تسلیت به جامعه علمی کشور: دکتر بهزاد قرهیاضی بر اثر ابتلا به بیماری کووید 19 درگذشت.
خبر بسیار تأسفانگیزی بود. دکتر بهزاد قرهیاضی یکی از نخبگان جامعه علمی کشور بویژه در حوزه کشاورزی بر اثر ابتلا به ویروس کرونا درگذشت و این جامعه بزرگ از وجود دانشمندی گرانقدر محروم شد.
ایشان با دکترای ژنتیک، استاد پژوهش در رشته بیوتکنولوژی بودند و سهم شایان توجهی در تأسیس مؤسسه تحقیقات بیوتکنولوژی کشاورزی (که هم اکنون در مقام پژوهشگاه است) داشتند. همچنین در مناصب فراوان خدمات بسیاری را برای مخاطبان مختلف حوزه کشاورزی رقم زدند. برخی از آنها عبارتند از: معاون آموزش و تحقیقات وزارت جهاد کشاورزی و رئیس سازمان تحقیقات و آموزش کشاورزی (اسفند 1379- خرداد 1382)؛ رئیس پژوهشکده بیوتکنولوژی کشاورزی در دورههای زمانی مختلف؛ رئیس امور پژوهش و فناوری سازمان مدیریت و برنامه ریزی کشور؛ رئیس دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی صومعهسرا (دانشگاه گیلان) (1368 تا 1371)؛ عضو موسس و رئیس بخش فرهنگی جهاد دانشگاهی استان گیلان (1359 تا 1364)
دکتر قرهیاضی در عرصه تولید علم و بروندادهای آن شهره بودند. از جمله دستاوردهای علمی ایشان اولین طبقهبندی علمی برنجهای ایرانی با استفاده از نشانگرهای دی ان آ در سطح جهان بود. انتشار بیش از 230 مقاله علمی در نشریات معتبر داخلی و بینالمللی و همایشها و سمینارهای داخلی و خارجی و راهنمایی و مشاوره بیش از 50 مورد پایاننامه دانشجویان کارشناسی ارشد و دکتری از تلاشهای دیگر آن زندهیاد بود.
ایشان با علاقمندی فراوان ارتباط علمی با محققان، کارشناسان و دانشجویان را دنبال میکردند و برای شکلگیری و حضور ایشان در بدنه تصمیمگیری اعتقاد راسخ داشتند. ریاست اتحادیه انجمنهای علوم کشاورزی و عضویت در انجمنهای متعدد و هیئت مدیره آنها مانند انجمن علوم زراعت و اصلاح نباتات ایران، انجمن ایمنی زیستی، انجمن بین المللی باغبانی، انجمن بیوتکنولوژی، نایب رئیس انجمن ژنتیک ایران و انجمن پروتئومیکس ایران گوشهای از کوشش دکتر قرهیاضی برای رسیدن به این اهداف بود.
ایشان همچنین مدیر مسئولی و سردبیری مجلات علمی پژوهشی را در زمانهای مختلف برعهده داشت از جمله: مجله علوم زراعت و اصلاح نباتات، مجله علمی پژوهشی مهندسی ژنتیک و ایمنی زیستی، نشریه علمی پژوهشی Plant genetic engineering و مجله علمی ترویجی ایمنی زیستی.
فقدان این دانشمند بزرگ برای پیمودن در جاده دانش و پژوهش حوزه کشاورزی، ضایعهای جبرانناپذیر است. ریاست و خانواده بزرگ مؤسسه تحقیقات جنگلها و مراتع کشور این از دست رفتن را به جامعه علمی کشور بویژه کشاورزی تسلیت گفته برای ایشان عالیترین مقام نزد خداوند و برای خانواده ارجمندشان شکیبایی و تندرستی و برای بازماندگان علمی ایشان ادامه راه را مسئلت مینماید.