نشست مشترک مؤسسه تحقیقات جنگل‌ها و مراتع کشور و سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور برای طرح به‌هنگام‌سازی مطالعات جامع گرد و غبار خوزستان

Views: 73 View

سومین نشست کارگروه ملی مدیریت جامع منایع آب و خاک خوزستان، در تاریخ 1401/05/29 در مؤسسه تحقیقات جنگل‌ها و مراتع کشور برگزار شد.

در این نشست که به میزبانی مؤسسه برگزار شد، دکتر علیزاده، رئیس مؤسسه به همراه اعضای هیئت علمی بخش تحقیقات بیابان، مهندس وحید معاون آبخیزداری، امور مراتع و بیابان، مدیر کل و کارشناسان دفتر امور بیابان سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور، نماینده مؤسسه آب و خاک، معاون فنی و رئیس اداره بیابان اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان خوزستان، به بحث و تبادل نظر در خصوص شرح خدمات و سازوکار اجرای طرح “به‌هنگام سازی مطالعات جامع گرد و غبار خوزستان” پرداختند.

در ابتدا، شرح خدمات یاد شده، توسط اعضای هیئت علمی بخش تحقیقات بیابان ارائه گردیده و در ادامه، شرکت کنندگان در جلسه، نقطه نظرات خود را در خصوص تکمیل آن عنوان نمودند. تحلیل شبکه دست‌اندرکاران نهادی مرتبط با کنترل و مهار فرسایش بادی و گرد و غبار خوزستان و تعیین نقش و جایگاه نهادهای مختلف در بروز و گسترش این پدیده، از جمله موضوعاتی بود که در بیشتر اظهار نظرها، بر آن تاکید شد.

نماینده محترم معاونت آب و خاک و همچنین کارشناسان اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری خوزستان، ضمن معرفی پروژه‌های انجام گرفته و همچنین اثربخشی پروژه‌ها در کنترل گرد و غبار خوزستان، تجارب و نظرات خود را در خصوص مطالعات اولیه و اضافه شدن برخی بندها به شرح خدمات بیان نمودند‌.

در ادامه مهندس وحید، تبیین جایگاه، و پیاده‌سازی نظام مشارکت جوامع محلی در اجرای پروژه‌های مدیریت منابع طبیعی را عنصری مهم و ضروری در موفقیت و پایداری آنان دانسته و  ضمن اشاره به تجارب ارزشمند سازمان در این زمینه، بر استفاده از ظرفیت‌های قانونی و الگوهای مدیریت مشارکتی منابع طبیعی در برنامه‌ریزی‌های آتی تاکید کردند. ایشان، ستاد ملی مقابله با پدیده گرد و غبار را ظرفیتی مناسب برای تبیین تکالیف دستگاه‌های مختلف در مهار و کنترل پدیده گرد و غبار خوزستان، تلقی نموده و ابراز امیدواری کردند در مطالعات پیش رو سهم و جایگاه هر دستگاه در این زمینه مشخص شود.

دکتر علیزاده، ضمن ابراز امیدواری به تقویت همکاری‌ها بین بخش‌های اجرا و تحقیقات، به چالش‌های مدیریت پایدار سرزمین در منطقه اشاره نموده و نقش اساسی مشارکت مردم و همچنین ظرفیت‌های قانونی ستاد یاد شده را برای مهار پدیده گرد و غبار مهم دانستند و خواستار پرداختن جدی‌تر به مسائل اجتماعی اقتصادی در مطالعات پیش رو شدند.

در این نشست مقرر گردید جمع‌بندی و ارائه پیشنهادهای تلفیقی دستگاه‌های اجرایی ذینفع، برای تبادل نظر و توافق نهایی در جلسه بعدی کارگروه مطرح تا ملاک عمل برای تهیه شرح خدمات نهایی از سوی مؤسسه تحقیقات جنگلها و مراتع کشور قرار گیرد.

گفتنی است مطالعات جامع گرد و غبار خوزستان برای اولین بار توسط مؤسسه تحقیقات جنگل‌ها و مراتع کشور در سال 1396-97 به انجام رسید که با دستاوردهای شایان توجهی در خصوص کنترل و مهار گرد و غبار خوزستان همراه بود.

 

Category Home page news
Share
Login to the site