشاورزی قرار گیرد تا به دست تولیدکنندگان برسد.
دکتر زارع با اشاره به اهمیت اجرای “برنامه یاوران تولید” که بر ورود محققان به عرصه تاکید دارد ، تصریح کرد:  در شرایط فعلی تامین علوفه مورد نیاز کشور از موضوعات اساسی است که ضرورت دارد محققان با ورود به این زمینه نتایج پژوهش های کاربردی خود را در خدمت بخش اجرا قرار دهند و با جدیت به توسعه تحقیقات نوین در این عرصه بپردازند.
همچنین وی ورود شرکت های دانش بنیان برای معرفی کشت مخلوط و اصلاح اراضی مثل  باقلا را نیز مورد اشاره قرار داد و افزود:  در دستور تولید بذر و تکثیر و معرفی به استانهای مرتبط،   یک اقدام ضربتی نیاز است و در موضوعات ترویجی این آمادگی در موسسه آموزش و ترویج کشاورزی وجود دارد که با توانمندی و هماهنگی مطلوب این برنامه را اجرا کند.  قائم مقام سازمان بر ضرروت تدوین  بسته ای اجرایی جهت ارسال به وزیر محترم جهادکشاورزی به تفکیک برش استانی ( برآورد توانمندی ها و نیازهای هر استان)  تاکید کرد.
دکتر جوادی سرپرست معاونت پژوهش و فناوری گزارشات جلسه را مفید و قابل استفاده برشمرد و افزود:  جمع بندی نتایج موفق طرح های ارائه شده، می تواند برای رسیدن به  رویکرد واحد  مورد استفاده قرار گیرد. دکتر جوادی با تاکید بر تعاملات بسیار خوب مراکز تحقیقات با سازمان های جهاد کشاورزی استان ها تصریح کرد: بسیاری از طرح های ارائه شده پتانسیل این را دارند که اجرایی شوند و البته موضوعات مهم دیگری مثل خرید تضمینی و مسئله بازار نیز باید در کنار آن مورد توجه قرار گیرد. وی با تاکید بر ضرورت احصای آمار های قابل برنامه ریزی از استان ها ابرازامیدواری کرد بخش تحقیقات بتواند با ارائه بسته پیشنهادی قابل قبول از سوی وزارت خانه گام موثری در رفع مشکل تولید علوفه در کشور بردارد.
دکتر طالقانی رئیس موسسه تحقیقات اصلاح و تهیه بذر چغندر قند ضمن ارائه گزارشی از فعالیت های انجام شده در زمینه علوفه در این موسسه بر عملیاتی شدن طرح های این بخش تاکید کرد.  وی همکاری موسسه تحقیقات علوم دامی را در طراحی دستگاه خردکن  شایسته تقدیر دانست و از حمایت جدی از طرح های خلاقانه و عملیاتی تاکید کرد.

دکتر جلیلی رئیس موسسه تحقیقات جنگلها و مراتع کشور در این جلسه با تقدیر از گزارشات ارائه شده بر ضرورت ادامه اقدامات و اجرایی شدن طرح ها و مطالعه و پژوهش در خصوص  استراتژی ها و راهبردهای تامین علوفه مورد نیاز کشور تاکید کرد. وی با بیان اینکه غلات و پروتئین  در اولویت تامین امنیت غذایی  به شمار می رود ، تصریح کرد: در بدنه تحقیقات عوامل متعددی از جمله ظرفیت منابع، زمین ، آب، دانش و تکنولوژی و شاخص های اقتصادی مورد توجه قرار گیرد.
دکتر جلیلی با تاکید بر اینکه تحقیقات  راهبردی در زمینه تولید علوفه باید به یک نتیجه واحد برسند، تصریح کرد: باید از پروژه های پراکنده و تک محوری به طرف پروژه‌های ثابت و عملیاتی حرکت حرکت کرد و راهبردها به گونه ای هماهنگ باشد که رقیب سایر راهکارهای موسسه های مرتبط نباشد و همگی به صورت هدفمند جهت دهی شود.

 

دکتر مویدی معاون سازمان و رئیس موسسه آموزش و ترویج کشاورزی در این جلسه، با تقدیر از گزارشات ارائه شده، تصریح کرد: لازم است خروجی اقدام های صورت گرفته در زمینه تولید علوفه در طرح های پژوهشی مشخص شود تا بتوان در مرحله بعد برای آموزش و ترویج آن برنامه عملیاتی طراحی شود و کلیه اقدام های پژوهشی – آموزشی و ترویجی در قالب یک طرح کلان تدوین شود.

در این جلسه، دکتر گودرز نجفیان ریس موسسه تحقیقات اصلاح بذر و نهال مطالبی در خصوص استراتژی تغییر روند و نیل به حداکثری بهره وری و طرح جامع تولید علوفه با آب کم؛ دکتر صابر گلکاری ریس موسسه تحقیقات کشاورزی دیم کشور در خصوص برنامه های افزایش تولید دیم؛ دکتر فرجی ریس مرکز تحقیقات استان گلستان، در خصوص چالش ها و پیشنهادات تولید علوفه در این استان؛ دکتر زارع از مرکز تحقیقات استان فارس در خصوص جایگزینی بخشی از منابع  غذایی موجود در جیره غذای دام و طیور با منابع غذایی دارای مزیت از منظر آب و تولید در داخل کشور؛ تحقیقات انجام شده در خصوص جیره ها؛ ترکیبات جیره ها، موانع و الزامات تولید، ریس مرکز تحقیقات استان مازندران در خصوص گزارش وضعیت تولید علوفه در این استان و چالش ها و راهبردها؛ مطالبی بیان کردند.

دسته‌بندی اخبار صفحه اصلی اخبار و تازه های بخش مرتع
اشتراک گذاری
ورود به سایت