جلسه نظارت ستادی سازمان تات در مؤسسه

Views: 126 View

جلسه نظارت ستادی سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی به منظور استماع و بررسی گزارش عملکرد مؤسسه تحقیقات جنگلها و مراتع کشور، روز سه شنبه 1402/05/03 در سالن اداری مالی مؤسسه و با حضور دکتر خیام نکویی، معاون وزیر و رئیس سازمان تات، معاونان، مشاوران و مدیران کل این سازمان، همچنین دکتر علیزاده، رئیس مؤسسه، معاونان، رئیس حوزه ریاست، رؤسای بخش­ها و گروه­ های پژوهشی و واحدهای پشتیبانی برگزار شد. به گزارش روابط عمومی مؤسسه تحقیقات جنگلها و مراتع کشور، در ابتدای این جلسه، دکتر مخبر دزفولی، معاون برنامه ریزی و امور اقتصادی سازمان، ضمن تقدیر از مجموعه تلاش ­های مؤسسه، اظهار کرد هدف از برگزاری این نوع جلسات در مؤسسات تابعه سازمان، بررسی و نقد فعالیت­های مؤسسات در راستای همسویی هرچه بیشتر با راهبردهای ابلاغی سال 1401 سازمان تات است.

در این جلسه دکتر علیزاده ضمن تشکر از حضور دکتر خیام نکویی و هیئت همراه و تسلیت به مناسبت ایام سوگواری حضرت سیدالشهدا (ع)، به هفت راهبرد تعیین شده در مؤسسه، چالش­ها و اهداف کمّی مرتبط با آن­ها اشاره کرد.

-احیاء و توسعه جنگل، جنگل­ کاری و توسعه زراعت چوب

-توسعه تحقیقات کاربردی در حوزه مدیریت مناطق بیابانی و مهار بیابان زایی

-جمع آوری، شناسایی، حفظ و بهره برداری از ذخایر ژنتیکی در حوزه جنگل و مرتع و بیابان برای مدیریت پایدار منابع طبیعی

-توسعه تحقیقات کشت و فناوری مرتبط با گیاهان دارویی

-پایش عرصه ­های منابع طبیعی کشور

-مدیریت و بهره برداری پایدار اکوسیستم­های مرتعی

-برنامه راهبردی صنایع لیگنوسلولزی کشور

در این جلسه، معاونین و مدیران سازمان، حسب مسئولیت خود، پرسش ها و موضوعاتی راجع به فعالیت ها و اقدامات مؤسسه مطرح کردند که معاونان و برخی از رؤسای بخش های پژوهشی مؤسسه پاسخ های لازم را ارائه کردند.

در ادامه جلسه، رئیس مؤسسه تحقیقات جنگلها و مراتع کشور، ضمن تشکر از نقطه نظرات انتقادی مطرح شده در این جلسه، ادامه داد این مؤسسه تمام تلاش خود را در مسیر اصلاح به کار خواهد بست و افزود همکنون بسیاری از نتایج پژوهشی مؤسسه در سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور در حال بهره ­برداری است ضمن اینکه فرایند اصلاح، زمانبر است و بخش­های پژوهشی مؤسسه در همین مسیر، گام برمی­دارند.

در ادامه جلسه، دکتر خیام نکویی ضمن تسلیت ایام سوگواری تاسوعا و عاشورای حسینی و تشکر برای برگزاری نشست اظهار داشت هدف از برگزاری جلسات نظارت ستادی سازمان در مؤسسات تابعه، بررسی چگونگی حرکت مؤسسات در قالب راهبردهای ابلاغ شده است. ایشان افزود باید نگاه­مان به گونه­ ای باشد که طرح­ های تصویب شده، ضمن اینکه موجب ارتقای اعضای هیئت علمی می­شوند، بخشی از مشکلات کشور را برطرف نماید.

معاون وزیر و رئیس سازمان تات تأکید کرد مأموریت هیچ مؤسسه ای به گستردگی مؤسسه تحقیقات جنگلها و مراتع کشور نیست به طوریکه مسئولیت حدود 80% از مساحت کشور بر عهده این مؤسسه است. دکتر خیام نکویی در بخشی دیگر از سخنان خود اظهار داشت یکی از مهمترین چالش­ های این مؤسسه، احصاء اولویت ­های منابع طبیعی کشور و ارائه راهکار برای آن است. وی ادامه داد با توجه به محدودیت امکانات و بودجه، برای رسیدن به نتیجه، باید برای سال 1402 چند اولویت محدود را مورد توجه قرار دهید. ایشان بیان داشت رویکرد سازمان تات، استفاده مطلوب از ظرفیت تمام نیروها است.

دکتر خیام نکویی در ادامه سخنان خود اظهار داشت علاوه بر آینده پژوهی، حفاظت از عرصه­ ها، یکی از مهمترین مسئولیت های مؤسسات است. ایشان ضمن ضروری دانستن مدیریت بهینه ایستگاه ­های تحقیقاتی و باغات اقماری، بر نظارت مستمر و صحیح روی این مجموعه ها تأکید کرد.

دکتر خیام نکویی در ادامه این جلسه، به اهمیت استفاده از ظرفیت دانشگاه­ها در امور پژوهشی، بر ایجاد انگیزه برای دانشگاه­های کشور در راستای همکاری با مؤسسات پژوهشی اشاره کرد.

معاون وزیر و رئیس سازمان تات، تشکیل شوراهای تحقیقات راهبردی در سطح وزارت جهاد کشاورزی را یکی از مهمترین دستاوردهای دوران مسئولیت اخیر خود دانست و افزود این شوراها، خلاء ارتباط میان بخش اجرا با بخش تحقیقات را برطرف کرده اند.

ایشان در بخش دیگری از سخنان خود بیان داشت امروز، مهمترین چالش مؤسسه تحقیقات جنگلها و مراتع کشور، موضوع بلندمرتبه سازی در اطراف باغ گیاه شناسی ملی ایران است که امید است با پیگیری­های مستمری که انجام می­گیرد، این مشکل تا پایان سال جاری برطرف شود.

دکتر خیام  نکویی در ادامه سخنان خود، سازمان تات را یک مجموعه به هم پیوسته دانست که مؤسسات زیرمجموعه آن باید در تعامل کامل با هم باشند. ایشان ادامه داد مهمترین رویکرد سازمان تات در خصوص امکانات و تجهیزات، به اشتراک گذاشتن آن­ها است.

دکتر خیام نکویی در بخش پایانی سخنان خود ضمن تأکید بر نقش آفرینی مؤسسه در شورای تحقیقات راهبردی گیاهان دارویی، درخصوص بانک ژن منابع طبیعی اظهار داشت باید تلاش شود تا نگهداری، حفظ و احیاء بانک ژن به شیوه استاندارد انجام شود. ایشان در پایان، ابراز امیدواری کرد که برگزاری این جلسه موجب خیر و برکت برای مؤسسه و سازمان شود.

Category Home page news
Share
Login to the site