بازدید نمایندگان محترم مردم تهران در مجلس شورای اسلامی از باغ گیاه شناسی ملی ایران

بازدید: 80 بازدید

به گزاش روابط عمومی مؤسسه تحقیقات جنگلها و مراتع کشور، در روز دوشنبه 14 تیر 1400 شمسی، حجت الاسلام سیدرضا تقوی، نماینده محترم ولی فقیه در وزارت جهاد کشاورزی و ریاست مجمع نمایندگان تهران به همراه خانم زهره سادات لاجوردی و آقایان، بیژن نوباوه وطن، سید مصطفی میرسلیم، ابوالفضل عمویی، غلامحسین رضوانی و سیدعلی یزدی‌خواه از اعضای محترم مجمع نمایندگان محترم مردم تهران در مجلس شورای اسلامی، از باغ گیاه‌شناسی ملی ایران بازدید بعمل آوردند.

در این برنامه با حضور و همراهی آقای دکتر عادل جلیلی، رئیس مؤسسه تحقیقات جنگلها و مراتع کشور، ضمن بازدید از بخش‌های مختلف باغ گیاه‌شناسی ملی ایران، پیرامون مسائل روز کشور در حوزه های مرتبط با منابع طبیعی و محیط زیست کشور بحث و تبادل نظر بعمل آمد.

آقای دکتر جلیلی ضمن تشریح رویشگاههای اصلی کشور شامل رویشگاه هیرکانی، ایران و تورانی و صحاراسندی و تاریخ تکاملی آنها و همچنین وجود گیاهان ارزشمند و انحصاری در اقلیم‌های مختلف کشور و اشاره به نقش زیست محیطی آنها، رویکرد مهم کشور را در حفاظت از منابع طبیعی و عدم صدور مجوز برای دخالت های انسانی که منجر به تخریب طبیعت می‌شود اعلام نمودند و توجه قانونگذاران را به جلوگیری از تغییر کاربری اراضی عرصه های طبیعی و تخریب سرزمین برای بهره برداری از معادن و …. جلب نمودند و در ادامه با تشریح وضعیت تغییر اقلیم در ایران و جهان و برخی اقدامات نادرست مثل برداشت بی رویه از آبهای زیرزمینی، عدم رعایت حقابه تالابها و …. وضعیت بحرانی آب در کشور را مورد تحلیل قرار دادند و بر تلاش برای تغییر رویکرد توسعه در کشور و جداکردن معیشت مردم از منابع پایه و روی آوردن به موضوعاتی مثل توسعه گردشگری تاکید کردند.

با توجه به اهمیت نقش قوه مقننه، در جهت گیری تصویب قوانین و تعیین جهت گیری  توسعه، تاکید ویژه در اهمیت اکوسیستم های طبیعی ایران، حفظ گونه های گیاهی و تنوع ژنتیکی کشور تاکید داشتند که باید در پیگیری برنامه های عمرانی و توسعه کشور مد نظر قرار گیرد.

ایشان با بیان وظایف موسسه در عرصه های منابع طبیعی شامل مطالعات و تحقیقات پیرامون شناخت، حفاظت، احیا، مدیریت و بهره برداری پایدار برای ایجاد ارزش افزوده و گزارش برخی از نتایج ارزشمند تحقیقات موسسه از جمله برنامه های گیاهان دارویی و زراعت چوب پرداختند.

در حوزه گیاهان دارویی مطالعات فلور و پراکنش گیاهان دارویی در کشور، استخراج و شناسایی مواد موثره، اهلی کردن و توسعه کشت گیاهان دارویی مد نظر بوده و در ادامه تحقیقات موسسه دو پروژه بزرگ در شورای عالی اقتصاد مقاومتی مصوب شده و توسط موسسه در حال اجراست.

در پروژه اول تولید بذر، نهال و نشاء از ارقام اصلاح شده بومی و انحصاری گیاهان دارویی، 50 رقم از گیاهان دارویی بومی و انحصاری ایران در سطح 10 هکتار در حال تولید است که با اولین تولید بذر اصلاح شده در سال آتی، امکان کشت بیش از 20 هزارهکتار گل محمدی دیم و بیش از 3100 هکتار از سایر گیاهان دارویی با ارقام اصلاح شده میسر خواهد شد.

و در پروژه دوم تحت عنوان استاندارد کردن فرایند تولید با هدف تکمیل حلقه‌های پسین زنجیره گیاهان دارویی،‌ استاندارد سازی فرایند تولید برخی محصولات نسبتاٌ متداول در کشور مثل اسانس و عرقیات از گیاهان دارویی انجام می شود. این کار با ایجاد پایلوت هایی در سطح نیمه صنعتی برای تولید اسانس

استاندارد از گل محمدی و سایر گیاهان معطر و همچنین عرقیجات استاندارد با کیفیت و بازار پسندی صادراتی بالا و ترغیب صنایع داخلی برای اصلاح سیستم‌های صنعتی خود و تولید فراورده های باکیفیت و دارای ارزش افزوده مناسب در حال اجراست.

در زمینه زراعت چوب با تشریح نیاز صنایع چوب و کاغذ کشور به مواد اولیه سلولزی، تحقیقات موسسه برای تعیین سطح فعلی زراعت چوب در کشور و پتانسیل توسعه آن مطرح و به تولید قلمه از ارقام مناسب صنوبر و درختان سریع الرشد با عملکرد بالاتر تولید چوب در هکتار توسط موسسه پرداختند. ایشان همچنین به تهیه و تدوین طرح توسعه زراعت چوب و تصویب آن در سازمان برنامه اشاره کردند که با توجه به نیاز جنگلهای هیرکانی به حفاظت و قانون استراحت جنگل و ممنوعیت برداشت چوب از جنگل، این برنامه باید هر چه سریعتر توسط سازمان جنگلها، مراتع و آبخیزداری کشور با مشارکت همه دست اندرکاران اجرایی شود.

در بخش دیگر از گزارش، به ابر چالش های مهم محیط های طبیعی ایران اشاره داشتند و توجه به بعضی از پدیده ها از جمله پدیده تغییر اقلیم و بحران آب به عنوان کلیدی ترین پدیده هایی که می توانند روند توسعه در کشور را تحت تاثیر قرار دهد.

در ادامه با معرفی انتشارات موسسه به عنوان بزرگترین ناشر در حوزه منابع طبیعی، به چاپ 7 مجله علمی-پژوهشی موسسه اشاره کردند و مجله طبیعت ایران را به عنوان مجله‌ای برای مردم و همچنین تصمیم سازان کشور برای نگرش کلان به موضوعات حاکم بر منابع طبیعی کشور بیان نمودند.

بعد از گزارش دکتر جلیلی، نمایندگان محترم از بعضی از قطعات باغ گیاه شناسی ملی ایران از جمله قطعات هیمالیا، هیرکانی، البرز جنوبی و اروپا بازدید داشتند و تک تک نمایندگان محترم تهران در مجلس شورای اسلامی، پشتیبانی از فعالیت های این مجموعه علمی خصوصا باغ گیاه شناسی ملی ایران تاکید داشتند.

دسته‌بندی اخبار صفحه اصلی اخبار ویژه
اشتراک گذاری
ورود به سایت