بررسی های علمی مراتع ایران از سال ۱۳۳۹ آغاز گردید، فعالیتهای تحقیقاتی مراتع ایران نخست در ایستگاهای تحقیقاتی همند آبسرد در مراتع نیمه استپی و نودهک قزوین و رودشور در مراتع استپی آغاز و پس از سال ۱۳۶۰ در تمام کشور توسعه یافت.
وابستگی برنامه های توسعه كشور به منابع پایه طبیعی تولید ( آب، خاك و گیاه) در حوزه های مختلف اعم از كشاورزی، صنعت، خدمات و …به صورتهای مستقیم و غیر مستقیم امری روشن است. در كشور ایران سطحی معادل ۸۶ میلیون هكتار از وسعت آن یعنی بیش از ۵۲ درصد مساحت كشور را مراتع در بر می گیرد.
به تناسب وسعت مراتع ، تنوع آب و هوایی، تنوع نظامهای بهره برداری و تنوع نژادهای دامی استفاده كننده از مراتع انجام هرگونه اقدامی کارآمدی نیازمند در اختیار داشتن برنامه ای هدفدار به منظور افزایش بهره وری منابع نه تنها امری ضروری بلكه اجتناب ناپذیر است. از این رو بخش تحقیقات مرتع برنامه راهبردی خود را جهت پرداختن به این مهم تهیه و تدوین و مبنای برنامه ریزی های عملیاتی خود قرار داد. در این برنامه علاوه بر بیان و تبیین راهبردها و راهکارها سازمان کار بر اساس مبانی اکولوژیک به گونه ای پیش بینی شده است که تمام نواحی اکولوژیک کشور را تحت پوشش قرار می دهد.
اخبار بخش
- برگزاری کارگاه آموزشی: پروژه ملی پایش روند تغییرات پوشش تاجی اکوسیستمهای مرتعی ایران با ماهواره سنتینل 2 29 آبان 1403
- اقدام بدون پشتوانه پژوهشی در کشور؛ منجر به هدر رفتن منابع، ثروت عمومی و زمان خواهد شد 20 آبان 1403
- در پنجمین روز از برنامه انتقال یافته ها بررسی شد؛ معرفی مناسب ترین گونه های گون علوفه ای و آشنایی با مراحل رویشی گونه Bromus tomentellus در مراتع نیمه استپی کشور 23 خرداد 1403
- بازدید رئیس مؤسسه از طرح های اجرا شده در ایستگاه تحقیقات همند و ایستگاه تولید بذر و نهال شمس 8 خرداد 1403
- تولید بذر گواهی شده مرتعی با همکاری بخش تحقیقات مرتع و دفتر فنی مرتع 24 اردیبهشت 1403
- طرح ملی ارزیابی و تولید بذر گواهی شده در برخی گونهای علوفهای دائمی ایران (1401-1405) 18 اردیبهشت 1403
- رئیس بخش تحقیقات مرتع: ارزیابی و تولید بذور مادری 57 گونه مهم مرتعی، از مهمترین اقدامات بخش تحقیقات مرتع در سال گذشته بود. 3 اردیبهشت 1403
- معرفی کتاب: تیپ های گیاهی استان کهگیلویه و بویراحمد 5 اسفند 1402