در این جلسه که با حضور اندیشمندان محترم هسته راهبردی؛ آقای دکتر جلیلی (ریاست محترم موسسه تحقیقات جنگلها و مراتع کشور)، خانم دکتر فاطمه سفیدکن (معاون محترم پژوهشی)، آقای دکتر علیاصغر معصومی (رئیس محترم گروه مشورتی تدوین راهبردها برای مدیریت محیطهای طبیعی ایران)، آقای مهندس سید جعفر سید اخلاقی (دبیر محترم گروه مشورتی تدوین راهبردها برای مدیریت محیطهای طبیعی ایران)، آقای دکتر مصطفی جعفری (مشاور محترم رئیس در امور تغییر اقلیم)، آقای دکتر احمد رحمانی (عضو محترم گروه مشورتی تدوین راهبردها برای مدیریت محیطهای طبیعی ایران)، آقای مهندس محمد فیاض (رئیس محترم بخش تحقیقات مرتع)، آقای دکتر خسرو ثاقب طالبی (رئیس محترم بخش تحقیقات جنگل) همچنین رئیس محترم کارگروه راهبردی مدیریت پایدار بوم سازگان جنگلی زاگرس( آقای دکتر مهدی پور هاشمی) و سرکار خانم ندا رضایی( مسئول محترم دبیرخانه گروه مشورتی تدوین راهبردها برای مدیریت محیطهای طبیعی ایران)به شرح ذیل در مورخ ۹۷/۰۴/۹ در سالن حوزه ریاست برگزار شد در این جلسه دبیر محترم گروه مشورتی تدوین راهبردها ضمن تبیین موضوع هدف از این نشست را اولین نشست گفتمان راهبردی پیرامون روشهای فرهنگسازی و ترویج سند مدیریت پایدار بوم سازگان جنگلی زاگرس بیان داشتند سپس آقای دکتر پورهاشمی به ارائه خود در خصوص نحوه اطلاعرسانی سند راهبردی زاگرس پرداختند و در نهایت اعضای محترم به ارائه نقطه نظرات خود در این زمینه پرداختند.
آقای دکتر معصومی برگزاری کارگاه آموزشی را مثبت ارزیابی کردند و افزودند نگاشته شدن اسناد با ادبیات حقوقی کمک موثری در فرآیند فرهنگسازی داشته باشد و انجام این دو کار را بر ضد هم ندانستند. خانم دکتر سفیدکن بیان داشتند متخصصین ذیصلاح در یک کارگروه مشورتی به بررسی وضع گذشته، اکنون پرداخته و همچنین موانع شناسایی شود سپس در یک جمعبندی این مهم را در سطوح بالاتر دولت مطرح شود. آقای دکتر جعفری نیز ضمن تاکید بر اهمیت موضوع بیان داشتند این سند یک کار پژوهشی است و باید به کار فرآیند حقوقی بدهیم و مدارج را طی کند و در دولت یک مصوبه بگیرد اثرپذیری و آسیبپذیری را باید بررسی کنیم. آقای دکتر رحمانی بیان داشتند هدف باید روشن باشد باید روی موضوعات عمیقتر نگاه کنیم ،در مورد موضوع مورد بحث حضور قشرهای مختلف درگیر با موضوع نظیر حضور مدیران کل استانهای درگیر، محققین،صاحبنظران و دانشگاهیان و همچنین شورای عالی جنگل، محیطزیست نیز دعوت به عمل آورده شود و از این دریچه سند ارائه شده و کاملا قانونی به کار گرفته شود. تحقیقات دریچهای است که میتواند به اجرا جهت بدهد. آقای مهندس فیاض بیان داشتند ما بهعنوان دستگاهی که متولی تحقیقات است باید منابع را به سمت موضوعات مبتلابه کشور سوق دهیم.
رئیس محترم بخش تحقیقات جنگل ضمن بیان اینکه راهکارهای متفاوتی برای اطلاعرسانی وجود دارد افزودند شایسته است از سطوح بالای دولت بیان شود.در این مباحث مسائل اقتصادی و اجتماعی بسیار مهم میباشد آقای دکتر جلیلی تبلیغات بهمنظور فرهنگسازی را بسیار مهم ارزیابی نمودند . در ادامه افزودند بکارگیری موثر روشهای تبلیغات کمک بسیار زیادی در ایجاد یک گفتمان عمومی نقش موثری را ایفا میکند. تمامی اعضای حاضر اجماع نظر داشتند که فرهنگسازی و تصمیمسازی در این حوزه توسط ارگانهای بالادستی (شورای عالی محیطزیست و شورای عالی جنگل)بسیار مهم است و شاه کلید این موضوع تلقی میگردد.
در جلسه بعدی مقرر شد که به بررسی روشهای موجود و نحوه بکارگیری موثر آنها در حوزه منابعطبیعی و محیطزیست پرداخته شود.