تاکید بر ضرورت تعامل تحقیقات و بخش اجرا

Views: 98 View

به گزارش روابط عمومی روابط عمومی سازمان تحقیقات آموزش و ترویج کشاورزی، نشست ادواری مقام عالی وزارت جهادکشاورزی با رئیسان موسسه های تحقیقاتی سازمان تحقیقات آموزش و ترویج کشاورزی، یکشنبه ۲۶ آّبان سال جاری در محل وزارت جهادکشاورزی برگزار شد.
مهندس حجتی وزیر جهادکشاورزی در نشست ادواری با رئیسان موسسه های تحقیقات کشاورزی با اشاره به لزوم همگام شدن با تغییرات جهانی، بر ضرورت به روزرسانی رویکردهای مدیریتی در تحقیقات کشاورزی و پیشرو بودن در ارائه نظام های نوآوری بدیع در سطح بین الملل تاکید کرد.

مهندس حجتی خواستار ساختارمند شدن تعامل بین موسسه های تحقیقات کشاورزی و بخش های اجرایی متناظر آن ها شد.

وی با بیان این مطلب که ضرورت دارد بخش کشاورزی در زمینه پژوهش های کاربردی با نگاه به آینده و الزامات آن، رو به جلو و در مسیر پیشرفت حرکت کند یادآور شد سرآمدی و پیشرویی یک ملت در گرو نهادینه شدن تکیه بر ظرفیت های درونی و برداشتن موانع بی چشم داشت به ظرفیت های بیرونی است.

وزیر جهادکشاورزی با نقدی بر رویکرد توجیه پذیری وضعیت موجود این دیدگاه را در تضاد با روح تعالی و توسعه دانست و بر باز آفرینی ظرفیت های بالقوه تاکید کرد. مهندس حجتی هم چنین با تاکید بر ضرورت اتخاذ رویکرد تقاضا محوری در تحقیقات کشاورزی خواستار ساختارمند شدن تعامل بین موسسه های تحقیقات کشاورزی و بخش های اجرایی متناظر آن ها شد.

دکتر خاوازی معاون وزیر و رئیس سازمان با اشاره به نتایج یک مطالعه پیرامون تحولات ساختاری” تحقیقات کشاورزی” در کشورهای توسعه یافته، وجود دستگاه یا نهاد تحقیقات دولتی را به عنوان هسته اصلی تحقیقات بخش کشاورزی در ساختارهای نوین جهانی یادآور شد.

وی با بیان این مطلب که در کشورهای توسعه یافته نهاد دولتی تحقیقات نقش پشتیبان را در ارتباط با ساختار تحقیقات کشاورزی کشورها ایفا می کند، خصوصیاتی از جمله پیامد محوری، روزآمدی ، احصای ظرفیت های بخش کشاورزی در نظام علم و فناوری، ارتقای معیشت کشاورزان و ترسیم آینده بخش کشاورزی را از جمله مهم ترین کارکردهای این نهاد ایده آل برشمرد.

دکتر خاوازی با اشاره به تحولات نظام های ملی “تحقیقات کشاورزی” جهان طی دهه های گذشته تاکنون، نقطه اشتراک کشورهای موفق در تحقیقات کشاورزی را حرکت به سوی استقرار نظام های نوآوری و توجه به موضوع بهره مندی از فناوری های نوین در بخش کشاورزی دانست.

وی با اشاره به تحولات ساختاری “سازمان تحقیقات آموزش و ترویج کشاورزی” طی دهه های گذشته، رویکردهای این سازمان را در پاسخ به اقتضائات جدید روز از جمله توجه به کشاورزی هوشمند تحت عنوان برنامه اصلاح تشکیلاتی ضروری توصیف کرد.

نگه داری کلکسیون ها و مدیریت ذخایر ژنتیکی نیازمند بازنگری جدی در تامین اعتبارات می‌باشد.

دکتر خاوازی با اشاره به گستردگی فعالیت های سازمان در موضوعاتی از جمله آموزش، پژوهش، تولید محصولات فناورانه، ثبت و کنترل کیفی نهاده ها، ارائه خدمات علمی انحصاری و غیره، بودجه اختصاص یافته به تحقیقات در بخش کشاورزی را به منظور تحقق توسعه این بخش ناکافی دانست.

وی با اشاره به زیرساخت ها و امکانات در اختیار سازمان تات، برخی از فعالیت های سازمان از جمله نگه داری کلکسیون ها و مدیریت ذخایر ژنتیکی را نیازمند بازنگری جدی در تامین اعتبارات و پرهیز از اختصاص هزینه کرد فعالیت های پژوهشی برای این امر دانست.

دکتر خاوازی هم چنین به منظور تحقق اثربخشی در تحقیقات کشاورزی ، موضوعاتی از جمله بازنگری در آئین نامه های ارتقا و ترفیع اعضای هیات علمی ، اجرای دستورالعمل های جدید پژوهشی برنامه محور، تقویت جایگاه روابط بین الملل و افزایش تعامل بین واحدهای اجرایی و بخش های تحقیقاتی را از دیگر رویکردهای این سازمان اعلام داشت.

وی هم چنین در راستای حمایت از شرکت های دانش بنیان از “راه اندازی بزرگترین ایده بازار کشاورزی” توسط سازمان تحقیقات آموزش و ترویج کشاورزی خبر داد و اهم فعالیت های این سازمان را در زمینه توسعه تکنولوژی در بخش کشاورزی شرح داد.

رئیس سازمان با اشاره به توانمندی های موسسه های تحقیقات کشاورزی، راه اندازی شهرک بذر توسط دو موسسه اصلاح بذر و ثبت و گواهی را از جمله پروژه های تحول زا برشمرد و بر ضرروت اجرای آن تاکید کرد.

دکتر خاوازی با اشاره به نمونه های موفق هماهنگی بین موسسه های تحقیقاتی سازمان و قسمت های متناظر اجرایی در تعامل با یکدیگر ابراز امیدواری کرد با حمایت وزارتخانه از اصلاح ساختار تشکیلاتی گام بلندی در راستای اثربخشی تحقیقات در خدمت به بخش اجرا برداشته شود.

Category Main news Home page news News and events
Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Login to the site