تولید و تکثیر نهال‌های قلمه‌رست سیاه­ گیله (.Vaccinium arctostaphylos L)

با استفاده از هورمون اکسین و باکتری محرک رشد

نوع رسانه: نشریه فنی

موضوعات: جنگل

نویسندگان: یونس رستمی کیا، مریم تیموری و فرنوش جعفری

برچسب‌ها: اکسین، باکتری سودوموناس، ریشه‌زایی، سیاه گیله، قلمه‌ خشبی

فایل Pdf

هدف از تدوین این نشریه: سیاه‌گیله گونه‌ای است ارزشمند و تأثیرگذار در ترکیب و تنوع عناصر رویشی جنگل‌های فندقلوی اردبیل که جایگاه بسیار ویژه‌ای از نظر اکولوژیک و جنبه‌های زیباشناختی (تنوع رنگ در برگ و گل‌های استکانی شکل در فصول مختلف سال) دارد و یکی از گونه‌هایی است که می تواند در احیا، توسعه و بهبود ساختار توده‌های جنگلی مزوفیل که تخریب شده‌اند استفاده شود.

این گونه مهم با وجود ارزش فراوانی که از نظر کارکردهای اکولوژیک، زیست محیطی و دارویی دارد، در کشور ما تاکنون ناشناخته مانده است. ضمن اینکه رویشگاه‌های طبیعی این گونه بدلایل مختلف از قبیل جمع‌آوری و برداشت بی‌رویه میوه این‌ گونه (‌به‌دلیل خواص‌دارویی و ارزش اقتصادی بالا) حتی پیش از رسیدن میوه، خشکسالی و تغییر اقلیم در معرض تخریب شدید قرار دارند. تکثیر رویشی گیاه به‌ دلیل آسان و راحت‌تر بودن تکثیر، گزینش و نگهداری کلن‌ها، کوتاه کردن زمان رشد زایشی، کنترل مراحل رشد و ریخت شناسی نسبت به تکثیر زایشی گیاهان مزیت دارد.

در این نشریه با اهمیت استفاده از باکتری‌های محرک رشد در افزایش ریشه‌زایی و رشد قلمه، زمان مناسب جمع‌آوری قلمه، ابعاد و منشاء قلمه و بستر کاشت قلمه‌های سیاه گیله آشنا خواهید شد.

Login to the site