نشست همانديشي رابطين بينالملل موسسات تحقيقاتي سازمان تحقيقات، ترويج و آموزش كشاورزي (تات) با هدف مروري بر فعاليتهاي بينالمللي انجام شده، بحث و تبادلنظر در خصوص برنامههاي پيشرو و در دست اقدام براي سالهاي آتي در روز يكشنبه مورخ 02/11/1401 به ميزباني موسسه تحقيقات جنگلها و مراتع كشور برگزار شد. جلسه با تلاوت آياتي از كلامالله مجيد آغاز شد. در ابتدا جناب آقاي دكتر ثاقبطالبي “معاونت محترم پژوهش، فناوري و انتقال يافتهها و رياست محترم اداره امور بينالملل موسسه تحقيقات جنگلها و مراتع كشور” ضمن خوشآمدگويي به مهمانان گرامي از حضور جناب آقاي دكتر ولينسب “مديركل محترم دفتر ارتباطات علمي و همكاريهاي بينالمللي سازمان تات” و هيات همراه و همچنين رابطين موسسات تحقيقاتي در موسسه تحقيقات جنگلها و مراتع كشور تشكر و قدرداني نمودند.
در ادامه، جناب آقاي دكتر ولينسب ضمن تشكر از ميزباني موسسه تحقيقات جنگلها و مراتع كشور از رابطين محترم بينالملل موسسات درخواست كردند كه گزارشي از عملكرد و فعاليتهاي بينالمللي و برنامههاي دوسالانه موسسه خود در مدت زمان 10 دقيقه ارائه دهند. ايشان تاكيد كردند كه سازمان تات يك برنامه كلان و جامع براي تمام موسسات پيشبيني كرده است، ليكن هر موسسه بايد با توجه به اهداف و رويكردهاي خود اين برنامه كلان را بوميسازي نمايد تا در نهايت تمام موسسات تحقيقاتي بتوانند در كنار يكديگر ارتباطات و فعاليتهاي بينالمللي خود را گسترش دهند.
در ادامه جلسه آقاي دكتر مازيار اميرحسيني با ارائه پاورپوينتي سخنراني تحت عنوان “محورهاي بنيادين در تدوين آييننامه هدايت و راهبري بورسيههاي كوتاهمدت بينالمللي با موضوعيت بورسيه آكادمي علوم كشاورزي يانان چين” و خانم دكتر زماني توضيحاتي در مورد مراحل مختلف پيگيري و دفاع از عضويت موسسات تحقيقاتي در سازمانهاي بينالمللي در راستاي تمديد عضويتها ارائه كردند. در ادامه جلسه رابطين محترم اغلب موسسات تحقيقاتي به صورت حضوري و برخي از رابطين ديگر به صورت وبيناري گزارشي از عملكرد و فعاليتهاي بينالمللي موسسه ذيربط ارائه نمودند كه به دستاوردهاي بينالمللي مهمي چون عضويت و همكاري موسسه تحقيقات جنگلها و مراتع كشور و 5 نفر از پژوهشگران آن با سازمان بينالمللي IUFRO، قرارگرفتن كشور ايران در جمع 162 كشور عضو ISTA براي اولين بار در منطقه با همت و تلاش پژوهشگران موسسه تحقيقات ثبت و گواهي بذر و نهال، دعوت و شركت سفراي كشورهاي مختلف در رويدادهاي برگزار شده توسط موسسه تحقيقات بيوتكنولوژي، ارتباط و رايزني موسسه تحقيقات برنج با كشور چين جهت گرفتن بذر اصلاح شده برنج براي توليد گياه چندساله، فعاليتهاي گسترده و دستاوردهاي متعدد بينالمللي موسسه تحقيقات سرمسازي رازي و …. اشاره شد.
جلسه با جمعبندي جناب آقاي دكتر ولينسب با تاكيد بر چند موضوع كليدي شامل “استفاده از ظرفيت بنياد ملي نخبگان در جذب نيروهاي نخبه، پيشبيني برنامههاي دوسالانه، استفاده از ظرفيت ايرانيان نخبه مقيم خارج و همچنين پژوهشگران خارجي جهت معرفي و دعوت از آنها براي برگزاري كارگاهها و وبينارهاي آموزشي، استفاده از ظرفيتهاي موجود در FAO، GEF، جايكا، امبراپا و …. براي توسعه روابط بينالمللي و عقد تفاهمنامهها و قراردادهاي پژوهشي و همچنين با تقدير از رابطين فعال بينالمللي موسسات تحقيقاتي با اهداء تقديرنامهاي پايان يافت.