بازدید رئیس مؤسسه تحقیقات جنگلها و مراتع کشور از شرکت جنگل شفارود

بازدید: 289 بازدید
  • به منظور آشنایی و اطلاع از چگونگی و کیفیت همکاری‌های مشترک میان بخش تحقیقات صنوبر و درختان سریع‌الرشد مؤسسه با شرکت جنگل شفارود، علی علیزاده در تاریخ دوشنبه هشتم مرداد، از عرصه‌های جنگلی این شرکت بازدید کرد.

به گزارش روابط عمومی مؤسسه تحقیقات جنگلها و مراتع کشور، علیزاده، در تشریح هدف خود از این بازدید گفت: یکی از مهم‌ترین استان‌های کشور که بیشترین سابقه کشت صنوبر را در عرصه‌های وسیع دارد، استان گیلان، به ویژه نواحی غربی این استان است. وی افزود: عرصه‌های بین شهرستان رشت تا فومن، از فومن تا رضوانشهر، از رضوانشهر تا آستارا، سال‌هاست که عمدتاً به کشت صنوبر اختصاص یافته است. در این مناطق زنجیرة کاملی از تولید نهال، کاشت، داشت، برداشت و صنایع تبدیلی مربوط به این درخت سریع‌الرشد، شکل گرفته و در حال حاضر از قوام خوبی نیز برخوردار شده است.

رئیس مؤسسه تحقیقات جنگلها و مراتع کشور ادامه داد: در دل این منطقه، جایی که اکثر اراضی آن زیر کشت درخت صنوبر است، عرصه جنگلی، به وسعت بیش از 4800 هکتار قرار دارد که عمده آن، دست کاشت و از قدمت بالایی برخوردار است. این عرصه به شرکت سهامی جنگل شفارود، که در سال 1365 تأسیس شد، تعلق دارد. این شرکت در سال 1392 به هلدینگ اتکا واگذار شده است. بنابراین، مسئولیت مدیریت و بهره‌برداری علمی این جنگل‌ها به ارتش جمهوری اسلامی ایران واگذار شده است. وی افزود: ازآنجا که بخش عمده این جنگل‌ها دست‌کاشت است، بنابراین از شمول “طرح تنفس” خارج است و بیشتر سطوح این جنگل‌ها دارای طرح بهره‌برداری است. لذا به‌طور مرتب نیاز به کاشت و واکاری عرصه‌های برداشت شده وجود دارد.

علیزاده در ادامه اظهار داشت: این شرکت به منظور بهره‌برداری بهینه از عرصه‌های تحت مدیریتش، در کنار کاشت درختان بومی جنگل، به دنبال جایگزین نمودن درختان سریع‌الرشد و پربازده به‌جای درختان برداشت شده است. به همین دلیل، نیازمند بهره‌مندی از توان علمی، دستاوردهای تحقیقاتی و تجارب کارشناسی مؤسسه تحقیقات جنگل‌ها و مراتع کشور به ویژه، بخش تحقیقات صنوبر و درختان سریع‌الرشد است. خوشبختانه مدتی است در قالب یک قرارداد پژوهشی این امر تا اندازه‌ای محقق شده است و باب همکاری های مشترک بین این مؤسسه و شرکت جنگل شفارود (اتکا) باز شده است.

رئیس مؤسسه تحقیقات جنگلها و مراتع کشور در تشریح هدف سفر خود به استان گیلان گفت: هدف از این سفر، بازدید از توانمندی‌های این شرکت و میزان و کیفیت همکاری‌های شکل گرفته بین بخش تحقیقات صنوبر و درختان سریع‌الرشد و نیز سایر بخش‌های تحقیقاتی مؤسسه، مانند بخش تحقیقات حفاظت و حمایت، با این شرکت بود. علیزاده در ادامه افزود: بخش های تحقیقاتی این مؤسسه، ضمن ارائه مشاوره های لازم برای نوع نهال، نحوه تکثیر، فاصله و روش کاشت، چگونگی داشت، کوددهی و مبارزه با آفات و امراض و زمان و نحوه برداشت و چگونگی تبدیل بهینه چوب حاصله، با کاشت ارقام و کلن‌‍‌های مختلف صنوبر در اراضی این شرکت، به تعیین بهترین و مناسب‌ترین کلن یا رقم برای منطقه شفارود پرداخته‌اند.

علیزاده در بخش دیگری از سخنان خود اظهار داشت: به نظر می‌رسد امکان افزایش بهره‌وری از عرصه‌های تحت مدیریت این شرکت و درعین‌حال حفظ منابع طبیعی، محیط‌زیست و اکوسیستم بسیار متنوع و غنی منطقه وجود دارد و انجام دقیق توصیه‌های علمی و دستورالعمل‌های فنی می‌تواند این مهم را محقق کند.

وی در انتها یادآور شد: این مؤسسه کمافی‌السابق آماده است تمامی توان و ظرفیت علمی خود را برای نیل به حداکثر بهره‌وری و بهره‌برداری پایدار، در اختیار این شرکت قرار دهد.

جهت دریافت اخبار در کانال ایتای مؤسسه تحقیقات جنگلها و مراتع کشور کلیک کنید.

 

دسته‌بندی اخبار صفحه اصلی اخبار مراکز
اشتراک گذاری
ورود به سایت