غفلت از “سرمایه محافظ”، مانع دستیابی به توسعه پایدار است

Views: 210 View
  • رئیس مؤسسه تحقیقات جنگلها و مراتع کشور گفت: اگر فقط به “سرمایه های مولد” بپردازیم و از “سرمایه های محافظ” غفلت کنیم، به فقر دائمی دچار و وارد تله فقر می‌شویم.
  •  برای دیدن فیلم سخنرانی آقای دکتر علیزاده اینجا کلیک کنید.

به گزارش روابط عمومی مؤسسه تحقیقات جنگلها و مراتع کشور، علی علیزاده به همراه رئیس سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور همزمان با دومین روز از هفته منابع طبیعی که با عنوان “مدیریت جامع حوزه آبخیز” نامگذاری شده است در منطقه وردیج- واریش استان تهران حاضر شد.

در این مراسم، علیزاده ضمن تبریک هفته منابع طبیعی گفت: اخیرا واژه‌ “سرمایه محافظ” وارد ادبیات محیط زیستی دنیا شده است. وی افزود: تا به امروز، تمام تمرکز دولت‌ها روی سرمایه های مولد بوده است. یعنی هرآنچه که بتوان با آن به تولید رسید مانند کارخانه، دامپروری و هرگونه فعالیتی که به خلق ثروت منجر شود.

علیزاده ادامه داد: دولت ها فکر می کنند هرچه سرمایه های مولد را افزایش دهند به توسعه پایدار می رسند در صورتی که سرمایه مولد بدون وجود سرمایه محافظ، ارزشی ندارد.

رئیس مؤسسه تحقیقات جنگلها و مراتع کشور در ادامه با اشاره به مفهوم و “سرمایه محافظ” و ضرورت دستیابی به آن افزود: اگر ما فقط روی “سرمایه‌های مولد” برنامه‌ریزی کنیم و از “سرمایه محافظ” غفلت کنیم نه تنها به توسعه پایدار دست نمی‌یابیم بلکه وارد تله فقر و یک وضعیت فقر دائمی می‌شویم. لذا وطیفه اصلی مؤسسه تحقیقات جنگلها و مراتع کشور، سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور،  پژوهشکده آبخیزداری و… این است که اهمیت سرمایه‌های محافظ را برجسته کرده و دولتمردان را مجاب کنیم که روی آن، سرمایه گذاری کنند.

در انتها، علیزاده با اشاره به مصادیق سرمایه‌های محافظ در کشور اظهار داشت: دولت باید روی حوزه آبخیزداری، جلوگیری از فرسایش خاک، کاشت درخت و از این دست اقدامات، متمرکز شود.

گفتنی است بازدید از اقدامات سازه ای و بیولوژیک و نهال کاری در ارتفاعات وردیج، از دیگر برنامه های روز دوم هفته منابع طبیعی بود.

 

 

 

 

Category Home page news
Share
Login to the site