این جلسه در مورخ 99/08/20 برگزار گردد. در این جلسه، ابتدا گزارشی از عملکرد بخش تحقیقات مکانیزاسیون و نیز تعاریفی از مکانیزاسیون منابع طبیعی، اهداف بخش، سوالات موجود، تعاریف شاخصهای مکانیزاسیون بوسیله دکتر خلیل کریم زاده، ارائه گردید. در ادامه محوریت کلی طرحهای پیشنهادی بخش در مسیر راهبرد مشخص شده و طرحها و پروژههای پیشنهادی و نیز پروژههای ارائه شده به کمیته فنی، بیان شده و مورد بحث و تبادل نظر قرار گرفتند.
جناب آقای دکتر عادل جلیلی (ریاست محترم موسسه تحیقات جنگلها و مراتع کشور)، بیان فرمودند که دلیل جا نیافتادن مکانیزاسیون در بخش منابع طبیعی، نگاه بخشینگری ما است که از نگاه دانشگاه سرچشمه گرفته است و اجازه نگاه کلانتر را به ما نمیدهد؛ مکانیزاسیون در واقع نوعی ظرفیتسازی و رفع موانع است. باید به مکانیزاسیون در مقیاس موسسه نگاه کرد. تحقیقات مکانیزاسیون باید زبان علمی و تخصصی ما در موضوعات پروژهها باشد. ظرفیت داخلی و خارجی را باید مشخص کنید، لازم است در کنار محققان بخش مکانیزاسیون، محققان سایر بخشها هم قرار بگیرند. بررسی شود در دنیا در بخش نهالستان جنگلی یا گیاهان دارویی چرا و به چه میزان مکانیزاسیون نفوذ کرده است. از تمام ظرفیتهای کشوری از جمله اساتید دانشگاهها، پایاننامههای دانشجویی، کارخانجات و … استفاده شود که لازمه این کار مشخص کردن موضوعات تحقیق در منابع طبیعی است. ایشان تأکید بر روی تأمین منابع مالی خارجی بصورت تعریف پروژههای خاص داشتند. مطابق با نظر ایشان با مدیریت خانم دکتر سفیدکن، بایستی نشستهایی بین بخش تحقیقات مکانیزاسیون با سایر بخشهای موسسه برگزار شود. همچنین ایشان بر روی لزوم بازدیدهایی در سطح کشورهای مختلف تأکید داشتند. جمعبندی فرمایشات جناب آقای دکتر جلیلی به قرار زیر بود:
- تمام بخشهای موسسه در پروژههای خود لازم است توجه به مکانیزاسیون را به عنوان ابزاری در جهت پیشبرد اهداف خودشان در زمینه های اقتصاد، فنآوری تولید، ظرفیتسازی و … قرار دهند.
- بخش مکانیزاسیون باید به دنبال منابع مالی برای تعریف پروژههای خاص باشد.
- جذب پایاننامههای دانشجویی و دانشجویان پسادکترا زیر نظر متخصصین بخش صورت گیرد.
- راهاندازی سوله موجود در ایستگاه البرز هم به عنوان کارگاه و هم دفتر کار پرسنل بخش پیگیری شود.