همانطور که در برخی از اخبار سایت مؤسسه منعکس شد، طی ماههای گذشته، پیگیریهای عدیدهای از سوی برخی مسئولان وزارت جهاد کشاورزی، رئیس مؤسسه و بعضی همکاران ایشان و همچنین انجمن اعضای هیئت علمی مؤسسه تحقیقات جنگلها و مراتع با انواع نامهنگاری، حضور در جلسات مختلف در دفتر معاون اول رئیس جمهور، وزارت جهاد کشاورزی و … و همچنین مصاحبه با رسانهها و خبرگزاریها در خصوص خاتمه یافتن هرچه سریعتر پروژه بلندمرتبهسازی صورت گرفت.
این پیگیریها، سازمانها و ارگانهای مختلفی را وادار به بررسی، پاسخگویی، تهیه مستندات و ارائه گزارش به عالیترین مقامات نظام کرده است که امیدواریم با توجه به حقانیت مواضع موجود برای حفاظت از باغ گیاهشناسی ملی ایران، همه این تلاشها، منجر به توقف و انتقال پروژه بلندمرتبهسازی به محلی دیگر و نجات باغ شود.
یکی از نهادهای مراجعهکننده، مرکز مطالعات و برنامهریزی شهر تهران بود. در تاریخ 1401/06/06 نشستی با حضور دکتر رئیسی، معاون شهرداری تهران و رئیس این مرکز برگزار شد. در ابتدا، دکتر رئیسی دلیل حضور خود را مأموریت شهرداری برای بررسی موضوع و تهیه گزارش دانست. دکتر علیزاده، ضمن خوشامد و سپاسگزاری از حضور معاون شهردار تهران، با اشاره به چگونگی شکلگیری و تاریخچه تأسیس باغ، با برشمردن اهمیت آن، توضیحاتی در خصوص تخلفات صورتگرفته دادند. رئیس مرکز مطالعات با تأکید بر اشتباهی که از سوی شهرداری تهران در واگذاری پهنه شمالی به بنیاد تعاون ارتش صورت گرفته، به مواردی اشاره کردند که از سوی مؤسسه پیگیری شود. ضمن آنکه اظهار امیدواری کردند که گزارشهای مرکز مطالعات و برنامهریزی شهر تهران بتواند به حل این مشکل کمک نماید. در پایان با مشایعت دکتر متینیزاده، قطعاتی از باغ و همچنین نمونههایی از تأثیرات کمبود آب برای گیاهان باغ به ایشان نشان داده شد.
سازمان قضایی نیروهای مسلح، دیگر ارگان تماسگیرنده با مؤسسه در هفتهای که گذشت بود. از همین رو، نشستی در تاریخ 1401/06/09، با حضور جانشین رئیس سازمان قضایی نیروهای مسلح، مشاور رئیس و مدیر روابط عمومی سازمان، در مؤسسه برگزار شد. نخست، آقای شهبازی جانشین قضایی نیروهای مسلح به مأموریتی که از سوی قوه قضائیه برای بررسی موضوع بلندمرتبهسازی و اختلاف پیشآمده، به سازمان قضایی نیروهای مسلح سپرده شده است اشاره کرد و با تأکید بر تلاش برای قضاوت غیرجانبدارانه در این دعوی، خواستار ارائه مدارک و مستندات ظرف یک هفته، از سوی مؤسسه تحقیقات جنگلها و مراتع کشور شدند تا در اسرع وقت با برگزاری نشست با حضور طرفین، برای این معضل پیشآمده، چارهجویی شود. وی بیان داشت که درک دشواریها و همچنین تلاشهای صورت گرفته برای چنین مجموعهای که گیاهان مختلف را از رویشگاههای مختلف، به اینجا آورده تا مستقر، نگهداری و محافظت شوند چندان سخت نیست!
دکتر علیزاده، رئیس مؤسسه ضمن خوشامدگویی و قدردانی از نگاه واقعبینانه و بیطرف قوه قضائیه و سازمان قضایی نیروهای مسلح، با اشاره به اهمیت باغهای گیاهشناسی به عنوان پروژههایی ملی و نمایان در سطح جهانی، بر لزوم حفاظت همهجانبه از آنها تأکید کردند و با اشتباه دانستن واگذاری انجامشده و بیان آمادگی وزارت متبوع برای همکاری با بنیاد تعاون ارتش و شهرداری تهران، در حل این مسئله مهم، خواستار توقف هرچه سریعتر این پروژه برای تصمیمگیری منطقی و همچنین جلوگیری از ضرر و زیان هرچه بیشتر اعضا شدند. دکتر متینیزاده نیز در پایان تأکید داشتند با استناد به مجموعهای از ادله علمی، تردید نداشته باشید که استقرار بلندمرتبهها به یقین، سبب نابودی باغ گیاهشناسی ملی ایران، این اثر ارزشمند و مهم کشور خواهد شد.