سی و دومین دوره انتخاب و معرفی نمونه های ملی کشاورزی

Views: 143 View

در مراسمی که با حضور وزیر محترم جهاد کشاورزی جناب آقای مهندس حجتی، آقای دکتر کیخا عضو کمیسیون کشاورزی مل شورای اسلامی و تعدادی از مسولان حوزه جهاد کشاورزی در روز دوشنبه مورخ ۹۶/۱۰/۱۱در سالن همایش­های صدا و سیما برگزار گردید از ۱۵۳ بهره بردار برتر در رشته­ های مختلف کشاورزی و منابع طبیعی تقدیر بعمل آمد.

در ابتدا جناب آقای دکتر زند رئیس سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی ضمن عرض خیرمقدم به میهمانان حاضر در جلسه و مسئولین از زحمات و تلاش­های مسئولان بخش کشاورزی و تلاشگران نمونه قدردانی نمودند. در این مراسم از تعدادی از نمونه ­های کشاورزی با حضور مهندس حجتی، دکتر زند و تعدادی از مسئولان والامقام رونمایی شد .در ادامه مراسم از ۱۵۳ بهره بردار برتر که با بررسی پرونده ۱۳۳۶ نفر از کشاورزان در کمیته فنی وزارت جهاد کشاورزی صورت گرفته بود و در مجموع شامل ۲۰ نفر در بخش زراعت، ۲۷۰ نفر در علوم باغبانی، ۱۹ نفر در بخش دام و عشایر، ۷ نفر در بخش شیلات، ۲۸ نفر در حوزه آب و خاک و صنایع ،۱۳ نفر در بخش ترویج، ۱۰ نفر در بخش تشکل ها و اتحادیه ها، ۱۵ نفر در منابع طبیعی و آبخیزداری و ۳ نفر در امور اراضی به عنوان کشاورز نمونه ملی انتخاب شدند، به رسم یادبود لوح تقدیر و جوایز نقدی اهدا شد.

در ادامه جناب آقای مهندس حجتی یکی از ارکان اساسی پیشرفت در کشاورزی را دانش‌بنیان بودن آن معرفی نمودند. ایشان بحث تولید پایدار را مطرح نمودند و اظهار داشتند که با توجه به مسئله افزایش جمعیت و پیشرفت علم در دنیای امروز نمی­توان نسبت به این پیشرفت در حوزه کشاورزی بی­ تفاوت بود و باید بین این دو رابطه متقابلی در قالب همکاری صورت گیرد.

وزیر جهاد کشاورزی با اشاره به اینکه هیچ دوره‌ای به اندازه دوره فعلی در بخش آب و خاک به‌ویژه در مزرعه به این اندازه سرمایه‌گذاری نشده بود، حتی وقتی اعتبارات کشور اندک بود، مسئولان ارشد نظام برای این بخش کم نگذاشتند و سرمایه‌گذاری‌های مطلوبی برای افزایش بهره‌وری آب و حفظ منابع طبیعی صورت گرفت. ایشان در پایان خاطرنشان نمودند که اقلیم ایران در گذشته‌های دور کم‌آب و خشک بوده و تاریخ کشور مملو از بحث‌های بی‌بارانی و قحطی است. با این حال اجداد ما با همین محدودیت‌های اقلیمی روزگار گذرانده و شرافتمندانه در این مملکت زندگی کرده‌اند. البته نباید دخالت‌های بی‌مورد انسان‌ها را در طبیعت نفی کرد و امید می‌رود که با تفاهم‌نامه‌های بین‌المللی، نسل بشر خسارت‌های عرصه طبیعی را به حداقل برساند.

در مراسم تقدیر از بهره برداران برتر بانک کشاورزی که حامی کشاورزان و بازوی مالی دولت در بخش کشاورزی است، با هدف ارج نهادن به تلاش و همت تولیدکنندگان نمونه که با توسعه و ارتقای کمی و کیفی تولید، نقشی اثرگذار در تحقق اهداف اقتصاد مقاومتی دارد، در این مراسم مشارکتی فعال داشت.

در ادامه، نشستهای تخصصی از ساعت ۱۴ تا ۱۶ با حضور برگزیدگان ملی هر یک از بخشهای تخصصی برگزار شد.

در نشست تخصصی جنگل و مرتع (منابع طبیعی) در تالار مولانا، سرکار خانم دکتر سفیدکن و جناب آقای مهندس فیاض از موسسه تحقیقات جنگلها و مراتع کشور به همراه مدیران محترم سازمان جنگلها، مراتع و آبخیزداری کشور آقایان دکتر مقدسی، دکتر گرشاسبی، دکتر نوبخت، دکتر هادربادی،  دکتر غیبی و مهندس منصور به عنوان اعضای پانل، هدایت این نشست تخصصی را بر عهده داشتند.

در ابتدا هر یک از برگزیدگان ملی ضمن اشاره به عوامل موفقیت در انتخاب ایشان به عنوان نمونه های بخش منابع طبیعی، سوالات و دغدغه های خود را مطرح نمودند و در پایان، اعضاء پانل به سوالات ایشان در دو سطح اجرا و تحقیقات پاسخ دادند.

سرکار خانم دکتر سفیدکن معاون  محترم، پژوهش، فناوری و انتقال یافته­ها ضمن اشاره به آماده­بودن نتایج تحقیقات در زمینه های مختلف جنگل، مرتع، گیاهان دارویی،  صنوبر، حمایت و حفاظت و… بر  آمادگی موسسه تحقیقات جنگلها و مراتع کشور برای ترویج و انتقال یافته­های تحقیقاتی به ویژه به برگزیدگان ملی بخش منابع­ طبیعی تاکید کردند.

جناب آقای مهندس فیاض نیز توضیحاتی در خصوص طرح بیمه مراتع دادند و آقای دکتر مدیررحمتی ضمن اعلام آمادگی برای بازدید از مزارع صنوبرکاران نمونه، توضیحاتی در مورد تحقیقات انجام شده در خصوص معرفی ارقام و کلن های مناسب صنوبر برای کشت در مناطق کشور ارائه کردند.

در گزارش کمیته باغبانی جلسه با مسئولیت آقای مهندس طهماسبی، معاون باغبانی آغاز شد، در این جلسه هر یک از حضار، نسبت به معرفی خود و توضیح مختصری در رابطه با فعالیت ها و مشکلات خود پرداختند. در این بخش جناب آقای دکتر عباس زاده به نمایندگی از بخش گیاهان دارویی موسسه به ارائه توضیح مختصری از فعالیت‌های انجام شده پرداختند.

از نکات قابل توجه در این کمیته می توان به انتخاب یک شرکت تولیدکننده گیاهان دارویی به عنوان کشاورز نمونه اشاره کرد، همچنین تولید ۴۴ کیلوگرم زعفران در هکتار از خراسان جنوبی، از نمونه‌های دیگر منتخبین بود.

عمده مشکلات مطرح شده در حوزه باغبانی:

کمبود یا نبود پایه و پیوندک مناسب

مشکل بازار فروش

مشکلات گرفتن اعتبارات بانکی

مشکلاتی که برای گرفتن سند با سازمان جنگل ها داشتند.

طولانی بودن مدت قرنطینه نهال‌های وارداتی.

در خاتمه مراسم مجددا با اهدا لوح، از برگزیدگان ملی بخش تخصصی جنگل و مرتع (منابع طبیعی) تقدیر شد

Category Home page news News and events
Share
Login to the site