رویکرد چند دهه اخیر انسانها در بهرهبرداری بیشتر از مواهب طبیعی و بهدنبال آن تغییرات چشمگیر در استفاده از داروهای طبیعی، منجر به ایجاد نیاز برای تامین و تولید بیشتر و بهتر گیاهان دارویی شده است. . توجه به کشاورزی دیم باتوجه به اراضی وسیع و مستعد، علاوهبر اینکه میتواند منجربه صرفهجویی عمده در مصرف آب شود، درصورت کشت اقلام با ارزشی مانند کشت اقلام با ارزشی مانند گیاهان دارویی، میتواند باعث رونق بخش کشاورزی و صرفه اقتصادی زیاد باشد.
وجود رویشگاههای طبیعی گیاهان دارویی در مناطق مختلف کشور موید سازگاری بلند مدت و رشد مطلوب آنها است. از دیدگاه اکولوژیک بهترین کیفیت وسلامت گیاهان دارویی در این شرایط بروز میکند.کشت و تولید گیاهان دارویی در شرایط دیم بهدلیل مصرف محدود نهادههای تولید، دارای کیفیت و سلامت مطلوب میگردد. از آنجایی که تولید علوفه در تامین منابع پروتین کشور نقش مهمی دارد لذا دیمزارها جایگاه ویژه ای از نظر تولید علوفه دارند.
اولین جلسه راهبردی تولید علوفه و گیاهان دارویی در دیمزارها در موسسه متولی منابع طبیعی کشور برگزار شد. در این جلسه آقای دکتر جلیلی، رییس محترم مؤسسه، در جمعبندی جلسه بیان کردند که؛
– برنامه های معرفی و تولید ارقام ، مکانیزم تولید بذر ارقام معرفی شده ، روشهای افزایش راندمان رطوبت و بهزراعی، تهیه کتابچه زمانبندی و تدوین طرحهای مربوطه در دستور کار قرار گیرد.
ایشان در خاتمه تاکید بر فعالیت مستمر ، سیستماتیک و متمرکز این کارگروه داشتند تا برنامه عملیاتی مطلوب با زمانبندی مناسب تهیه گردد.