برگزاری یکصد و چهل و هشتمین همایش دفاع از طرح‏های تحقیقاتی خاتمه یافته مؤسسه

Views: 225 View

یکصد و چهل و هشتمین همایش دفاع از طرح‏های تحقیقاتی خاتمه یافته مؤسسه، با تعداد 50  طرح/ پروژه تحقیقاتی به منظور ارائه آخرین دستاوردهای علمی و یافته‌های کاربردی طرح‌های تحقیقاتی خاتمه یافته مؤسسه و تبادل نظر کارشناسان و صاحب‏ نظران عرصه‏ های علمی و اجرایی کشور، در روز سه‌شنبه 9 آبان 1402 با حضور اعضای هیئت علمی و کارشناسان موسسه و مراکز استانی و کارشناسان واحد های اجرایی سراسر کشور در سالن اجتماعات مؤسسه برگزار شد.

پایش آفات و بیماریهاي جنگل ها و مراتع حوزه زاگرس در استان همدان

نخستین سخنرانی مربوط به نتایج تحقیقات پروژه زیر طرح ملی ” پايش آفات و بيماريهاي درختان سريع الرشد صنوبر و بيد در کشور بود که توسط آقای دکتر علیرضا رجبی مظهر ارائه شد.

این پروژه زیر طرح ملی به منظور اجرای طرح پایش آفات و بیماریهای جنگلها و مراتع حوزه زاگرس در استان همدان، براساس پوشش گیاهی اصلی منطقه درختان بلوط  (Quercus bantii)  تعداد 2  ایستگاه شامل جنگل گیان و زرین باغ در شهرستان نهاوند تعیین شدند. نمونه‌برداری‌ها ماهیانه و براساس  نوع و ميزان آلودگي به آفات و عوامل بیماری‌زا در طی سال های 1400-1398 انجام گرفت. آماربرداری و نمونه ‎‎برداری آماری به صورت منظم -تصافی و از روش خطی و فاصله‎ای انجام گرفت.

پروژه زیر طرح ملی”  پايش آفات و بيماريهاي درختان سريع الرشد صنوبر و بيد در کشور  در قالب  11 زیر پروژه ملی  به مدت ۴ سال از سال 1398 لغایت 1401 اجرا و نتایج آن را در قالب گزارش نهایی، مقالات علمی در مجلات معتبر علمی پژوهشی و کتاب چاپ و منتشر شده است. اعضای پانل این سخنرانی، خانم دکتر زمانی، آقایان دکتر عسکری و مهندس یارمند بودند.

لینک دانلود سخنرانی: پايش آفات و بيماريهاي درختان سريع الرشد صنوبر و بيد در کشور.

 

پايش آفات و بيماريهاي جنگل‌ها و مراتع حوزه زاگرس

سخنرانی دوم مربوط به نتایج پروژه زیر طرح ملیپايش آفات و بيماريهاي جنگل‌ها و مراتع حوزه زاگرس بود که از سوی مجری آن آقای دکتر مجید توکلی ارائه و دفاع شد.

آفات و بیمارگرها از مهمترین عوامل خسارت زا در اکوسیستم‎های جنگلی و مرتعی هستند. بدین منظور این پژوهش طی سال¬ 1389-1400 در ناحیه رویشی زاگرس با هدف شناسایی پایش این آفات و بیماری¬ها با روش¬های موجود انجام شد. در این تحقیق در مجموع 280 گونه آفت و عامل بیمارگر شامل: 66گونه با درجه خسارت یک،82 گونه با درجه خسارت دو وتعداد 132 گونه با درجه خسارت سه از 53 ایستگاه جنگلی و مرتعی در استان¬های مختلف، شناسایی شد.

پروژه زیر طرح ملی ” پايش آفات و بيماريهاي جنگل‌ها و مراتع حوزه زاگرس  در قالب 11 زیر پروژه،  به مدت 3 سال و 6 ماه از سال 1398 لغایت 1401 اجرا و نتایج آن را در قالب گزارش نهایی، مقالات علمی در مجلات معتبر علمی پژوهشی و کتاب چاپ و منتشر شده و یا در دست داوری علمی و چاپ است. اعضای پانل این سخنرانی، خانم دکتر زمانی، آقایان دکتر عسکری و مهندس یارمند بودند.

لینک دانلود سخنرانی: پايش آفات و بيماريهاي جنگل‌ها و مراتع حوزه زاگرس

پایش آفات و بیماریهای جنگلها و مراتع در ناحیه اکولوژی صحارا-سندی (خلیج فارس-عمانی)

سومین سخنرانی مربوط به نتایج تحقیقات پروژه زیر طرح ملی”  پایش آفات و بیماریهای جنگلها و مراتع در ناحیه اکولوژی صحارا-سندی (خلیج فارس-عمانی)   بود که از سوی مجری آن دکتر سید رضا گلستانه ارائه و دفاع شد.

این پروژه ملی  یکی از اصول مهم تدوین و اجرای برنامه‌های مدیریت جامع منابع طبیعی و کشاورزی پایدار سیستم پایش هوشمند و مانیتورینگ منظم است. پایش منظم و گردآوری اطلاعات از پتانسیل‌ها و خطرات در چرخه کشاورزی و منابع طبیعی می‌تواند نه تنها از طغیان آفات جلوگیری نماید بلکه محدودیت‌های بسیاری در رابطه با کنترل بیولوژیک نیز برطرف سازد. مطالعه وضعیت قبلی و شرایط فعلی آفات و بیماری‌های گیاهی و محدودیت‌های کنترل آن‎ها در برنامه پایش، ما را به سمت اطلاعات کاربردی در رابطه با وجود، زمان ظهور در طی سال، چگونگی میزان کنترل با روش استفاده‌شده و تأثیر روش‌های کنترل استفاده شده‌ آفات و بیماری‌های گیاهی سوق می‌دهد. با توجه به تنوع شرایط محیطی و مساحت جنگل‌ها و مراتع طبیعی ناحیه رویشی صحاری سندی و نیز بر اساس تیپ های گیاهی اصلی تعدادی ایستگاه یا قطعه نمونه دائمی تعیین شدند.

پروژه زیر طرح ملی”   پایش آفات و بیماریهای جنگلها و مراتع در ناحیه اکولوژی صحارا-سندی (خلیج فارس-عمانی) در قالب 11 زیر پروژه به مدت ۵ سال از سال 1397 لغایت 1401 اجرا و نتایج آن را در قالب گزارش نهایی، مقالات علمی در مجلات معتبر علمی پژوهشی و کتاب چاپ و منتشر شده و یا در دست داوری علمی و چاپ است. اعضای پانل این سخنرانی، خانم دکتر زمانی، آقایان دکتر عسکری و مهندس یارمند بودند.

لینک دانلود سخنرانی: پایش آفات و بیماریهای جنگلها و مراتع در ناحیه اکولوژی صحارا-سندی (خلیج فارس-عمانی)

بررسي تنوع موجودات زنده  ( حشرات، قارچها و خزه¬ها)  مرتبط با خشکه دارها در جنگلهاي هيرکاني

آخرین سخنرانی مربوط به نتایج تحقیقات  طرح خاص ”  بررسي تنوع موجودات زنده(حشرات، قارچها و خزه‌ها) مرتبط با خشكه دارها در جنگلهاي هیركاني   بود که از سوی مجری آن دکتر ابراهیم فراشیانی ارائه و دفاع شد.

این طرح جنگل‎هاي شمال ایران یکی از مهم‎ترین و با ارزش‎ترین اکوسیستم‎هاي کشور و منبع تولید چوب محسوب می‎شوند. این جنگل‎ها با داشتن حدود 80 گونۀ درختی و 50 گونۀ درختچه‎اي جزو جنگل‎هاي مهم دنیا بوده و شباهت‎هاي زیادي به جنگل‎هاي پهن‎برگ اروپاي مرکزي دارد، با اين تفاوت كه از نظر تعداد و تنوع‎گونه‎اي بسیار غنی‎تر می‌باشند. از بین بردن درختان پوسیده و شاخه‎های خشکیده درختان در جنگل‎ها یکی از علل عمده از دست دادن تنوع‎زیستی در اکوسیستم‎های جنگلی می‎باشد. ارگانیسم‎های متعددی در چوب‌های در حال مرگ و یا مرده در جنگل‎ها در حال فعالیت می‎باشند، که در این بین حشرات بیشترین تعداد گونه را به خود اختصاص داده‎اند.

طرح “ بررسي تنوع موجودات زنده(حشرات، قارچها و خزه‌ها) مرتبط با خشكه دارها در جنگلهاي هیركاني در قالب ۱۰ زیر پروژه به مدت ۵ سال از سال 1397 لغایت 1401 اجرا و نتایج آن را در قالب گزارش نهایی، مقالات علمی در مجلات معتبر

علمی پژوهشی و کتاب چاپ و منتشر شده و یا در دست داوری علمی و چاپ است. اعضای پانل این سخنرانی، خانم دکتر زمانی، آقایان دکتر عسکری و مهندس یارمند بودند.

لینک دانلود سخنرانی: بررسي تنوع موجودات زنده(حشرات، قارچها و خزه‌ها) مرتبط با خشكه دارها در جنگلهاي هیركاني

 

Category Home page news News and updates of the Department of Promotion
Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Shopping cart

No products in the cart.

Return To Shop
Login to the site