ارایه گزارش یافته های پژوهشی برنامه زراعت چوب در سازمان برنامه و بودجه کشور

بازدید: 98 بازدید

به منظور بررسی آخرین یافته های پژوهشی در خصوص برنامه توسعه زراعت چوب، مشکلات و تنگناهای آن در روز یکشنبه ۸ دی ۱۳۹۸ جلسه ای با حضور مدیران و معاونین سازمان برنامه و بودجه، سازمان جنگلها، مراتع و آبخیزداری کشور و موسسه تحقیقات جنگلها و مراتع کشور در محل  سازمان برنامه و بودجه برگزار شد.

در این جلسه آقای دکتر جلیلی رییس محترم موسسه تحقیقات جنگلها و مراتع کشور گزارش کلی از تحقیقات انجام شده در خصوص پایش و مساحی صنوبرکاریهای کشور، پتانسیل کشت و تولید قلمه ارائه نمودند سپس  ۳ پروژه از وضعیت موجود زراعت چوب کشور از نظر کمی و کیفی “شامل بررسی پراکنش و مساحی صنوبرکاری های کشور با استفاده از داده های ماهواره Sentinel2 ، حد نگاری (کاداستر) اراضی اختصاص یافته به کشت صنوبر با انجام عملیات زمینی در استان گیلان و ارزیابی وضعیت درختان سرپا صنوبرکاریهای مناطق مختلف کشور و نیز ۴ پروژه مربوط به تعیین مناطق مستعد توسعه زراعت چوب در کشور” شامل تعیین اراضی مستعد زراعت چوب در پهنه حاشیه رودخانه‌های دائمی در خارج از مناطق شمالی کشور ، تعیین اراضی مستعد زراعت چوب در اراضی غیر جنگلی در استان های شمالی کشور ، تعیین اراضی مستعد زراعت چوب با استفاده از اکالیپتوس در استان خوزستان  و تعیین اراضی مستعد زراعت چوب در حاشیه کلان شهرها با استفاده از آب فاضلاب و نیز برنامه تولید قلمه از ارقام پرمحصول و شناسنامه دار صنوبر در  ۸ ایستگاه تحقیقاتی ارائه و به سوالات حاضرین جلسه پاسخ داده شد.

آقای دکتر مسجدی بیان نمودند که بایستی در خصوص عمده مصرف چوب، اثرات بازیافت آب، اجرایی و مدیریت کردن آمار و ارقام، اقتصادی بودن و قابل رقابت بودن زراعت چوب با محصولات زراعی بررسی شود.

آقای دکتر شجاع در خصوص برنامه ریزی سازمان جنگلها در خصوص برداشت چوب های پوسیده از جنگل، زراعت و تجارت چوب مطالبی را ارائه نمودند. آقای دکتر شهبازی نیز در خصوص تخصیص منابع و ردیف اعتباری و تسهیلات ارزان قیمت و یارانه ای جهت ایجاد انگیزه برای تولیدکنندگان زراعت چوب، استفاده از گونه های پرتولید و اصلاح شده، تضمین خرید چوب توسط صنایع چوب و اصلاح شیوه نامه زراعت چوب توسط سازمان جنگلها و مراتع صحبت کردند.

آقای دکتر مدیررحمتی مشاور رییس موسسه در امور زراعت چوب نیز بیان نمودند که بررسی برداشت صنوبر در دوره بهره برداری کوتاه مدت توسط بخش صنوبر موسسه تحقیقات می توانست تحولی در کشور ایجاد کند و همچنین آزمون های سازگاری از گونه ها و کلن های مختلف در مناطق صنوبرخیز کشور انجام شده است ولیکن نتایج تحقیقات در کشور اجرایی نشده است. همچنین ایشان اشاره نمودند که بایستی به جای زراعت صیفی جات در مناطق با آبهای نامتعارف، صنوبرکاری و تولید چوب انجام شود.

در خصوص کمیسیون ملی صنوبر و مقدمات اجرایی شدن آن نیز بحث شد. آقای مهندس مسچی نیز اشاره ای به انجام قرارداد و تفاهم نامه با معاونت باغبانی و زراعت داشتند تا در حاشیه باغ ها زراعت چوب اجرایی شود.

در جمع بندی نهایی آقای دکتر جلیلی اشاره ای به کالای چوب و کاغذ به عنوان یک کالای توسعه ای و اشتغال‌زا داشتند و اشاره نمودند برنامه توسعه زراعت چوب در کشور باید عملی و نهادینه شود، ردیف بودجه مستقل داشته باشد و این ساختار باید در دولت نهادینه شود. همچنین کمیسیون ملی صنوبر با حضور همه دست اندرکاران و ذی نفعان بطور دائمی تشکیل گردد.

در پایان آقای دکتر شهبازی رئیس محترم سازمان جنگلها متعهد شدند تا ۱۵ بهمن ماه سال جاری برنامه اجرایی و اقتصادی زراعت چوب را به سازمان برنامه و بودجه ارایه نمایند.

 

دسته‌بندی اخبار صفحه اصلی اخبار و تازه های گونه های سریع الرشد
اشتراک گذاری

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

ورود به سایت