[post-views]حضور رئیس مؤسسه تحقیقات جنگلها و مراتع کشور در استان هرمزگان

Views: 202 View

علی علیزاده، رئیس مؤسسه تحقیقات جنگلها و مراتع کشور طی سفر دو روزه به استان هرمزگان در جلسه کمیته علمی پویش مردمی کاشت یک میلیارد درخت در استان شرکت کرد. به گزارش روابط عمومی مؤسسه تحقیقات جنگلها و مراتع کشور، این جلسه با حضور حاجبی؛ رئیس مرکز تحقیقات، خانم مصلحی؛ دبیر کمیته علمی، موسوی؛ مدیرکل منابع طبیعی استان و سایر اعضای کمیته علمی برگزار شد.

در ابتدای جلسه، مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان ضمن ارائه توضیحاتی درخصوص معرفی انواع جنگل‎های ناحیه رویشی ایران – تورانی و صحارا – سندی در استان ادامه داد تولید نهال‎ حرا به عنوان یکی از مهترین گونه ای تولیدی هرمزگان با کمک جوامع بومی و مشارکت برخی زنان روستایی انجام می گیرد و در حال حاضر نیز کشت آن در بندرعباس، سیریک، خمیر و ….  شروع شده است. در ادامه این جلسه، خانم مصلحی اظهار داشت پیرو دستور مؤسسه تحقیقات جنگلها و مراتع کشور، نسبت به تشکیل جلسات درون سازمانی و کمیته علمی برای بررسی چگونگی تولید نهال و انتخاب گونه، اقدامات لازم صورت گرفته است. وی با اشاره به مشکلات استفاده از گونه های غیربومی در استان و کندرشد بودن گونه‎های بومی به دلیل عدم وجود شرایط رویشگاهی مناسب، پیشنهاد کرد برای تثبیت شن‎های روان در منطقه، ازگونه های بومی گز شاهی و استبرق استفاده شود و طی تحقیقات، گونه جایگزین مناسبی برای گونه‎های غیربومی، تعیین و معرفی گردد. دبیر کمیته علمی پویش مردمی کاشت یک میلیارد درخت در استان افزود برای آموزش تولید نهال، چاپ نشریات و بروشور، گفتگوهایی انجام شده و با توجه به این نکته که قسمت اعظم تولید نهال، مربوط به نهال حرا است لذا باید روش هایی را به کار گرفت که از آب نامتعارف استفاده شود، که در این راستا اقدام به تولید نهال های استاندارد شده است.

در این جلسه، علیزاده ضمن تشکر از حاجبی، به دلیل فراهم کردن مقدمات تشکیل این جلسه و تشکر از اعضای کمیته علمی کاشت یک میلیارد درخت در استان، درخواست کرد گزارشی مکتوب از میزان تحقق تعهد سال جاری استان ارائه شود. رئیس کمیته علمی پویش مردمی کاشت یک میلیارد درخت، ارتباط مناسب میان بخش تحقیقات و اجرا در استان را ضروری دانست و این موضوع را به عنوان یکی از عوامل اصلی تحقق اهداف مشترک کاشت یک میلیاد درخت برشمرد.

رئیس مؤسسه تحقیقات جنگلها و مراتع کشور از حاجبی و خانم مصلحی به عنوان رئیس و دبیر کمیته علمی استان درخواست کرد قبل از هرگونه اجرای پروژه های پژوهشی، نسبت به حل تقاضا و نیازهای تحقیقاتی بخش اجرا اقدام نمایند. ایشان ادامه داد این مورد باید به عنوان وظایف قانونی تلقی شده و اولویت‎های پژوهشی بخش اجرا، جزو وظایف اصلی، در نظر گرفته شود.

علیزاده در بخش دیگری از سخنان خود یادآور شد اقدام به کاشت، همواره مهمتر از تولید است. وی افزود تعیین دقیق عرصه های اصلی کاشت نهال و تعیین نوع نهال بسیار مهم است و باید توسط کمیته علمی کاشت یک میلیارد درخت در استان، بررسی و مورد تایید قرار گیرد.

رئیس کمیته علمی پویش مردمی کاشت یک میلیارد درخت، یکشنبه مورخ 1402/9/19در دومین روز از سفر خود، با همراهی رئیس مرکز تحقیقات استان، در مراسم امضاء تفاهم نامه سه جانبه کاشت نهال در شهرستان جاسک (تفاهم نامه مروارید)، میان عباسعلی نوبخت، رئیس سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور، امیر شهرام ایرانی، فرمانده نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران و مهدی دوستی، استاندار هرمزگان، حضور یافت و از محل اجرای طرح در شهرستان جاسک بازدید به عمل آورد.

گفتنی است بر اساس این تفاهم نامه که در راستای پویش مردمی کاشت یک میلیارد درخت در کشور تدوین شده، سالانه یک میلیون نهال با همکاری نیروی دریایی ارتش، جوامع محلی و شرکت‌های صنعتی در این شهرستان کاشته می‌شود.

 

 

Category Home page news Center news
Share
Login to the site