هر دم از این “باغ” بری می رسد! ساخت و ساز در حریم باغ گیاه‌شناسی ملی ایران، همچنان ادامه دارد

Views: 154 View

مشاور و رئیس حوزه ریاست مؤسسه تحقیقات جنگلها و مراتع کشور: از وزارت جهاد کشاورزی خواسته شده که در قبال حفظ حریم باغ گیاه‌شناسی زمین معوض داده شود. برخی معتقدند که وزارت جهادکشاورزی چرا باید تاوان اشتباهات دیگران را بدهد.

به گزارش روابط عمومی مؤسسه تحقیقات جنگلها و مراتع کشور، محمد متینی زاده  چهارشنبه 16 اسفند در گفت و گو با خبرگزاری ایسنا، آخرین وضعیت بلندمرتبه‌سازی‌های غیر مجاز در حاشیه باغ گیاهشناسی تهران را تشریح کرد.

متینی زاده در تشریح آخرین وضعیت ساخت و ساز در حریم این باغ با بیان اینکه شورای عالی شهرسازی و معماری در سال ۱۳۹۸ برای جلوگیری از بارگذاری بیش از حد در منطقه ۲۲ ، مصوبه تعدیل ساخت و ساز این منطقه را داد، ‌گفت: هدف این بود که از انفجار جمعیت در این منطقه جلوگیری شود، از این‌رو تصویب شد که چندین پهنه در منطقه از جمله پهنه جنوب بزرگراه شهید همدانی تعدیل ‌شود.

وی افزود: این امر سال بعد (۱۳۹۹) در طرح تفصیلی مصوب منطقه ۲۲ نیز آورده شد که پهنه باید سه طبقه باشد و به شهردار منطقه نیز ابلاغ شد. به همین دلیل مدیریت شهری قبلی این مصوبه را اجرا کرد و اجازه ساخت و ساز را در این پهنه نداد.

 عضو هیات علمی مؤسسه تحقیقات جنگلها و مراتع کشور در پاسخ به این سوال که چرا زمین معوض به تعاونی ارتش داده نشده است؟ گفت: از وزارت جهاد کشاورزی خواسته شده که در قبال حفظ حریم باغ گیاه‌شناسی زمین معوض داده شود. اما اعتقادی وجود دارد که وزارت جهادکشاورزی چرا باید تاوان اشتباهات دیگران را بدهد. تخلف را شهرداری انجام داده و به اندازه کافی در منطقه زمین دارد که به این کار اختصاص دهد.

 متینی‌زاده با اشاره به برگزاری جلسات متعدد پیرامون این پهنه گفت: معاون اجرایی رئیس جمهوری جلساتی تدارک دیدند و از همه طرف‌ها دعوت به عمل آمد و حضور یافتند و نقطه نظرات اخذ شد. این جلسات مصوباتی داشت که مهم‌ترین آنها این بود که تا زمانی که تکلیف شکایت باغ گیاه‌شناسی از نهادهای مربوطه مشخص نشده است و طرفین به تفاهم نرسیده‌اند، ساخت و ساز بنیاد تعاون ارتش در مرز ۵ طبقه که حریم باغ گیاه‌شناسی است متوقف شود. ولی متاسفانه این مصوبه به هیچ عنوان رعایت نشده؛ به طوری که ساخت دو برج در حریم باغ گیاه‌شناسی ادامه یافته که یکی از آنها به طبقه نهم رسیده است و همچنان نیز ادامه دارد.

 به گفته وی در همه کشورها به اهمیت این باغ‌ها توجه فراوانی می‌شود و از باغ‌های گیاه‌شناسی محافظت می‌شود. باغ‌های گیاه‌شناسی در دنیا حریم‌هایی دارند که رعایت می‌شود و نیازی نیست که کارشناسان و مسئولان باغ به دنبال حفاظت از آن باشند! متاسفانه این حفاظت در شهر و کشور روی نداده و روندی که در شهرداری‌های ادوار مختلف صورت گرفته، عاری از نگاه حفاظتی برای نگین ارزشمندی همچون باغ گیاه‌شناسی ملی ایران بوده است.

Category Home page news
Share
Login to the site