گردهمایی بزرگ پنج رکن مهم (انجمن مرتعداری ایران، مؤسسه تحقیقات جنگلها و مراتع کشور، دانشگاه، مرتعدار و بخش اجرا (سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور و سازمان امور عشایری)) در سیاستگذاری و حل مشکلات مراتع کشور به همت و دعوت انجمن مرتعداری ایران، با حضور اعضا هیات مدیره انجمن مرتعداری، اعضا هیات علمی دانشگاههای کشور، مدیرکل و کارشناسان دفتر امور مراتع سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور، مسئولین مؤسسه تحقیقات جنگلها و مراتع کشور و مشاور ریاست سازمان امور عشایری ایران در تاریخ 1401/05/02، به میزبانی مرتعدار نمونه جناب آقای مهندس خادمی در مراتع جوجار واقع در دامنه کوه دماوند برگزار شد. در این جلسه اهم مشکلات مراتع، راه حلهای عملی حل مشکلات و شیوههای همکاری ارگانهای حاضر در جلسه برای بهبود وضعیت مراتع کشور بررسی شد.
جناب آقای دکتر علی علیزاده رئیس مؤسسه تحقیقات جنگلها و مراتع کشور، ضمن ابراز خوشحالی از حضور در جمع نمایندگان ارگانهای مختلف دولتی و در بخشهای علمی، آموزشی، تحقیقاتی و اجرایی و نیز نماینده بهرهبرداران مرتع، تاکید کردند این جمع ترکیب کامل و جامعی از همه دستاندرکاران مختلف در حوزه مرتع کشور است، که میتوانند در کنار یکدیگر به حل مشکلات این بخش بپردازند. مؤسسه تحقیقات جنگلها و مراتع کشور و دانشگاه ظرفیتهای بسیار ارزشمندی در زمینه تحقیق، آموزش و ترویج بوده که دارای دستاوردهای علمی فراوانی در زمینه مرتع و مرتعداری هستند، که در صورت بهکارگیری آنها میتوان تحولی را در این بخش از لحاظ حفظ و احیا، بهرهبرداری بهینه و استفاده از نعمتهای فراوان و متنوع مرتع با حفظ اکوسیستم و محیط زیست آن ایجاد نمود. بدیهی است این امر در صورتی تحقق پیدا خواهد کرد که اولا، جوامع مردمی علمی و اجرایی که در قالب سمنهای مختلف فعالیت میکنند، مانند مهمترین آنها یعنی انجمن مرتعداری ایران، که نمایندگان آن در این جلسه حضور دارند، در کنار مراکز علمی و تحقیقاتی کشور نقشآفرینی کنند. ثانیا، بخش خصوصی یعنی مرتعداران سختکوش و شیفته توسعه همه جانبه کشور، آماده همکاری و پذیرش توصیههای علمی و اجرایی نمودن آنها در عرصههای وسیع مراتع خود باشند. که بحمدالله این امر نیز با وجود مرتعداران پیشرو و نمونه ای، مانند آقای مهندس خادمی، محقق شده است. ثالثا همیشه حمایتها و پشتیبانیها و نیز ارائه تسهیلات مختلف و روانسازی امور قانونی و اداری در بهرهبرداری درست، علمی و موافق محیط زیست بسیار تعیین کننده و مهم بوده است. حضور مدیر کل دفتر امور مراتع سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور در این جمع نشان از آمادگی این نهاد برای همکاری کامل با بقیه بخشها در این زمینه است.
رئیس مؤسسه تحقیقات جنگلها و مراتع کشور در ادامه آرزو کردند با توجه به اراده این جمع در ارتقای همه جانبه مدیریت مراتع کشور، در آینده نزدیک شاهد همکاری و هماهنگیهای بیشتر همه نهادهایی که نمایندگانشان در این جمع حضور دارند، باشیم و بتوانیم قدمهای خوب و مؤثری را در این راه برداریم. وی در پایان ضمن تقاضا برای تداوم اینگونه جلسات، اعلام آمادگی کامل مؤسسه تحقیقات جنگلها و مراتع کشور را برای همکاری تحقیقاتی با دانشگاهها، سازمانهای اجرایی، انجمن مرتعداری و بهرهبرداران اعلام نموده و بر لزوم تمرکز طرحهای تحقیقاتی مؤسسه برای حل مشکلات اصلی بخش اجرا تاکید کردند.
جناب آقای مهندس ترحم بهزاد مدیر کل دفتر امور مراتع سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور، خواستار همکاری و هم فکری شرکتکنندگان در جلسه برای سیاستگذاری جهت بهبود وضعیت مراتع کشور شدند.
جناب آقای مهندس نگهدار اسکندری مشاور ریاست سازمان امور عشایری ایران، بر نقش مؤثر ارتباط اعضای حاضر در جلسه با در نظر گرفتن نقش جوامع محلی بر حل مشکلات مراتع تاکید کردند.
جناب آقای مهندس خادمی عضو هیات مدیره انجمن مرتعداری ایران، برای ایجاد یک سایت مطالعاتی و الگویی در مراتع تحت مدیریت شان اعلام آمادگی کردند.
در پایان نشست جناب آقای دکتر حسین آذرنیوند ریاست انجمن مرتعداری ایران، با تاکید به نقش مؤثر شرکتکنندگان در جلسه در حل مشکلات اصلی مراتع کشور خواستار تداوم همکاریهای چند جانبه شدند.