اولین گردهمایی ملی هفته انتقال یافته‌های بید و صنوبر (آذربایجان شرقی)

بازدید: 103 بازدید

اولین گردهمایی ملی هفته انتقال یافته بید و صنوبر با دو موضوع

“آشنایی با گونه‌های مختلف بید و کاربرد آنها در صنایع مختلف”

و

“آشنایی با کلنهای پرمحصول صنوبر و استفاده از توانمندی آنها در زراعت چوب”

در روزهای ۵ و ۶ شهریورماه در مجتمع شهید کسائی سازمان جهاد کشاورزی استان آذربایجان‌شرقی برگزار شد.

سخنرانان:  دکتر فاطمه احمدلو و  دکتر محسن کلاگری 

هفته انتقال یافته بید و صنوبر استان آذربایجان شرقی

در این گردهمایی، کرمی دهکردی – مدیرکل دفتر دانش و فناوری کشاورزی سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، علی اصغر پالوج – رئیس گروه ترویج منابع تولید و پایه سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی کشور) و نماینده سازمان جنگلها، مراتع و آبخیزداری کشور، پژوهشگران بخش منابع طبیعی استانهای آذربایجان‌شرقی، آذربایجان‌غربی، اردبیل، زنجان، کرمانشاه، کردستان، قزوین، گیلان، خراسان شمالی، جنوب کرمان، لرستان، چهارمحال بختیاری، کهکیلویه و بویراحمد، مازندران و بیش از ۵۰ نفر از کارشناسان ترویج، بهره‌برداران، محققان و کارشناسان بخش اجرا با هدف ارائه دستاوردهای بخش تحقیقات صنوبر و درختان سریع‌الرشد مؤسسه تحقیقات جنگلها و مراتع کشور حضور داشتند.

 

زراعت چوب، بهترین راهکار برای تأمین چوب مورد نیاز کشور

حاتمیان

مهندس حاتمیان – مدیر هماهنگی ترویج کشاورزی استان آذربایجان‌شرقی ضمن خیرمقدم به مدعوین، با اشاره به اهداف برگزاری هفته انتقال یافته صنوبر و بید و اهمیت زراعت چوب در کشور، یکی از راهکارهای مهم برای تأمین چوب مورد نیاز کشور، زراعت چوب را معرفی و عملکرد مثبت ترویج را در راستای بهبود تولید توسط زارعان تشریح نمود.

 

دکتر اسماعیل کرمی دهکردی – مدیرکل دفتر دانش و فناوری کشاورزی به وضعیت نامطلوب جنگلهای ایران و میزان تخریب آنها اشاره داشت و با تاکید بر آتش‌سوزی گسترده اخیر جنگلهای ارسباران عزم و اراده ملی و مشارکت بیشتر ارگانها را لازم دید تا دیگر شاهد این میزان کاهش سطح جنگلها نباشیم.

ایشان همکاری ترویج و تحقیقات را مهم و همگام با یکدیگر دانست تا در جهت رفع مشکلات زارعان و حصول عملکرد خوب گام برداریم.

 

پالوچمهندس علی اصغر پالوچ – رئیس گروه ترویج منابع تولید و پایه سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی کشور در مورد ضروری بودن و اهمیت برگزاری گردهمایی‌های منابع طبیعی در کشور اشاره نمودند و اینکه بهره‌وری بهینه از آب باید انجام شود تا بتوانیم از آب در جهت تولید درختان و چوب استفاده کنیم. در حال حاضر عمده میزان مصرف آب در کشاورزی است و به بهانه اینکه کشاورزی محصول راهبردی کشور را تولید می‌کند هیچ بهایی به منابع طبیعی داده نمی‌شود. در حالی که خیلی شاهد هدررفت آب در بخش کشاورزی هستیم و اینکه بعضی اوقات محصولاتی تولید می‌شود که واقعا کیفیت ندارد و بالطبع بازاری هم ندارد و همین امر سبب هدررفت آب و تلاش کشاورزان می‌شود.

 

دکتر فاطمه احمدلو کلیاتی درباره بیدها، ویژگی‌های گیاه‌شناسی، پراکنش جغرافیایی، خصوصیات مورفولوژیک و نیازهای اکولوژیک، اهمیت اقتصادی و موارد کاربرد، کلکسیون بید و بررسی‌های فنولوژی، مورفولوژی و مشخصه‌های رویشی، جذب عناصر سنگین، تلاقی بین و درون گونه‌ای و ارزیابی رشد نهال‌های دورگ، سیستم بهره‌برداری کوتاه‌مدت، آفات و بیماری‌ها و استفاده از چوب گونه‌های مختلف بید در صنایع مختلف چوبی ارائه داد.

در روز دوم این همایش دکتر محسن کلاگری به آشنایی با کلنهای پر محصول صنوبر و استفاده از توانمندی آنها در زراعت چوب، جایگاه راهبردی و اهمیت زراعت چوب در ایران و جهان، اهمیت، پراکنش جغرافیایی و سطح زیر کشت صنوبر در جهان، جنبه‌های گیاه‌شناسی و ریخت‌شناسی درختان صنوبر، جنبه‌ها و نیازهای اکولوژیک و آگرواکولوژیک، مدیریت زراعی، خاک‌ورزی و عملیات آماده‌سازی زمین، انتخاب کلنها و فواصل کاشت، هرس، آبیاری و مدیریت پایدار آب، استفاده از منابع کودی، مدیریت بیولوژیک آفات، عملیات اصلاحی و به‌نژادی، کشت تلفیقی درختان صنوبر با محصولات زراعی، کشت صنوبر با هدف بادشکن و کمربند حفاظتی، کنترل فرسایش خاک و تثبیت دیواره‌های کناری رودخانه به‌منظور گیاه‌پالایی پرداخت.

در پایان هر بخش، در راستای موضوع پرسش و پاسخ و مبادله تجربیات توسط همکاران استانها بود و در نهایت سؤالات مطرح شده توسط محققان پاسخ داده شد. استانهای گیلان و مازندران نیز به نمایندگی از استانهای دیگر گزارش وضعیت صنوبر، مسائل و مشکلات مربوطه و دانش بومی مطالب خود را ارائه نمودند.

دسته‌بندی اخبار اصلی اخبار صفحه اصلی اخبار مراکز اخبار و تازه های اداره ترویج اخبار و تازه های گونه های سریع الرشد اخبار و رویدادها
اشتراک گذاری
ورود به سایت