در دنیای رقابتی امروز بهرهوری بهعنوان یک فلسفه و یک دیدگاه مبتنیبر استراتژی بهبود عملیات هدف سازمانهای پیشرو میباشد. منابع انسانی اعم از کارکنان (علمی و غیرعلمی) و مدیران، باارزشترین سرمایههای هرسازمانی محسوب میشوند و رسالت سازمان باید دادن فرصت مناسب برای رشد و افزایش بهرهوری آنان باشد. این مقدمهایبر شکلگیری جلسه راهبردی بهرهوری نیروی انسانی در تحقیقات منابع طبیعی ایران بود. جلسه راهبردی به ریاست محترم موسسه تحقیقات جنگلها و مراتع کشور (دکتر عادل جلیلی) و همچنین با حضور نایب رئیس محترم شورای راهبردی (مهندس محمد فیاض)، معاون محترم پژوهش (دکتر فاطمه سفیدکن) و چند تن از اعضای هیئت علمی جوان برگزار شد. ریاست محترم موسسه تحقیقات جنگلها و مراتع کشور سخنان خود را با طرح چند سوال آغاز نمودند؛
- چرا علی رغم اینکه میزان انتشار مقاله در ایران بالاست ولیکن میانگین استناد به مقالات در کشور ما پایین است؟
- چرا تبدیل علم به ثروت در کشور ایران پایین است؟
در ادامه ایشان ضمن بیان این سوال که چرا ظرفیت دانشمند شدن ما پایین است؟ افزودند کلیدیترین و جدیترین مسئله ما، میباشد. این مقام مسئول ضمن ابراز ناخرسندی از برخی متخصصان که دغدغه تخصصی، ملی و درون سازمانی ندارند، در ادامه تصریح نمودند چند نفر در زمینه درآمدزایی در موسسه مشارکت میکنند؟ چرا خروجیهای تیمی خوبی داریم ولی خروجیهای فردی خوبی نداریم؟
در ادامه این مقام تصمیمگیرنده ابراز داشتند کلیدیترین موضوع راهبردی، بهرهوری نیروی انسانی است که در جایگاه هیات علمی نقشآفرینی علمی ایفا میکند. در این راستا رئیس محترم این موسسه تحقیقاتی اضافه نمودند باید بررسی کنیم که در دنیا نیروی انسانی علمی چگونه ارزیابی میشوند؟، چگونه انگیزههای انسانی تعالی پیدا میکند؟ و چگونه انسانها میتوانند دغدغه ملی داشته باشند؟ در پایان این جلسه مقرر گردید که این تیم پنج نفره تخصصی، ساختارهای ارزیابی، شاخصها و معیارهای مقایسه افراد، بخشها و موسسات مختلف و همچنین روشهای مختلف افزایش بهرهوری را بررسی نمایند.