مرکز مطالعات و همکاریهای علمی بینالمللی وزارت علوم تحقیقات و فناوری به عنوان متولی فعالیتهای بینالمللی وزارت متبوع و به عنوان مرجع هماهنگی عضویت در برخی از سازمانها و مجامع بینالمللی مانند مرکز بینالمللی فیزیک نظری عبدالسلام، شبکه سازمانهای علمی جهان سوم، فرهنگستان علوم جهان سوم (تواس) فعالیت داشته و دبیرخانه مراکزی مانند شبکههای علم و فناوری کشورهای اسلامی، شورای قطبهای علمی کشور، کمیسیون شتابگرها و محصولات دانش بنیان بوده است. افزون بر آن در سال ۱۳۹۴، برنامه ارزیابی شناسههای بینالمللی دانشگاهها و موسسات آموزش عالی و پژوهشی کشور با هدف تقویت و اعتلای جایگاه کشور در جهان از طریق گسترش روابط علمی بینالمللی آغاز شد. ذیل این برنامه، ارزیابی سالانه و تهیه گزارش عملکرد از فعالیتهای علمی بینالمللی مراکز آموزش عالی و پژوهشی و پارکهای علم و فناوری کشور به این مرکز محول شده است. با توجه به اینکه یکی از بزرگترین اهداف مرکز مطالعات و همکاریهای علمی بینالمللی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری گسترش و تسهیل ارتباط علمی میان مراکز دانشگاهی و پژوهشی ایران و مراکز علمی بینالمللی جهان است، برنامههایی همچون جندی شاپور (برنامه همکاری مشترک ایران و فرانسه)، برنامه پیترو دلاواله (برنامه همکاری مشترک ایران و ایتالیا)، ICRP (برنامه همکاری مشترک ایران و ۲۹ کشور جهان)، برنامه حمایت از همکاریهای بینالمللی برای توسعه پژوهشهای کاربردی (ICARD)، برنامه همکاریهای بینالمللی برای توسعه آموزش (ICED) طراحی و در حال اجراست. مرکز همچین تلاش میکند با حمایت مالی از دانشجویان دکترا برای شرکت در همایشهای بینالمللی و برگزاری کارگاههای آموزشی و همایشهای منطقهای و بینالمللی باعث تقویت همکاریهای علمی، آشنایی بیشتر با دیدگاههای اندیشمندان سراسر جهان (برنامه سیمرغ) و برقراری ارتباط آنها با پژوهشگران داخل کشور شود.
در این برنامهها، دانشگاهها و مراکز علمی – پژوهشی داخل کشور میتوانند از استادان و پژوهشگران برجسته بینالمللی و ایرانی مقیم خارج از کشور با هدف تدریس در دانشگاهها یا مراکز علمی- پژوهشی داخل کشور دعوت به عمل آورند. استادان داخل کشور نیز میتوانند برای تدریس در یکی از دانشگاهها یا مراکز علمی- پژوهشی خارج از کشور درخواست حمایت نمایند.
در همین راستا، روز دوشنبه ۱۳۹۹/۰۷/۱۴ جلسهای با حضور آقای دکتر ولینسب مدیرکل دفتر روابط علمی و توسعه همکاریهای بینالمللی سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی و خانم دکتر سفیدکن، معاون پژوهش، فناوری و انتقال یافتههای پژوهشی، آقای دکتر ثاقبطالبی رییس اداره اموربینالملل و آقای دکتر فراشیانی رییس بخش تحقیقات حمایت و حفاظت موسسه تحقیقات جنگلها و مراتع کشور در ستاد مرکز مطالعات و همکاریهای علمی بینالمللی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری با حضور آقای دکتر صدرینسب رییس مرکز، آقای دکتر نیکفر معاون مرکز و آقای مهندس سلطانی و خانم مهندس صمدی کارشناسان مرکز برگزار و درخصوص همکاریهای مشترک و ارائه خدمات و حمایتهای دوطرف بحث و تبادلنظر صورت گرفت.
برای کسب اطلاعات بیشتر علاقمندان در بخشها و گروههای تحقیقاتی موسسه میتوانند به سایت www.cissc.ir مراجعه نمایند و درصورت طراحی پروژه بینالمللی یا هر گونه فعالیت مشترک دیگر در قالب برنامههای یاد شده از طریق اداره اموربینالملل موسسه اقدام نمایند.