رئیس مؤسسه تحقیقات جنگلها و مراتع کشور: شاخص عملکرد طرح مردمی کاشت یک میلیارد درخت، تعداد نهال های مستقر شده در عرصه اصلی، بعد از دو سال است

Views: 265 View
  • رئیس مؤسسه تحقیقات جنگلها و مراتع کشور در بازدید از استان زنجان، چهارشنبه 1403/3/9 با حضور در جلسه کمیته علمی طرح مردمی کاشت یک میلیارد درخت استان، گفت: کشور، ظرفیت تولید و کاشت یک میلیارد نهال را دارد و از آنجایی که در طرح کاشت یک میلیارد درخت، با یک سیستم زیستی سروکار داریم لذا اجرای این طرح، یک فرآیند بلند مدت و تدریجی خواهد بود.

به گزارش روابط عمومی مؤسسه تحقیقات جنگلها و مراتع کشور به نقل از روابط عمومی مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان زنجان، علی علیزاده چهارشنبه 1403/3/9 در جلسه کمیته علمی طرح مردمی کاشت یک میلیارد درخت استان زنجان حضور یافت.

در این جلسه، مدیرکل اداره منابع‌طبیعی و آبخیزداری استان ضمن خیر مقدم به حضار، گفت: سازمان ها و نهادهای دولتی و غیر دولتی در آماده کردن زیرساخت تولید نهال در نهالستان، کمک های خوبی داشتند. سید حسن حسینی افزود: این اداره‌کل ضمن پوشش تعهد تولید نهال استان، آماده توسعه آن نیز هست.

در ادامه، رئیس اداره جنگلکاری و عضو کمیته اجرایی و کمیته علمی طرح، گزارش مبسوطی از اقدامات اداره‌کل در آماده‌سازی عرصه‌های تولید نهال در نهالستان کوشکن، جمع‌آوری بذر از محاوط بذرگیری، کشت و تولید انواع نهال‌های جنگلی، فضای سبز و زراعت چوب به میزان 5/3 میلیون اصله، انتقال به عرصه و کشت گونه‌های جنگلی به مساحت 100 هکتار و برگزاری رویدادهای آموزشی و ترویجی ارائه داد.

در این جلسه، معاون پژوهش و فناوری مرکز  و نائب رئیس کمیته علمی طرح، توصیه و تاکید کمیته علمی استان مبنی بر عملکرد کیفی کار را یادآور شد. آقاجانلو افزود: در این طرح نیاز است به شرایط اکولوژیکی و همچنین پتانسیل استان توجه جدی شود.

در ادامه، حسینی منفرد، دبیرکمیته علمی این طرح، ضمن تقدیر از اقدامات اداره‌کل منابع‌طبیعی یادآور شد: عملکرد اداره کل از چند جنبه قابل توجه و تقدیر است از جمله: اقدامات زیر ساختی تولید نهال، رعایت تنوع گونه‌ای در تولید نهال، توجه و برنامه‌ریزی خوب درخصوص آموزش و ترویج طرح و بالاخره انجام عملیات کاشت نهال با سیستم کشت دیم که موجب کاهش دغدغه نگهداری در سال های آتی خواهد بود.

در انتهای جلسه، رئیس کمیته علمی نهضت مردمی کاشت یک میلیارد درخت، گفت: بر اساس بررسی های مؤسسه تحقیقات جنگلها و مراتع، کشور ظرفیت تولید و کاشت یک میلیارد نهال را دارد.

علیزاده ادامه داد: از آنجایی که در طرح مردمی کاشت یک میلیارد درخت با یک سیستم زیستی سروکار داریم لذا اجرای این طرح یک فرآیند بلند مدت و تدریجی است. وی یادآور شد: لازم است کار با مطالعات دقیق علمی و با یک برنامه تدریجی شروع و افزایش پیدا کند تا منجر به توفیقات جدی و بلند مدت شود. وی ادامه داد: حرکت جهشی و بدون مطالعه باعث ایجاد اختلال در سال های بعد می شود.

رئیس مؤسسه تحقیقات جنگلها و مراتع کشور، راه اندازی مجدد  نهالستان ها، نهال کاری قابل توجه در عرصه‌‌ها، جا افتادن فرآیند انتقال و کاشت نهال، نظم و سامان یابی احیاء و توسعه جنگل و فضای سبز را از برکات این طرح ملی دانست.

وی در پایان، بکارگیری مدیریت سازگار در موفقیت این طرح مردمی را ضروری دانست و شاخص عملکرد طرح را، تعداد نهال های مستقر شده در عرصه اصلی بعد از دو سال برشمرد.

گفتنی است علیزاده، طی بازدید از استان، به اتفاق رئیس مرکز تحقیقات زنجان و معاون پژوهش و فناوری آن مرکز، از نهالستان اداره کل‌منابع‌طبیعی و آبخیزداری استان بازدید به عمل آورد.

در این بازدید، رئیس اداره جنگلکاری اداره کل منابع‌طبیعی استان، میزان تولید نهال این نهالستان در سال 1402 را تعداد سه میلیون و پانصدهزار اصله نهال، شامل نهال های فضای سبزی، صنوبر و گونه‌های جنگلی اُرس، بنه و زالزالک عنوان کرد.

علیزاده ضمن تقدیر از تلاش های همه دست اندرکاران کمیته اجرایی این طرح در اداره کل منابع‌طبیعی و آبخیزداری و کمیته علمی طرح مذکور در مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان گفت: نهالستان کوشکن زنجان به عنوان یک نهالستان کامل و جامع، باعث افتخار استان است.

جهت دریافت اخبار در کانال ایتای مؤسسه تحقیقات جنگلها و مراتع کشور کلیک نمایید.

Category Home page news Center news
Share
Login to the site