آغاز بکار ۱۰ مرجعیت ملی تخصصی کنوانسیون تنوع زیستی

Views: 118 View

به گزارش روابط عمومی سازمان تحقیقات آموزش و ترویج کشاورزی، جلسه معارفه مراجع ملی ذیل کنوانسیون تنوع زیستی کشور با حضور دکتر خاوازی معاون وزیر و رئیس سازمان تحقیقات آموزش و ترویج کشاورزی، دکتر اسکندر زند مرجع ملی کنوانسیون تنوع زیستی کشور ، دکتر رسول زارع قائم مقام سازمان و مهندس فتحی مدیر کل دفتر امور بین الملل و سازمان های تخصصی وزارت جهادکشاورزی، دوشنبه ۲۸ مرداد سال جاری در سالن اندیشه برگزار شد.

در این کنوانسیون ۱۰ مرجع ملی ذیل این کنوانسیون شکل گرفته است.

دکتر اسکندر زند مرجع ملی کنوانسیون تنوع زیستی کشور ضمن معرفی اجمالی این کنوانسیون و اهداف آن بیان داشت: به استناد مصوبه هشتمین اجلاس کشورهای عضو کنوانسیون تنوع زیستی، ۱۰ مرجع ملی ذیل این کنوانسیون شکل گرفته است که این ساختار در قالب ۶ مرجع از سازمان محیط زیست ، ۲ مرجع از وزارت جهادکشاورزی  و ۲ مرجع از وزارت علوم تحقیقات و فناوری در حوزه های تعریف شده تخصصی آغاز به کار می کند.
دکتر زند با اشاره به ایجاد تحول در عملکرد کنوانسیون تنوع زیستی کشور، جایگاه این نهاد را در حفظ منافع کشور مهم خواند و بیان داشت: کنوانسیون تنوع زیستی کشور دارای خصوصیت های ویژه ای از جمله ابعاد سیاسی و حقوقی است که ارتباط با سایر کنوانسیون های بین المللی، وظایف این نهاد را با پیچیدگی های خاصی همراه کرده است که بر این اساس، شکل گیری مراجع ملی ذیل این کنوانسیون در راستای  چارچوب دار شدن فعالیت ها و  تحقق اهداف مورد انتظار ضروری است.

ایران به عنوان یکی از ۲۰کشور دنیا که  دارای تنوع زیستی بسیار بالایی است، ضرورت دارد برای حفظ و غنای تنوع زیستی در زمینه های زیستگاه های دریایی، شناسایی گونه های در معرض انقراض ، مهاجم و غیره، ذخایر ژنتیکی و توالی یاب های ژنی نسل جدید با برنامه ریزی های جدی وارد عمل شود تا با ایجاد ساختارها و استانداردهای لازم از به تاراج رفتن مواد ژنی کشور جلوگیری شود.

شرکت ایران در در  نشست کارگروه بین المللی و اعمال اثربخشی ملی در استراتژی های ۲۰۲۰  در کنیا

دکتر زند هم چنین از تغییر استراتژی های جهانی تنوع زیستی  برای سال  ۲۰۲۰ میلادی به بعد خبر داد و افزود: استراتژی های جهانی تنوع زیستی  دهه ۲۰۱۱-۲۰۲۰ به پایان رسیده است و کارگروهی برای تدوین استراتژی های جدید تشکیل شده است که هفته آینده یکی از مراجع ملی ذیل کنوانسیون تنوع زیستی کشور به نمایندگی از ایران برای شرکت در  نشست این کارگروه بین المللی و اعمال اثربخشی ملی در استراتژی های ۲۰۲۰  به کنیا اعزام می شود.
دکتر زند حمایت سایر دستگاه های مرتبط با این کنوانسیون را در موفقیت این نهاد مهم دانست و بیان داشت: تبیین استراتژی ها و مالکیت ژن های اختصاصی کشور در راستای حفظ تنوع زیستی نیاز به  حمایت سایر بخش ها و به ویژه همکاری با NGO  های مرتبط دارد که در این راستا لازم است، هر یک از مراجع ده گانه معرفی شده ذیل این کنوانسیون با برقراری تعامل مطلوب با دانشگاهیان، متخصصان و هنرمندان نسبت به شناخت و بهره برداری پایدار در آگاهسازی ملی و هشدارهای به موقع در حفاظت از تنوع زیستی اقدام نمایند.

تاکید بر ضرورت همگام شدن با تحولات جهانی برای آمادگی با تغییرات ناشی از پدیده های نوظهور زیستی

مهندس فتحی مدیر کل دفتر امور بین الملل و سازمان های تخصصی وزارت جهادکشاورزی با ابراز خرسندی از ایجاد تحول در ساختار و ساماندهی کنوانسیون تنوع زیستی بیان داشت: پیش از انتصاب دکتر زند به عنوان مرجع ملی کنوانسیون تنوع زیستی نابسامانی ها و نارضایتی های مشخصی از عملکرد این کنوانسیون  وجود داشت که خوشبختانه در حال حاضر با مدیریت شایسته ایشان شاهد انسجام ساختاری این کنوانسیون و سپردن هر یک از حوزه های کاری تخصصی به یک مرجع ملی با شکل گیری دبیرخانه ویژه پیگیری این امور هستیم.
وی با تاکید بر ضرورت همگام شدن با تحولات جهانی برای آمادگی با تغییرات ناشی از پدیده های نوظهور زیستی ، ضمن اعلام حمایت همه جانبه از این کنوانسیون از سوی وزارت جهادکشاورزی و جلب همکاری سایر دستگاه های مجموعه دولت در تامین بودجه و اعتبارات لازم، خواستار پرداختن به موضوع منابع ژنتیکی فائو با گماردن مراجع ملی و ایجاد ساختاری برای رسیدگی به آن شد.

اعطای احکام مسئولیت مراجع ملی ذیل کنوانسیون تنوع زیستی کشور ، ۱۰ مرجعیت ملی تخصصی ذیل کنوانسیون تنوع زیستی

در پایان این جلسه با حضور دکتر خاوازی معاون وزیر و رئیس سازمان و دکتر اسکندر زند مرجع ملی کنوانسیون تنوع زیستی کشور، احکام مسئولیت مراجع ملی ذیل کنوانسیون تنوع زیستی کشور ، ۱۰ مرجعیت ملی تخصصی ذیل این کنوانسیون به شرح زیر اعطا شد.

  1. دکتر عادل جلیلی، رئیس مؤسسه تحقیقات جنگلها و مراتع کشور به عنوان مرجع ملی راهبرد جهانی حفاظت گیاهی
  2. دکتر علی بالی معاون دفتر مدیریت زیستگاه‌ها و امور مناطق معاونت محیط زیست طبیعی و تنوع زیستی سازمان حفاظت محیط زیست به عنوان مرجع ملی مناطق حفاظت شده
  3. دکتر اصغر محمدی فاضل از سازمان محیط زیست به عنوان مرجع ملی بازوی مشورتی در زمینه توصیه های علمی، فنی و فناوری
  4. دکتر محسن مفیدی نیستانک عضو هیات علمی موسسه تحقیقات گیاه‌پزشکی به عنوان مرجع ملی تشکیلات رده‌بندی جهانی
  5. دکتر اسماعیل کرمی دهکردی عضو هیات علمی دانشگاه زنجان به عنوان مرجع ملی مسئول کمیته مشورتی غیررسمی ارتباطات، آموزش و آگاهی‌ بخشی عمومی
  6. دکتر سعید صوفی‌زاده عضو هیات علمی دانشگاه شهید بهشتی به عنوان مرجع ملی تبادل اطلاعات و همکاری‌های علمی و فناوری
  7. مهندس مریم روحانی کارشناس دفتر مدیریت زیستگاه‌ها و امور مناطق معاونت محیط زیست طبیعی و تنوع زیستی سازمان حفاظت محیط زیست به عنوان مرجع ملی دانش سنتی
  8. مهندس سیده مهتاب شجاعی لنگری رئیس گروه بیولوژی دریا، دفتر زیست بوم ها و سواحل دریایی سازمان حفاظت محیط زیست به عنوان مرجع ملی تنوع زیستی دریایی و ساحلی
  9. مهندس سمانه عزیزی کارشناس دفتر موزه تاریخ طبیعی و منابع ژنتیکی سازمان حفاظت محیط زیست به عنوان مرجع ملی مسئول کمیته مشورتی غیررسمی ارتباطات، آموزش و آگاهی‌بخشی عمومی
  10. مهندس مهرآسا مهردادی مشاور امور بین‌الملل معاونت محیط زیست طبیعی و تنوع زیستی سازمان حفاظت محیط زیست به عنوان مرجع بسیج منابع
Category Main news Home page news News and events
Share
Login to the site