مشارکت بخش تحقیقات علوم چوب و فرآورده‌های آن در برگزاری نمایشگاه دستاوردهای تحقیقاتی

Views: 115 View

نمایشگاه دستاوردهای تحقیقاتی موسسه‌ها و مراکز ملی و استانی منتخب سازمان تات و حضور موسسه تحقیقات جنگل‌ها و مراتع کشور

موسسه تحقیقات جنگل‌ها و مراتع کشور در نمایشگاه دستاوردهای موسسه‌ها،  مراکز ملی و استانی منتخب تحقیقاتی سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی که در محل سالن همایش های موسسه تحقیقات اصلاح و تهیه نهال و بذر واقع درکرج از شنبه 12 آذر 1401 برگزار شد حضور داشت. در این نمایشگاه موسسه تحقیقات جنگل‌ها و مراتع کشور بخشی از دستاوردهای مهم خود از جمله در رابطه با بخش تحقیقات چوب و فرآورده‌های آن را ارائه داد.

بازدید وزیر محترم جهاد کشاورزی به همراه رئیس محترم سازمان تات و نماینده محترم مجلس شورای اسلامی از غرفه موسسه  

در روز افتتاحیه نمایشگاه روز 12 شنبه آذر‌ماه 1401 وزیر محترم جهاد کشاورزی جناب آقای مهندس ساداتی‌نژاد به همراه رئیس محترم سازمان تات جناب آقای دکتر خیام نکویی از غرفه موسسه بازدید کردند. همچنین در روز سه‌شنبه 15آذر‌ماه سرکار خانم رفیعی نماینده محترم و عضو کمیسیون کشاورزی و منابع طبیعی مجلس شورای اسلامی  از آن غرفه بازدید به‌عمل آوردند. در این خصوص ‌رئیس محترم  موسسه تحقیقات جنگل‌ها و مراتع کشور جناب آقای دکتر علیزاده در خصوص دستاوردهای به نمایش‌گذاشته توضیحاتی را ارائه دادند.

دستاوردهای ارائه‌شده بخش تحقیقات علوم چوب و فرآورده‌های آن

از آنجا که یکی از بخش‌های مشارکت‌کننده موسسه در نمایشگاه، بخش تحقیقات علوم چوب و فرآورده‌های آن بود، در خصوص دو دستاورد ارائه‌شده ذیربط توضیاتی به شرح زیر برای اطلاع بیشتر علاقمندان ارائه می‌گردد.

  • تولید تخته‌ خرده‌چوب از ساقه گیاه کنف یکی از دستاوردهای ارائه‌شده بود. کنف یکی از گونه‌های غیرچوبی به شمار می‌رود که ماده اولیه بسیار مناسبی را برای تغذیه صنعت چوب و کاغذ تولید می‌کند. نتیجه تحقیقات انجام‌شده نشان می‌دهد که ساقه کنف خواص بسیار مناسبی را در تولید تخته‌های چندسازه چوبی نشان می‌دهد. به‌‌علاوه جایگزین خوبی برای الیاف بلندی محسوب می‌شود که سالانه ده‌ها میلیون دلار برای واردات آن صرف می‌گردد. از آنجا که برای تولید خمیرکاغذ از ساقه کنف مواد شیمایی کمتری مصرف می‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌شود، آلودگی محیط زیست و همچنین مصرف انرژی کمتر می‌گردد. در خصوص راهبردهای جهانی به منظور کاهش آلاینده‌های گلخانه‌ای و سمی این موضوع از اهمیت به‌سزایی برخوردار است. همچنین نتیجه تحقیقات نشان داده که الیاف کنف در مدت کوتاهی بعد از کاشت (5 تا 6 ماه) قابل برداشت است. این مدت زمان کمتری در مقایسه با صنوبر محسوب می‌شود. بنابراین کشت محدود کنف در شرایط اکولوژیک سازگار، فرصت مناسبی به شمار می‌رود تا فرآورده چوبی با حداکثر مزیت اقتصادی و زیست محیطی تولید شود.
  • یکی دیگر از دستاوردهای ارائه‌شده تولید گرماچوب (ترموود) بود. هدف از تولید گرماچوب اصلاح خواص چوب است. یکی از نتایج انجام آن کاهش جذب آب است که به بهبود ثبات ابعادی می‌انجامد. افزایش مقاومت در مقابل عوامل بیولوژیک نیز در نتیجه فرآیند گرماچوب حاصل می‌شود چراکه قابلیت تغذیه‌ای اجزاء چوب کاهش می‌یابد.

 

Category Wood science news and updates
Share
Login to the site