در این بازدید، سرپرست مؤسسه و سرپرست معاونت پژوهشی موسسه تحقیقات جنگلها و مراتع کشور به همراه جمعی از اعضای هیئت علمی بخش تحقیقات زیستفناوری منابع طبیعی، رئیس بخش تحقیقات حفاظت و حمایت در تاریخ چهارشنبه 1401/4/1 به منظور آشنایی و تعامل نزدیکتر فعالان حوزه زیستفناوری حضور داشتند.
با همراهی دکتر مهران عنایتی شریعتپناهی، معاون پژوهشی پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی و دکتر خسرو ثاقب طالبی معاونت پژوهشی موسسه تحقیقات جنگلها و مراتع کشور، اعضای هیئتعلمی موسسه با اعضای هیئت علمی، امکانات و دستاوردهای محققان آزمایشگاههای بخشهای مختلف پژوهشگاه از جمله کشت بافت، انتقال ژن، بیوتکنولوژی میکروبی، ژنومیکس و زیستشناسی سامانهها، فیزیولوژی مولکولی و نانوتکنولوژی کشاورزی آشنا شدند.
دکتر مژگان کوثری، هیئت علمی بخش بیوتکنولوژی میکروبی و نماینده بخش بازاریابی و تجاریسازی، با اشاره به پروژههای انجامشده مرتبط با منابع طبیعی در پژوهشگاه، طرح سفارشی خاتمهیافته از طرف سازمان جنگلها و مراتع کشور با عنوان بررسی عامل/عوامل موثر در پدیده زوال بلوط بوسیله راهکارهای نوین مولکولی و بهبود استقرار نهالهای بلوط درشرایط تنش خشکی با مکانیسمهای توسعه ریشه را عنوان نمودند که به دستاوردهای مهمی از جمله شناسایی گونههای باکتری و قارچی، ثبت ژن آرایههای جدید برای فلور قارچی ایران و دستیابی به فرمولاسیون جدید برای بهبود سیستم ریشهای و افزایش توان جوانهزنی بذور بلوط شده است. دکتر بابک ناخدا، هیئت علمی بخش فیزیولوژی مولکولی نیز به تولید بذر اصلاح شده و توسعه گراسهای سردسیری چندساله علوفهای و مرتعی پربازده، با کیفیت و کم آببر اشاره نمودند.
در پایان بازدید، جلسهای مشترک با حضور ریاست پژوهشگاه بیوتکنولوژی ایران، دکتر غلامرضا صالحی جوزانی و ریاست موسسه تحقیقات جنگلها و مراتع کشور، دکتر علی علیزاده علیآبادی، معانین پژوهشی و جمعی از اعضاء هیئت علمی برگزار شد. دکتر صالحی جوزانی، گزارشی از معرفی، فعالیت و دستاوردهای علمی و تجاریسازیشده بخشهای مختلف پژوهشگاه و پژوهشکدههای زیر مجموعه در گذر زمان را اشاره نموده و پروژههای مشترک انجام شده و پیش رو در زمینه منابع طبیعی را ذکر کردند. دکتر علیزاده علیآبادی نیز ضمن تشکر از میزبانی پژوهشگاه، به وجود حوزههای مختلف همکاری بین پژوهشگاه و موسسه و موضوع استفاده از تهدیدهای موجود به فرصت را مطرح نموده و هر یک از اعضای هیئت علمی موسسه تحقیقات جنگلها و مراتع کشور حاضر در جلسه نیز عنوانین ایجاد زمینه همکاری مشترک را ارائه کردند.
در این جلسه، به لزوم و علاقمندی تعامل و انجام پروژههای مشترک و استفاده از امکانات دو طرفه تاکید گردید و اظهار امیداوری شد که این جلسات مستمر بزودی در موسسه تحقیقات جنگلها و مراتع کشور نیز برگزار گردد.