انتصاب دکتر علی علیزاده به سرپرستی موسسه تحقیقات جنگلها و مراتع کشور

بازدید: 231 بازدید

در مراسمی با حضور دکتر سیدمجتبی خیام نکویی معاون وزیر جهاد کشاورزی و رئیس سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، دکتر مسعود منصور معاون وزیر جهاد کشاورزی و رئیس سازمان جنگل‌ها، مراتع و آبخیزداری، دکتر حسین جعفری معاون پژوهشی و فناوری سازمان، تعدادی از روسای موسسه‌ها و پژوهشکده‌های کشوری، اعضای شورای راهبردی و روسای بخش‌های تحقیقاتی و واحدهای اجرایی موسسه تحقیقات جنگلها و مراتع کشور، از زحمات و تلاش‌های دکتر عادل جلیلی رئیس موسسه تحقیقات جنگلها و مراتع کشور تقدیر و تشکر بعمل آمد و طی حکمی از سوی معاون وزیر و رئیس سازمان، دکتر علی علیزاده علی‌آبادی بعنوان سرپرست جدید موسسه تحقیقات جنگلها و مراتع کشور منصوب و معرفی شد.
دکتر خیام نکویی معاون وزیر و رئیس سازمان طی سخنانی اظهار داشت: در حوزه‌های آموزشی و پژوهشی بحث تودیع و معارفه مفهوم ندارد چرا که اساتید و محققان با وجود داشتن نقش آکادمی، نقش مدیریت را نیز به عهده می‌گیرند. بنابراین پس از سپری شدن دوران مدیریت، به جایگاه اصلی و علمی خود برمی‌گردند. وی با اشاره به این موضوع که ضرورت دارد به بخش منابع طبیعی توجه شود و امروزه با توجه به بیانات مقام معظم رهبری و نامگذاری شعار سال، بهترین فرصت است تا موضوع منابع طبیعی همچون کشاورزی در دایره حساسیت کشور قرار گیرد، افزود: در طی چهار دهه اخیر به نوعی به منابع‌طبیعی بی‌توجهی شده است که لازم است به منظور رفع مشکلات کلان زیست محیطی کلانی با نقش آفرینی موسسه‌های تحقیقاتی بخش منابع طبیعی جایگاه ویژه ای پیدا کند.
دکتر خیام نکویی با تاکید بر اینکه در سال جدید با دستور مقام معظم رهبری و ریاست محترم جمهوری، دانش‌بنیان‌کردن بخش کشاورزی در راس امور در سازمان تات قرار گرفته و این موضوع با جدیت تمام پیگیری می‌شود ادامه داد: این مهم فقط با وجود افراد معتقد و متعهد و باانگیزه به دست خواهد آمد و موسسه‌های تحقیقاتی کشور می بایست در درجه اول پاسخگوی تمامی مشکلات منابع‌طبیعی کشور باشند، سپس وظایف حاکمیتی خود را به درستی انجام داده و در این مسیر باید آینده را ببینند، چرا که مشکلات امروز ما نتیجه تصمیمات گذشته می‌باشد، پس تصمیمات ما باید راه آینده را ترسیم کند.
رئیس سازمان تات با اشاره به اینکه باید اجازه دهیم تا دانشمندان و محققان موسسه ها و مراکز تحقیقاتی راه مدیریت را طی کنند و از نظرات ارزشمند آنها استفاده شود، گفت: با در نظر گرفتن اهداف والای موسسه تحقیقات جنگل ها و مراتع کشور در خصوص منابع‌طبیعی و رویکردهای کلانی که تاکنون نیز به خوبی انجام شده در حکمی که برای دکتر علیزاده بعنوان رئیس این موسسه نوشته شده به مواردی از قبیل حفاظت و حراست منابع طبیعی کشور، جلوگیری از انقراض منابع طبیعی، استفاده از فناوری‌های نوین در راستای حفاظت گونه‌های گیاهی، ایجاد بانک‌ژن پشتیبان، حرکت به سوی زیست‌بوم پایدار و بسیاری موارد دیگر تاکید و اشاره شده است و علاوه بر اینها نقش موسسه تحقیقات جنگلها و مراتع کشور به گونه‌ای است که باید مرجع و بازوی توانمندی برای منابع‌طبیعی و بخش اجرا باشد‌.
در این مراسم دکتر عصاره رئیس موسسه ثبت و گواهی بذر و نهال نیز با ابراز افتخار به اینکه عضو هیات علمی موسسه تحقیقات جنگلها و مراتع کشور می‌باشد، اظهار داشت: باید همه تلاش ما در راستای خدمت به کشور و منابع‌طبیعی باشد.
وی در ادامه صحبت‌های خود در مورد مجموعه باغ گیاه‌شناسی به این نکته اشاره کرد که این باغ در ابتدا بیابانی با یک و یا حداکثر دو رویشگاه بیشتر نبود و امروز تبدیل به مجموعه‌ای ارزشمند شده که سالیانه حدود 350 هزار نفر بازدیدکننده از دانش‌آموز تا دانشمندان را در خود جای می دهد، همچنین در این موسسه شاهد بانک‌ژن بی‌نظیری از ‌گیاهان، هرباریم و موزه حشرات می‌باشیم که مجموعه‌ای ارزشمند از علوم گیاهی و جانوری محسوب می‌شود.

دکتر عصاره به این نکته اشاره کرد که وظیفه تمامی موسسات زیر مجموعه سازمان تات اشاعه فرهنگ و دیدگاه توسعه کشاورزی و منابع‌طبیعی است و مطمئنا هر یک از بازدیدکننده از باغ گیاه‌شناسی به نوعی سفیران این مجموعه هستند و افزود: در این راستا موسسه تحقیقات جنگلها و مراتع کشور در خصوص موضوعات کلان و راهبردی کشور طرح‌های شاخص بسیاری مانند خوداتکایی به منابع سلولزی، زراعت چوب، شناخت مناطق اکولوژیک کشور، آمایش سرزمین، ریزگردها و تعیین قلمرو بیابان های ایران را ارائه و یا به اتمام رسانده است و همه این موارد با کمک محققین توانمند و مدیریت روسای موسسه صورت پذیرفته است که بیشترین ساختارها و راهبردها در دوره دکتر جلیلی محقق شده است.
دکتر منصور رئیس سازمان جنگلها و مراتع کشور اصلی‌ترین دلیل حضور خود در این جلسه را در درجه اول توجه به اینکه سازمان جنگلها و مراتع کشور دستگاه اجرایی موسسه تحقیقات جنگلها و مراتع کشور می‌باشد، خواند و گفت: سازمان تات و موسسه تحقیقات جنگلها و مراتع کشور همواره جایگاه خاصی برای سازمان جنگلها و مراتع کشور داشته است و همچنین وجود دکتر جلیلی بعنوان رئیس موسسه و نظرات ارزشمندشان و اینکه همواره غیر از دارابودن دانش علمی و تخصص ویژه، از عمق وجود مواضع خود را بیان و با صراحت تمام از آن دفاع می کند از دیگر دلایل حضور بنده در این مراسم است.
رئیس سازمان جنگلها در خصوص انتظارات خود از موسسات تحقیقاتی به سه نکته اشاره داشت‌: اول اینکه حمایت معنوی بخش‌ها و موسساتی که با سازمان درگیر هستند مهم است و باید با سازمان همراه باشند‌، دوم این ارتباط نزدیک بین موسسات و سازمان باید به گونه‌ای باشد که به موسسات استناد کنند و سوم اینکه ساز و کارهای اداری و مالی باید مرتفع شوند ، در واقع سازمان جنگلها با تمام احترام و اعتقاد قلبی خود خدمت‌رسان تات و موسسه می‌باشد تا حفاظت منابع‌طبیعی کشور به خوبی به نسل‌های بعد منتقل شود.
دکتر جلیلی نیز در خصوص فعالیت‌های خود در موسسه اظهار داشت که با توجه به شناختی که از دکتر علیزاده داشته و اینکه ایشان سابقه مدیریتی خوبی در سازمان حفظ نباتات و سایر وظایف مدیرتی خود دارند ، لذا انتخاب ایشان به عنوان رئیس جدید موسسه می‌تواند بسیار شایسته باشد.
وی با اشاره به اینکه مدیر نباید گزارش فعالیت‌های خود را ارائه دهد و باید گزارش کارکردهای او مانند نمایش یک فیلم دیده شده و مورد ارزیابی قرار گیرد تاکید کرد که در طی سالهای فعالیت خود در موسسه افراد بسیاری در موسسه به ایشان کمک کرده و چیزی را که امروزه شاهد آن هستند نتیجه مدیریت جمعی می‌باشد. وی افزود: از روزی که معاون پژوهشی موسسه شده بود سه رویکرد فراساختاری، خودتحلیلی و خودارزیابی و دینامیک و تکاملی‌بودن را سرلوحه فعالیتهای خود قرار داده بود، در موسسه طرح‌های کلان و بزرگی مانند زراعت چوب، ریزگرد، احیا و توسعه جنگلها، موضوع بازدیدهای باغ گیاه‌شناسی، موزه حشرات و یا خدمات آزمایشگاهی موسسه به شکل راهبردی مدیریت شد که همه اینها با تلاش تعداد همکارانی که دلسوزانه برای مجموعه موسسه و باغ تلاش می‌کردند صورت پذیرفت.
دکتر جلیلی در پایان سخنان خود بر این نکته تاکید کرد که تنها در راستای حمایت سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری که بخش اجرایی تحقیقات می‌باشد و خود سازمان تحقیقات می‌توان گامهای بلندی در خصوص منابع‌طبیعی کشور برداشت.
دکتر علیزاده رئیس جدید موسسه تحقیقات جنگلها و مراتع کشور نیز که در ابتدا عضو موسسه و بخش حفاظت و حمایت موسسه بوده و سپس در موسسه حفظ نباتات طرح‌ها و فعالیت‌های خود را دنبال کرده و برای مدتی ریاست سازمان حفظ نباتات و پدافند غیرعامل را نیز به عهده داشته‌است ، تاکید نمود که انشاءا… با کمک همکاران موسسه، دکتر جلیلی و سازمان تحقیقات بتواند پاسخ مناسبی به اعتمادی که به ایشان شده است را بدهد.

دکتر علیزاده با اشاره به تلاش‌های بسیاری که در موسسه صورت پذیرفته (که مرهون تلاش مدیران قبلی است) اشاره کرد که وظیفه اینجانب جهت نگهداشت و پیشبرد اهداف به جلو سنگین‌تر خواهد بود. وی همچنین به فعالیت‌های بین رشته‌ای و تقویت آن تاکید نمود که این فعالیت‌ها در سطح بخش‌ها، سازمان، وزارتخانه و یا دانشگاه باید صورت پذیرد و همکاری بین این مجموعه‌ها لازم و ملزوم یکدیگر خواهد بود ، همچنین نگاه اکوسیستمی به منابع طبیعی و تحقیقات توصیفی از دیگر اهدافی است که باید محقق شود، با توجه به اینکه موسسات در کشور ملی هستند و یک ستاد موسسه و تعدادی زیرمجموعه در استانها و شهرستانها وجود دارد باید بین آنها ارتباطات تنگاتنگی وجود داشته باشد.
در خاتمه این مراسم با حضور رئیس سازمان تحقیقات آموزش و ترویج کشاورزی و رئیس سازمان جنگلها و مراتع کشور، حکم ریاست موسسه تحقیقات جنگلها و مراتع کشور به دکتر علی علیزاده علی‌آبادی تقدیم و همچنین با اهدای لوح یادبودی از طرف سازمان جنگل ها، مراتع و آبخیزداری کشور و نیز اعطای هدیه‌ای از سوی معاونان و مدیران موسسه، از زحمات دکتر عادل جلیلی تقدیر و تشکر بعمل آمد.

 

دسته‌بندی اخبار صفحه اصلی اخبار ویژه
اشتراک گذاری

یک پاسخ به “انتصاب دکتر علی علیزاده به سرپرستی موسسه تحقیقات جنگلها و مراتع کشور”

  1. با عرض سلام

    نمیدانم این نظر خواهی مانند دیگر نظر خواهی ها تا ابد خوانده نخواهد شد یا واقعا خوانده میشود و تاثیری دارد؟ به هر حال
    انشالا به وضعیت نابسامان تحقیقات منابع طبیعی در مراکز دور افتاده و محققین فراموش شده رسیدگی گردد. محققین را فقط برای بردگی و اجرای پروژه ها و سیاهی لشکر جلسات نخواهیم. بی تدبیری و بی توجهی موسسه در سالهای گذشته به وضعیت نیروی انسانی و بی اهمیت کردن و بی انگیزه کردن محققین قدیمی و با تجربه ، عامل اصلی تخریب منابع طبیعی کشور هست. موسسه تیشه به ریشه محققین خود زده در صورتی که موسسات کشاورزی خصوصا گیاه پزشکی در همه مراکز تقویت شده حتی زیادی به آن پرداخته شده. کاش مسئولین موسسه از خواب خود خواسته بیدار شوند. حیف از منابع طبیعی ایران که چنین موسسات و چنین سازمان تحقیقاتی دارد. در صورتی که محققیقن با تجربه منابع طبیعی در موسسه و مراکز تحقیقاتی خصوصا مراکز دور افتاده مانند مرکز خراسان جنوبی توسط موسسه تحقیقات جنگلها و مراتع و پژوهشکده حفاظت خاک و آبخیزداری سالهاست فراموش شده اند ، در موسسات کشاورزی مانند موسسه تحقیقات اصلاح و تهیه نهال و بذر، استخدام هیات علمی فامیلی و رانتی بدون ظرفیت تعیین شده در فراخوان جذب وزارت علوم، سرباز امریه قرار داد کار معین را با پرونده سازی علمی ، تبدیل به استادیار پیمانی میکنند و آقای گودرز نجفیان و مسئولین وقت از جمله آقایان بازرگان، جوادی، علیپور، گل محمدی، آقایی و مسئولین مرکز آقای علیرضا مقری فریز و معاون پژوهشی آقای علی آذری نصراباد و ….با حمایت حراست های سازمان و مرکز با پنهان کاری از آن حمایت میکنند، چنین سیاست های نادرستی است که محققین قدیمی را بی انگیزه کرده و هیچ مسئولی هم پاسخگو نیست. آیا با ریاست جدید امیدی به رسیدگی به این مورد و مسائل و مشکلات دیگر هست؟ شک دارم اما منتظر میمانیم و میبینیم. انتظار با زندگی کاری ما عجین شده.مشکلانت و حرفهای ناگفته زیاد است اما گوش شنوا و تدبیر امید بخش و کارامدی وجود ندارد

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

ورود به سایت