معرفی پژوهشگران برتر حوزه کشاورزی و منابع طبیعی در مراسم هفته پژوهش سازمان تحقیقات آموزش و ترویج کشاورزی با حضور وزیر جهاد کشاورزی

Views: 102 View

مراسم ملی تجلیل از برگزیدگان بخش کشاورزی و منابع طبیعی با حضور دکتر ساداتی‌نژاد وزیر جهاد کشاورزی، حجت الاسلام ربانی نماینده ولی فقیه در وزارت جهاد کشاورزی، دکتر خیام نکویی معاون وزیر و رئیس سازمان تحقیقات آموزش و ترویج کشاورزی، مهندس اکبری معاون آب و خاک وزارت جهاد کشاورزی و سایر مدیران، محققان و روسای موسسات و مراکز تحقیقاتی روز دوشنبه 22 آذر سال جاری در سالن فجر سازمان تحقیقات برگزار شد.

در این مراسم حجت الاسلام ربانی نماینده ولی فقیه در وزارت جهاد کشاورزی در افتتاحیه، علم و دانش را عامل اصلی تاکید در آموزه‌های اسلامی معرفی و جهاد علمی محققان و پژوهشگران را بالاترین جهادها در دین مبین اسلام دانست. وی فعالیت‌های علمی را خدمتی ماندگار و مطالبی پیرامون اهمیت علم به عنوان پایه‌های قدرت در نظام جمهوری اسلامی بیان داشت.

دکتر ساداتی‌نژاد وزیر جهاد کشاورزی ضمن تبریک هفته پژوهش و فناوری، اظهار داشت: لازم است تصمیمات در حوزه کشاورزی با حضور و راهبری سازمان تحقیقات آموزش و ترویج کشاورزی (تات) اتخاذ و با برندسازی نشان تات، برای مردم امنیت خاطر ایجاد کرد، بدون تات امنیت غذایی نخواهیم داشت و این را باید کشاورزان و دامداران بدانند؛ برای ثروتمند‌شدن کشاورزان راهی به جز استفاده از دستاوردهای تات نداریم.

وی ضرورت توسعه همکاری دانشگاه‌های کشاورزی و  سازمان تات را مورد اشاره قرار داد و  تصریح کرد: در سایر کشورها از جمله روسیه، دانشگاه‌های کشاورزی زیرمجموعه وزارت کشاورزی فعالیت می‌کنند. سازمان تات از ظرفیت‌های بالایی برخوردار است اما این قابلیت‌ها به خوبی شناخته نشده است که لازم است تات با معرفی ارقام و سایر فعالیت‌های پژوهشی، آموزشی و ترویجی در افزایش تولید و امنیت غذایی کشور بیش از پیش نقش‌آفرینی کند، هم چنین لازم است خدمات و دستاوردهای این سازمان توسط بخش خصوصی به جامعه معرفی شود.

وزیر جهاد کشاورزی خاطر نشان کرد: لازم است با ایجاد دستورالعمل و مزایا، امکان عضویت افتخاری اعضای هیات‌های علمی دانشگاه‌های کشاورزی در سازمان تات فراهم و عضویت در این سازمان برای محققین اعتبار شود.

دکتر ساداتی نژاد ضرورت همکاری مراکز تحقیقات کشاورزی استان‌ها در سفرهای استانی دولت را مورد اشاره قرار داد و تصریح کرد: باید ساز و کار تشکیلاتی لازم برای ارتقای جایگاه تات در استان ها طراحی و رابطه سازمان ها و ادارات تابعه با تات مشخص شود. وی با بیان این که ارزش اقتصادی کارهای تحقیقاتی در حوزه کشاورزی در تجارت داخلی و خارجی باید تبیین شود، خاطرنشان کرد: لازم است دستاوردهای تولیدی تات را با اعداد و ارقام به بخش های اقتصادی اعلام کنیم و تجاری بودن و صرفه جویی ارزی ارقام را نشان دهیم تا حوزه های اقتصادی با ما همراه شوند.

دکتر خیام نکویی معاون وزیر و رئیس سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی ضمن گرامیداشت هفته پژوهش و فناوری و ارج نهادن به تلاش محققان و پژوهشگران بخش کشاورزی، دستیابی به امنیت غذایی و ارتقای بهره‌وری را با تکیه بر دانش و فناوری ممکن دانست و ابراز امیدواری کرد هفته پژوهش مبداء تحولات بهره‌مندی از همه ظرفیت‌های مغفول از جمله استفاده از ظرفیت دانشگاهیان در بخش کشاورزی باشد. وی با قدردانی از حمایت  و توجه ویژه وزیر جهادکشاورزی به حوزه تحقیقات کشاورزی، نگاه تحول گرا در بخش کشاورزی در سال 1400 را مبتنی بر نوآوری و رشد بی رویه فناوری‌های نوین اعلام داشت.

رئیس سازمان هم چنین استفاده از ظرفیت فارغ‌التحصیلان بخش کشاورزی را در توسعه شرکت‌های دانش‌بنیان کشاورزی و خدمت به بخش اجرا از جمله برنامه‌های این سازمان اعلام داشت که  با همکاری ستاد توسعه فناوری‌های راهبردی معاونت ریاست‌جمهوری و در قالب همکاری با ستاد کل نیروهای مسلح  دنبال می شود. وی نگاه تحول گرا و دانش بنیان به بخش کشاورزی را از جمله رویکردهای مهم سازمان اعلام داشت و  در این راستا برنامه‌هایی از جمله توسعه تعامل بین معاونت‌های اجرایی وزارت جهاد کشاورزی و تدوین و ابلاغ ویرایش جدید آیین‌نامه فرصت مطالعاتی را مورد اشاره قرار داد. ایشان همچنین بر ضرورت استفاده از ظرفیت‌های مهمی مانند بهره‌برداری استاندارد از گیاهان دارویی  و بسترسازی مناسب برای حفاظت و تبادل ذخایر ژنتیکی  و فعالسازی ظرفیت های بین المللی تاکید کرد.

در این مراسم از سامانه‌های رزومه هوشمند و اثربخشی در بخش کشاورزی و منابع طبیعی و 6 دستاورد برتر تحقیقاتی رونمایی شد. علاوه بر این رونمایی، با حضور دکتر ساداتی نژاد، حجت الاسلام ربانی، دکتر خیام نکویی و مهندس اکبری از 22 منتخب هفته پژوهش و فناوری سال جاری در بخش‌های مرتبط تجلیل بعمل آمد.

در این میان آقای دکتر علی اشرف جعفری به واسطه تعداد متعدد طرح‌های اجرایی، مقالات و فعالیت‌های پژوهشی بعنوان پژوهشگر برتر ملی معرفی شدند. دکتر علی اشرف جعفری هیات علمی بخش تحقیقات مرتع موسسه تحقیقات جنگلها و مراتع کشور با تخصص زراعت و اصلاح نباتات در این مراسم موفق به دریافت لوح تقدیر شدند.

جناب آقای دکتر مهدی پورهاشمی نیز بعنوان پژوهشگر برتر یافته محور به واسطه فعالیت‌های پژوهشی و علمی متعدد در زمینه جنگل معرفی شدند. ایشان رئیس بخش تحقیقات جنگل موسسه تحقیقات جنگلها و مراتع کشور با تخصص جنگل‌شناسی جنگل‌های شاخه‌زاد در خصوص جنگلهای غرب کشور تحقیقات ارزشمندی را ارائه نموده است.

جناب آْقای مهندس محمود نادری نیز در معرفی مسئولین آزمایشگاه‌های برتر موسسات به عنوان مسئول برتر آزمایشگاه‌ تجزیه دستگاهی موسسه تحقیقات جنگلها  و مراتع کشور معرفی شدند. آزمایشگاه تجزیه دستگاهی یکی از آزمایشگاههای بخش تحقیقات گیاهان دارویی است.

Category Home page news
Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Login to the site